اختراع و تاریخچه مداد رنگی:
مداد رنگی مدادی است که دارای هسته ای از رنگدانه های رنگی و محافظ ساخته شده از چوب است. در حالی که مدادهای استاندارد دارای هسته ای از گرافیت و خاک رس هستند ، هسته اصلی بیشتر مدادهای رنگی از موم ، رنگدانه ها ، مواد افزودنی و عوامل اتصال ساخته شده است. سایر مدادهای رنگی دارای روغن ، محلول در آب هستند.
تاریخچه اولیه مداد رنگی خیلی مستند نیست. شناخته شده است که یونانیان باستان از مداد شمعی مبتنی بر موم استفاده می کردند. اولین مداد رنگی در قرن نوزدهم ظاهر شد و برای “بررسی و علامت گذاری” استفاده شد. استدلر ، شرکت آلمانی متعلق به یوهان سباستین استدلر در سال ۱۸۳۴ مداد رنگی روغن پاستل را اختراع کرد. تولید مداد رنگی برای اهداف هنری از اوایل قرن ۲۰ آغاز شد. اولین مدادهای رنگی هنری در سال ۱۹۲۴ توسط Faber-Castell و Caran اختراع و تولید شد. Berol ساخت مدادهای رنگی خود را از سال ۱۹۳۸ آغاز کرد. سایر تولیدکنندگانی که در اواخر دهه ۳۰ و اوایل دهه ۴۰ نیز مداد رنگی ساختند Derwent ، Progresso ، Lyra Rembrandt و Blick Studio بودند. تعداد کمی از تولیدکنندگان ادعا می کنند که اولین مداد آبرنگی (هنری) را اختراع کرده اند.
انواع مختلفی از مداد رنگی بسته به کاربرد مورد نظر وجود دارد. غلظت رنگدانه های با کیفیت بالا در مدادهای درجه هنرمندان بیشتر از مدادهای رنگی درجه دانش آموزان است. آنها همچنین دارای ویژگی های اندازه گیری و تعریف شده مانند “پایداری سبک” (توانایی رنگدانه برای حفظ ظاهر رنگ اصلی خود در معرض نور ، یعنی مقاومت در برابر اشعه UV در برابر نور خورشید) ، دوام هسته ، شکستگی و مقاومت در برابر آب هستند.
مدادهای رنگی دانشجویی و ممتاز از کیفیت پایین تری نسبت به مدادهای هنری برخوردار هستند. آنها از رنگدانه های با کیفیت پایین ساخته شده اند و سبک بودن آنها پایین تر است اگرچه ویژگی های مشخصی مانند درجه هنری ندارند اما به عنوان مثال پاک می شوند و برای مبتدیان مناسب ترند.
مدادهای رنگی مکانیکی اساساً پر کردن سرب رنگی برای مدادهای مکانیکی استاندارد هستند. آنها در محدوده باریک تری نسبت به مداد رنگی استاندارد تولید می شوند اما هنوز هم وجود دارند.
مداد آبرنگ (یا مداد محلول در آب) مدادی است که در صورت استفاده با برس مرطوب می تواند مانند آبرنگ رفتار کند. همچنین می توان از آنها به صورت خشک استفاده کرد و سپس به عنوان مداد رنگی استاندارد کار کرد.
به جز نقاشی استاندارد ، مداد رنگی در انیمیشن استفاده می شود زیرا پاک کردن آن از مداد گرافیت استاندارد آسان تر است و به همین راحتی لک نمی زند.
تاریخچه مداد رنگی در مدتی طولانی نیست و در مکان هایی کمی مبهم است اما باعث نمی شود همه مدادهای رنگی متفاوت به عنوان اشیای تاریخی و به عنوان یک رسانه هنری جذابیت کمتری داشته باشند.
سبک های رایج در نقاشی با مداد رنگی:
برای کار با مداد رنگی سبک های مختلفی وجود دارد که شیوه خطی و سایه پردازی در میان نقاشان رایج تر است:
شیوه خطی:
در این روش نقاش با استفاده از خط ها و رسم انها در جهت های مختلف اثر خویش را شکل می دهد و با تنظیم این خط ها در کنار هم یا روی هم، به خلق سایه روشن ها و درجات تیرگی ها و روشنایی و کنتراست ها می پردازد.
شیوه سایه پردازی:
در این شیوه خط هایی که با قلم بوجود می آید محو می شوند تا رنگ آمیزی اثر، شکل پیوسته به خود بگیرد و سایه روشن ها و حجم ها از طریق محو شدن شکل می گیرند.
همچنین روش های دیگری چون ترکیب مداد رنگی با وسایل دیگر چون آبرنگ و ایربراش و… نیز وجود دارد.
نتیجه گیری:
-قبل از خرید درباره محصول تحقیق کنید.
-جعبه اصلی را بیرون بیندازید و با نوارهای لاستیکی جدا شده با رنگ ببندید.
-مراقب شکستگی سرب باشید و از ریختن مداد رنگی خودداری کنید.
-کاغذی را انتخاب کنید که کمی دندان داشته باشد تا به رنگدانه کمک کند سطح را بگیرد.
-مدادهای رنگی خود را تیز نگه دارید! نقاط تیز به رسوب رنگ در دندان کمک می کند.
-برای کنترل نیرو و سرعت از تیزکن دستی استفاده کنید تا خطر شکستگی را به حداقل برسانید.
-صیقل دهنده ها با دهانه بزرگتر ، محفظه چوب بیشتری را حفظ می کنند و از هسته رنگ محافظت می کنند.
-از رنگ های روشن تا تیره کار کنید.
-قبل از رنگ آمیزی موارد برجسته را مشخص کنید تا از اعمال تصادفی رنگ های تیره در این قسمت جلوگیری شود.
-از سایه زدن با رنگ سیاه خودداری کنید و به جای آن از رنگ های تیره تر همان رنگ استفاده کنید.
-برای کاهش خطرات لکه گیری به یکباره ، مناطق کوچکتر را به جای کل قطعه کامل کنید!
-اگر رنگ محدودی دارید ، یک نمودار اختلاط رنگ ایجاد کنید تا ببینید که چگونه مدادهای رنگی شما با هم مخلوط می شوند.
-با سوزاندن یا استفاده از حلالهایی مانند الکل ، سقز یا روغن معدنی ، کارهای هنری را مخلوط کنید.
-با برداشتن رنگ از سطح کاغذ با استفاده از نوار یا پاک کن ، رنگدانه را پاک کنید.
-آثار هنری خود را به صورت دوره ای مسواک بزنید تا از آلودگی باقی مانده کاغذ جلوگیری کند.