این دسر ۴ هزار ساله با برش مشهور مثلثیاش یکی از مقویترین و سالمترین خوراکیها در آن زمان محسوب میشده است. ۳۰ جولای (۸ مرداد) هر سال مصادف است با روز یکی از پرطرفدارترین شیرینیهای دستساز بشر یعنی همین چیزکیک. با ما در مجله کوروش باشید تا هم کمی در مورد تاریخچه چیزکیک بدانید و هم در فصل آلبالو، طرز تهیه چیزکیک یخچالی آلبالو با بیسکویت پتی بور یا ساقه طلایی را از سرویس آشپزی به شما آموزش بدهیم.
چیزکیک یک شیرینی محبوب در سراسر دنیا است. بسیاری تصور می کنند ریشه دسر مورد علاقه اشان از نیویورک است. در صورتی که ریشه در یونان باستان دارد. یونانی ها چنان دل بسته این دسر بوده اند که آخیموس، فیزیکدان یونانی کتابی با عنوان «هنر تهیه کیک پنیر» در دوران خودش نوشته است. بعدها سایر ملل هم به این دسر علاقه مند شدند و شهرت و محبوبیت کیک پنیر تا آمریکا هم پیش رفت. دنیای«چیز کیک» به اندازه تمام آشپزها و سرآشپزهای دنیا متنوع شده و هر کدام روش خاصی برای تهیه دسر چیزکیک دارند یا اصلا کیک پنیر جدیدی با طعم تازه ارایه می کنند. با ما در ادامه همراه باشید تا بیشتر با تاریخچه این دسر خوشمزه و طرز تهیه چیزکیک آلبالو یخچالی و در فر آشنا شوید.
تاریخچه چیزکیک؛ شیرینی المپیکی یونانیها
از کیک عروسی گرفته تا کیکی مقوی که برای ورزشکاران یونانی در بازیهای المپیک باستانی در ۷۷۶ سال قبل از میلاد مسیح سرو میشد همه تنها مخلوطی از آرد، عسل و پنیر بودند. در حقیقت نخستین بار اهالی جزیره «ساموس» در یونان این دسر خوشمزه را درست کردند. پس از شکست یونانیها از سپاه رم، دستور چیزکیک مثل بسیاری از خوراکیها و شیرینیهای دیگر به رم باستان رسید. رمیها به دستور پخت این دسر تخممرغ هم اضافه کردند و با برگبو، بوی زهم تخممرغ را گرفتند.
بعد از کشورگشایی گسترده رمیها بود که دستور طبخ چیزکیک به همراه خوراکیهای دیگر به سرتاسر اروپا رسید و انگلیسیها که مثل همیشه دوست داشتند سنتشکن باشند به دستور پخت این شیرینی پنیری مواد دیگری اضافه کردند. پنیر خوابانده شده در شیر، کره، شکر و تخممرغ به علاوه مواد قبلی، چیزکیک محبوب هنری هشتم را تشکیل میدادند.
پای چیزکیک به آمریکا باز شد
بعد از آن پای چیزکیک توسط اروپاییها به آمریکا هم باز شد. آمریکاییها این بار پنیر خامهای را که بعدها به پنیر «فیلادلفیا» مشهور شد را به مواد این کیک اضافه کردند تا آنجا که چیزکیکهای آماده شده با پنیر خامهای به «چیزکیک نیویورکی» مشهور شدند و از آنجا بود که پای چیزکیک با طعمهای مختلف به یخچال قنادیها و شیرینی فروشیها باز شد. برای مثال چیزکیک ایتالیایی با پنیر «ریکوتا» و «توفو»، نوع آلمانی و هلندی این دسر با پنیر کاتیج و چیزکیک ژاپنی با سفیده و نشاسته فراوان از جمله مشهورترین چیزکیکها در دنیا هستند.
بد نیست بدانید انگلیسیها چیزکیک را با پایه بیسکوییت میپسندند، آمریکاییها و کاناداییها آن را با پنیر خامهای و تخممرغ درست میکنند، طعم چیزکیک آلمانی شور و شیرین است و کمتر طعم شکر دارد، چیزکیکهای فرانسوی «سبک» هستند چون به جای تخممرغ و خامه «ژلاتین» دارند و نوع سوئدی آن به جای پنیر خامهای، شیر پرچرب دارند و معمولا با انواع مربا سرو میشوند. در مجموع دو نوع چیزکیک پخته میشود: «چیزکیک در فر» که تخممرغ، آرد و با نشاسته ذرت دارند و باید در فر پخته شوند و «چیزکیک یخچالی یا ژلاتینه» که پایه آن را ژلاتین تشکیل میدهد و نیازی به فر ندارد. برای تهیه چیزکیک میتوانید از انواه میوه ،آجیل، شکلات، قهوه و کارامل و نیز صیفیجاتی مثل کدو استفاده کنید.
فصل تابستان است و چه چیزی بهتر از تهیه انواع دسر و شیرینی با یکی از محبوبترین میوههای فصل که اتفاقا مانع از گرمازدگی هم میشود. چیز کیک آلبالو یخچالی با بیسکویت پتی بور از جمله محبوبترین انواع چیزکیک به خصوص در فصل تابستان است.
مواد لازم
بیسکوییت پتیبور ساده یا ساقه طلایی: یک و نیم بسته
کره: ۱۰۰ گرم
پنیر ماسکارپونه: یک بسته
پودر ژلاتین: یک قاشق غذاخوری
خامه قنادی: ۲۵۰ گرم
پودر ژله آلبالو: یک و نیم بسته
آب آلبالو: ۱/۳ لیوان
آلبالو هسته گرفته یا مربا آلبالو: به میزان دلخواه برای تزیین
طرز تهیه چیزکیک خوشمزه البالو
مرحله اول
برای درست کردن چیز کیک آلبالو یخچالی با پتی بور ابتدا باید بیسکوییتها را خرد کنید. بیسکویتها را با دست خرد کنید و در غذاساز یا میکسر بریزید تا پودر شوند.
مرحله دوم
کره را به روش بنماری آب کنید که نسوزد و با بیسکویتها خرد شده مخلوط کنید. برای تهیه چیز کیک باید قالب کمربندی داشته باشید (اگر قالب کمربندی ندارد از یک ظرف مناسب که قطر بالا و پایین یکسانی داشته باشد استفاده کنید و کف آن دو لایه سلفون بگذارید).
مرحله سوم
مخلوط بیسکویت و کره را کف قالب بریزید و با ته قاشق یا کفگیر پلاستیکی خوب فشار بدهید تا تمام ذرات بیسکویت به هم بچسبند.
مرحله چهارم
ظرف قالبی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا مخلوط بیسکویت و کره خوب خودش را بگیرد.
مرحله پنجم
در این فاصله مواد داخل چیز کیک را آماده کنید. در یک ظرف مناسب کمی آب سرد بریزید و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و هم بزنید. وقتی که مخلوط آب و ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کرد، به روش بنماری روی بخار این ترکیب را روان و نرم کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله ششم
پنیر را کمی هم بزنید تا نرم و یکدست شود. حالا خامه و آب آلبالو را به پنیر اضافه کنید. ژله آلبالو را با یک لیوان آبجوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید. چند تکه یخ حبهای داخل آن بیندازید و آن را کنار بگذارید.
مرحله هفتم
حالا در دو مرحله ژلاتین خنک شده روی این مخلوط بریزید و دوباره در یخچال بگذارید تا تمام مواد سفت شوند و خودشان را بگیرند.
مرحله هشتم
بعد از یک ساعت چیز کیک را از یخچال بیرون بیاورید، ژله آلبالو را روی مایه پنیری آن بریزید و دوباره به مدت یک ساعت در یخچال گذارید. ( استفاده از ژله اختیاری است، به جای ژله فقط میتوانید از آلبالو یا مربای آلبالو استفاده کنید).
مرحله نهم
بعد از یک ساعت کیک را از یخچال بیرون بیاورید، به آرامی از قالب خارج کنید، در ظرف مناسب بگذارید و آن را سرو کنید. روی چیزکیک را با آلبالوهای تازه هسته گرفته تزیین کنید. پایه و اساس درست کردن و طرز تهیه چیزکیک آلبالو یخچالی به همین شکل است و شما به جای آلبالو میتوانید از انواع میوههای فصل و در پودر ژله آنها استفاده کنید.
امتیاز شما به این مطلب چنده؟