پنجشنبه, 01 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

نمک دریا یا نمک تصفیه شده یُددار کدام بهتر است؟


نمک دریا یا نمک تصفیه شده یُددار کدام بهتر است؟

نوع نمک مصرفی می‌تواند تاثیر مهمی بر روی سلامتی اعضای خانواده داشته باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، یلدا مرتضوی مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان اظهار کرد: بسیاری از مردم هنگام انتخاب نمک با مشکل مصرف نمک دریا یا نمک تصفیه شده یُددار مواجه هستند.

او ادامه داد: از جمله تفاوت‌های نمک دریا و نمک یددار می‌توان به وجود ناخالصی‌ها در نمک دریا و وجود یُد در نمک تصفیه شده یددار اشاره کرد.

مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان اضافه کرد: یُد یکی از مهم‌ترین ریزمغذی‌ها به شمار می‌رود که برای حفظ سلامتی انسان‌ها ضروری است.

یلدا مرتضوی افزود: همه مواد غذایی دارای ید هستند، اما میزان ید موجود در آن‌ها به اندازه‌ای نیست که مقدار مورد نیاز بدن انسان‌ها را تامین کند، بنابراین برای تامین نیاز روزانه بدن به ید، مجبور به تامین آن از طریق غنی سازی یا مکمل یاری هستیم.

او با بیان اینکه بهترین منبع غذایی ید، ماهیان آب‌های شور هستند که در کشور ما به اندازه مطلوب مصرف نمی‌شوند، اضافه کرد: در حال حاضر در ایران از یدات پتاسیم برای غنی سازی نمک‌ها استفاده می‌شود که مزیت این کار ماندگاری و مقاومت بیشتر آن در برابر حرارت است؛ البته یدات پتاسیم در برخی شرایط مانند رطوبت بالای نمک، حرارت بالای محیط، در معرض نور مستقیم خورشید قرار گرفتن و وجود ناخالصی در نمک، ناپایدار است.

مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان تصریح کرد: کمبود ید در بدن، می‌تواند سبب بروز اختلالاتی مانند گواتر (بزرگ شدن غده تیروئید)، کاهش ضریب هوشی، اختلال در تکلم و سقط جنین و مرده زایی در زنان باردار شود.

او با بیان اینکه نمکی که از معادن سنگ نمک و یا از دریا استخراج شود، دارای ناخالصی‌های فراوانی است، اظهار کرد: یکی از ناخالصی‌های موجود در نمک، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک است که به علت عوارض نامطلوب زیادی که بر بدن می‌گذارند، برای انسان‌ها خطرناک هستند.

یلدا مرتضوی بیان کرد: در نمک‌های تصفیه شده یددار علاوه بر افزودن ید به نمک، ناخالصی‌های موجود در آن نیز جدا می‌شوند، بنابراین برای سلامتی مفید است.

او با اشاره به مشخصات نمک سالم بهداشتی، ادامه داد: روی بسته بندی نمک سالم عبارت نمک تصفیه شده یُددار درج شده است.

مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان گفت: از دیگر مشخصات نمک سالم بهداشتی اینکه رنگ آن به طور کامل سفید، دانه‌های آن کروی شکل و دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

او با بیان اینکه بسته بندی نمک سالم، مناسب و به رنگ مات است به گونه‌ای که نور در آن نفوذ نکند، اضافه کرد: بهتر است نمک را در انتهای پخت به غذا اضافه کنیم تا برای جلوگیری از تخریب ید موجود در آن کمترین حرارت به آن برسد.

یلدا مرتضوی افزود: این نکته را باید در نظر داشت که مصرف بالای نمک چه به صورت تصفیه شده یددار و چه به صورت نمک دریا توصیه نمی‌شود و مصرف نمک به ویژه در افراد مبتلا به فشارخون بالا و بیماران قلبی عروقی باید محدود شود.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
انواع ظروف سنگی و خواص آن ها
امروزه انواع ظروف آشپزخانه به اندازه ای زیاد شده است که می توان گفت به تعداد سلایق گوناگونی که وجود دارد ظروف آشپزخانه نیز وجود دارد. در این بین ظروف سنگی نیز برای خود جایی باز نموده و در سایز و ابعا...
ادامه مطلب >
مرکز فروش عمده سبزی خشک شده
سبزی خشک یکی از مواد غذایی ارزشمندی است که خانم های ایرانی در غذاهای خود از آن استفاده می کنند. با پیشرفت علم و تکنولوژی و توسعه فروشگاه های اینترنتی کمتر کسی از روش قدیمی برای خرید وسایل مورد نیاز خ...
ادامه مطلب >
توصیه های طب سنتی برای تقویت و رشد سریع موها
مو نقش مهمی در زیبایی شما دارد اگر موهایتان خشک یا چرب است آنها را تقویت کنید و اگر سفید شده و ریزش دارد ار روغن گیاهی برای رشد مجدد آن ها بهره ببرید.
ادامه مطلب >
نکات مهم قبل از خرید گردنبند اسم طلا
برای خرید گردن بند اسم چه نکاتی را باید در نظر بگیریم. خرید گردنبند اسم سه بعدی مناسب تر است یا مسطح. انتخاب سازنده مناسب برای خرید گردنبند اسم طلا  سه بعدی و دست ساز چگونه است؟ با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
چگونه درآمد و فروش خود را چند برابر کنیم؟
اگر فروشنده هستید و از حقه های فروش بی خبرید پیشنهاد میکنم با این حقه ها آشنا شوید و میزان فروش را به صورت شگفت انگیز افزایش دهید.
ادامه مطلب >
طرز تهیه شیرینی سوت شیرنیسی؛ساده و خوشمزه
شیرینی شیر یکی از شیرینی های سنتی آذربایجان و مراغه است که از ترکیب شیر و شکر تهیه می شود و بعد از غلیظ شدن این ترکیب را مدام هم می زنند تا حالت پف دار مثل تافی پیدا کند و به عنوان جایگزین قند یا تاف...
ادامه مطلب >
کنار کباب چی بچینیم و چه مخلفاتی بزاریم
اغلب کباب‌ها به همراه مخلفاتی در اطراف آن سرو می‌شوند و چنانچه این مخلفات در کنار کباب نباشد فرد لذت کافی را از غذایی که می‌خورد نمی‌برد. امکان دارد مخلفات کباب‌ در نگاه اول جزء خصوصیتهای یک کباب‌ عا...
ادامه مطلب >
خواص فلفل سفید که شما را شگفت زده می‌کند
فلفل سفید و فلفل سیاه از یک گیاه به عمل می آیند ولی روش فراوری ، زمان چیدن و خشک کردن آن ها با هم متفاوت است. فلفل سفید در واقع مغز میوه فلفل محسوب می شود که بعد از فرایند تخمیر و خشک شدن به بازار عر...
ادامه مطلب >
جلوگیری از لاغر شدن صورت
یکی از آزاردهنده ترین موارد در زیبایی چهره لاغری زیاد صورت می باشد که البته با استفاده از روش های بسیار مناسب می توان برای درمان لاغری صورت اقدام کرد.
ادامه مطلب >