دوشنبه, 22 بهمن,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
کاربرد تایمر آبیاری چیست + انواع تایمر آبیاری
تایمر هوشمند آبیاری ابزاری است دیجیتال یا مکانیکی که عمل آبرسانی را به منطقه مورد نظر کاربر بصورت برنامه ریزی شده و اتوماتیک انجام می دهد.
ادامه مطلب >
برای بازاریابی چه هدایای تبلیغاتی بهتر است؟
هدایایی تبلیغاتی برای بازاریابی بهتر دارای انواع بسیاری است. معمولا افراد با دریافت کردن هدیه خوشحال می شوند و حس خوبی را دریافت می کنند. به این علت افرادی که دارای کسب و کار هستند سعی می کنند با توج...
ادامه مطلب >
معرفی جذاب‌ترین جاهای دیدنی قشم
دو جزیره کیش و قشم مناطقی هستند که تا پیش از شیوع کرونا، مناطقی توریستی و جذاب به شمار می‌رفتند و در بهترین فصل سفر که پاییز و بهار بود، توریست‌های بسیاری از ایران و کشورهای دیگر به این دو جزیره سفر ...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب مینی کامپیوتر ها ومعرفی برندهای ارائه دهنده مینی کامپیوتر
امروزه، فناوری تنها در کامپیوترهای غول‌پیکر با کارایی محدود، خلاصه نمی‌شود؛ بلکه بسیاری از مدل‌های مختلف در اندازه‌ها و کاربردهای گوناگون به بازار آمده که اگر کاربران از آن‌ها آگاهی کافی نداشته باشند...
ادامه مطلب >
پروفیل چیست و روش تولید آن چگونه است؟
پروفیل PROFILE از نظر لغوی به معنای مقطع ثابت و طول زیاد است که در ساختمان سازی و ماشین سازی به کار می رود، در این مقاله قصد داریم شما را با مفاهیم پروفیل ،روش تولید و مزایا و معایب هر یک ازآنها آشنا...
ادامه مطلب >
ویژگی فر و هود آشپزخانه داتیس
داتیس تولید کننده تجهیزات آشپزخانه تمام ایرانی با سابقه ی تولید نزدیک به ۱۵ سال می باشد.این برند در سال های اخیر به شدت مورد توجه مشتریان و مصرف کنندگان قرار گرفته است.
ادامه مطلب >
چطور نمای ساختمان را بشوییم؟
شستشوی نمای ساختمان از خدمات گروهی نماروز است که با کیفیت بسیار عالی به شما ارائه داده می شود.
ادامه مطلب >
خرید اقساطی تلویزیون و اسپیکر خانگی دنای
برند دنای یکی از برترین برندهای تولید کننده لوازم صوتی و تصویری مانند انواع تلویزیون، اسپیکرهای خانگی و گیرنده‌های دیجیتال است که با ۱۰ سال سابقه فعالیت در این صنف به پیشرفت چشمگیری دست یافته و به عن...
ادامه مطلب >
کاربرد آب اکسیژنه و اسید سولفوریک را میدانید؟
امروزه بسیاری از صنایع تولیدی به مواد شیمیایی و انواع اسیدها مثل آب اکسیژنه، اسید سولفوریک، اسید لاکتیک، اسید استیک و... متکی هستند. این ترکیبات با ویژگی های گوناگون به پیشبرد فرآیندهای شیمیایی مختلف...
ادامه مطلب >
پربازدیدها