یکشنبه, 27 آبان,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
۶ اشتباه رایج برای تمیز کردن سرویس بهداشتی!
نظافت سرویس بهداشتی از کارهایی است که رسیدگی به آن اهمیت ویژه‌ای دارد. سرویس بهداشتی با توجه به این که بسیار آلوده است، نظافت آن هم به مراتب از جاهای دیگر منزل سخت‌تر است. شما حتی بدون استفاده از پاک...
ادامه مطلب >
ترفندهای سریع شستن ظروف در خانه
برای شستن ظروف با دست، می‌توانید به دو شیوه استفاده کنید. یکی استفاده از سینک ظرفشویی دوتایی و دیگری برای کسانی که یک سینک ظرفشویی در آشپزخانه دارند. هرچند، در هر دو حالت کارهایی که باید انجام دهید ت...
ادامه مطلب >
کاپ قاعدگی چیست؟ نحوه استفاده، مزایا و معایب آن
کاپ قاعدگی یا فنجان قاعدگی و یا به اصطلاع کمتر رایج کاپ پریودی، نسل جدید محصولات بهداشت قاعدگی در جهان و جایگزین نوار بهداشتی و تامپون است که اخیرا مورد توجه بانوان در کشورهای توسعه یافته قرارگرفته ا...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید سرویس قابلمه استیل شیک و جدید
استفاده از وسایل آشپزی استاندارد یکی از اصولی است که باید بسیار به آن توجه شود. قابلمه های با کیفیت بالا هیچ ماده اضافی یا مضر به غذا اضافه نمی کنند و غذای سالم را در اختیار شما قرار می دهند.امروز در...
ادامه مطلب >
از بین بردن لکه انار از روی لباس و دست
با توجه به آمدن فصل انار این میوه ی خوشمزه , دانستن روش های از بین بردن لکه انار از روی لباس به دردتان میخورد.
ادامه مطلب >
ترفندهای مهم تمیزکاری خانه
ترفندهای تمیز کردن خانه در سه سوت شیوه ای ابتکاری برای نظافت لوازم منزل است. با همین مواد ساده ای که در هر خانه ای پیدا می شود می توانید انواع لکه های چربی، جرم های سخت و کثیفی ها را پاک کنید.
ادامه مطلب >
کچه دوزی چیست؟آشنایی با هنر کچه دوزی
کچه دوزی یکی از هنرهای نوین و در عین حال بسیار جذاب است که دارای قاعده و قانون و الگو نیست در این هنر باید از خلاقیت بالایی برخوردار باشید؛ همین طور که گفتیم الگوی خاصی ندارد و باید با استفاده از خلا...
ادامه مطلب >
بهترین بی بی چک و نحوه تست بارداری در خانه
بارداری لذتی وصف نشدنی برای خانم ها به همراه دارد. بارداری گاهی با برنامه ریزی و گاهی بی خبر رخ می دهد. در هر صورت زمانی که یک خانم احساس کرد که ممکن است باردار باشد به فکر انجام تست بارداری میفتد.  ...
ادامه مطلب >
ترفندهایی برای از بین بردن حشرات برنج و حبوبات
شاید برای خیلی از شما این اتفاق بیفتد که برنج و حبوباتتان دارای حشرات ریزی شده باشند. برای خلاص شدن از این حشرات و جلوگیری از آمدن آن ها راه حل هایی وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
ادامه مطلب >