برش انواع کفپوش همانند کفپوش های پی وی سی، پارکت و … روش ها و ابزارهای خاص خود را نیاز دارد. همچنین کاشی ها و سرامیک هایی از جنس سنگ و شیشه که برای کاشی کاری یا سرامیک کردن آشپزخانه و حمام مورد استفاده قرار می گیرند، باید با دقت و ابزارهای مخصوصی برش داده شوند. چرا که سطح رویه کاشی و سرامیک بسیار آسیب پذیر بوده و با یک حرکت نادرست به اصطلاح لب پر خواهند شد.
بنابراین برای این که جلوه ای زیبا به محیط مورد استفاده بدهند، باید به درستی و با ابزار مناسب برش داده شوند. در واقع برش های مستقیم را می توان با یک تیغه الماسه انجام داد اما برای برش های دایره ای، مربعی و … نیاز به ابزار خاص و تکنیک های مختلفی است. در ادامه این مقاله شما را با چگونگی برش کاشی با مینی فرز آشنا خواهیم کرد تا بتوانید سخت ترین کاشی ها را به صورت منحنی برش دهید.
هم چنین بخوانید:انجام کارهای فنی با فرز
چگونگی برش کاشی با مینی فرز:
دستگاه های مینی فرز از ابزارهایی هستند که در برش های منحنی شکل کاشی مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع به وسیله یک دستگاه مینی فرز و یک تیغه الماسه انجام برش سخت ترین کاشی ها امکان پذیر خواهد شد؛ به شرطی که تکنیک های استفاده از آن را آموزش دیده باشید.
نکته 1: توجه داشته باشید که در برش کاشی با مینی فرز تیغه دستگاه باید به اندازه کافی تیز باشد وگرنه باعث لب پر شدن لعاب رویه کاشی خواهد شد.
نکته 2: بهتر است در انتخاب تیغه الماسه مدلی را خریداری نمایید که لبه آن به صورت پیوسته باشد تا برش های باکیفیت تری ایجاد کند.
نکته 3: با توجه به اینکه در هنگام برش کاشی با مینی فرز و تیغه الماسه گرد و خاک و صدای زیادی تولید می شود، استفاده از محافظ گوش، عینک و ماسک مخصوص را فراموش نکنید.
هم چنین بخوانید:معرفی صفحه فرز و انواع آن
ویژگیهای مهم مینی فرز:
در انتخاب مینی فرز باید یک سری ویژگی را مد نظر قرار داد که در ادامه به آنها اشاره کردیم:
- -سرعت
- -اندازه صفحه فرز
- -قدرت موتور
- -گیربکس
- -طراحی ارگونومیک
- -وزن
- -قطعات
- -موتور بدون زغال
- -دیمر یا سرعت متغیر
- -دسته ضد لغزش
- -کلید ضامن
- -سیستم ضدقلاب
برش کاشی با مینی فرز به صورت دایره ای:
گاهی اوقات لازم است تا کاشی را به جهت عبور لوله ها و یا کف شور حمام به صورت دایره ای برش دهید. برای این نوع برش لازم است تیغه الماسه را کمی خم کرده و روی کاشی خط اولیه برش را ایجاد نمایید. سپس فرز را در زاویه 30 درجه خم کرده و تا عمق 1.5 میلی متر کاشی را برش دهید. این کار باید با دقت زیادی انجام شود تا آسیبی به کاشی وارد نگردد.
در مرحله بعد تیغه را کمی عقب تر برده (به اندازه 3 میلی متر داخل خط برش) و به صورت عمیق تر برش را ایجاد کنید. این مرحله را تا زمانی تکرار کنید که کاشی کاملا بریده شود. بعد از برش کامل ممکن است لبه برش ناهمواری هایی داشته باشد، پس لازم است آن را هموار کرده تا سطحی دایره ای و بی نقص در اختیار داشته باشید.
برش کاشی با مینی فرز به صورت نیم دایره:
در بعضی مواقع ممکن است برای عبور لوله ها از کناره ها لازم باشد تا کاشی را به صورت نیم دایره ای برش دهید. این کار تنها در دو مرحله انجام خواهد شد. در مرحله اول همانند برش دایره ای ابتدا باید به وسیله تیغه الماسه یک خط اولیه به عنوان خط راهنما ایجاد کرد. سپس برش را تا نزدیکی این خط انجام دهید تا تکه های اضافی کاملا جدا شوند. بهتر است ابتدا از برش های سطحی شروع کرده و به مرور آن را عمیق تر کنید تا انجام این کار با دقت بیشتری صورت گیرد.
در انتهای کار ممکن است تکه هایی نزدیک به خط برش باقی مانده باشد. برای از بین بردن این قسمت ها می توانید چندین برش شعاعی همانند پره های چرخ ایجاد کنید و در نهایت لبه های تیز باقیمانده را با تیغه الماسه پرداخت کنید. این کار را می توانید با ابزاری به نام انبر کاشی کنده و در آخر لبه ها را فرز کنید.
برش کاشی با مینی فرز به صورت سوراخ هایی کوچک:
برای ایجاد برش های دایره ای بسیار کوچک همانند سوراخ می بایست برش هایی عمیق را از پشت کاشی انجام دهید. برای انجام این کار نیاز است تا ابتدا دایره ای با قطر مناسب کشیده شود. سپس نقطه آغاز برش را بر روی مرکز دایره تنظیم نمایید و از پشت کاشی شروع به برش کنید. تا زمانی این کار را انجام دهید تا روی کاشی به اندازه دایره مدنظر سوراخ شود.
در مرحله بعدی دایره ای با قطر بزرگتر در پشت کاشی بکشید و از آن به عنوان یک راهنما جهت برش های دیگر استفاده نمایید. بعد از انجام این کار فرز را به اندازه عرض تیغه چرخانده و برش را تا جایی ادامه دهید که به خط راهنمای دوم برسد. انجام این کار را تا زمانی تکرار کنید که برش سوراخ تمام شده و آن قسمت کاملا جدا شود.
برش کاشی با مینی فرز به صورت مستطیلی:
از دیگر موارد برش کاشی با مینی فرز می توان به برش مستطیلی شکل اشاره کرد. برای این کار در هر دو طرف کاشی محل برش را به صورت دقیق مشخص کنید. سپس سطح روی کاشی را تا عمق 1.5 میلی متر برش دهید. توجه داشته باشید که انجام این کار با دقت انجام شود و تا حد ممکن از گوشه فراتر نرود.
اکنون زمان است که کاشی را چرخانده و از پشت آن را برش دهید. هنگام برش اولین ضلع به صورت مرتب عملیات را مورد بررسی قرار دهید تا از گوشه ها بیرون نزنید سپس سه ضلع دیگر را به همین صورت و با نهایت دقت برش دهید.
جمع بندی:
اگر تا پایان با ما همراه بودید پس با روش های برش کاشی با مینی فرز در شکل های متفاوت آشنا شده اید. با تهیه دستگاه های مینی فرز خواهید توانست انواع کاشی های سنگی و سرامیکی را به شکل های منحنی برش دهید. توجه داشته باشد که این کار را با دقت و تمرکز کافی انجام دهید تا به کاشی و همچنین دستان خود آسیبی وارد نکنید.