چهارشنبه, 28 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

ظروف مسی ، آشنایی با مزایا و معایب ، نحوه نگهداری و استفاده


ظروف مسی ، آشنایی با مزایا و معایب ، نحوه نگهداری و استفاده

از دیرباز قابلمه مسی در آشپزخانه‌های ایرانی وجود داشته و آن‌طور که معلوم است در حال حاضر نیز اغلب خانواده‌های خوش سلیقه و آگاه برای تامین میزان مس موجود در بدن خود از این قبیل ظروف آشپزی برای پخت و پز استفاده می‌کنند.

یکی از دغدغه های مهم بانوان استفاده از ظروف مناسب برای پخت و پز است. خانم ها معمولا از ظرف های متنوعی برای آشپزی استفاده می کنند. از قابلمه های چدن گرفته تا انواع سرامیکی، گرانیتی، مسی و… . در بین موارد بالا ظروف مسی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. چرا که، هم به لحاظ سلامتی بسیار مفید خواهند بود و هم این که غذا درون این ظروف خوش طعم تر می شود.

مس، ماده ای ضروری و حیاتی در بدن محسوب می شود‌. عاملی که گلبول های قرمز را به وجود می آورد، همین ماده است. اگر آبی که در طول روز میل می کنید را در لیوان مسی بنوشید، وجود مس، باعث تقویت پوست و مو و تحکیم مفاصل می شود.ما در این مطلب قصد داریم نکاتی را به شما آموزش دهیم تا با خیال آسوده به خرید این وسیله ی کارآمد بپردازید. پس با ما همراه باشید.

 

قابلمه مسی در مقایسه با سایر ظروف آشپزخانه نیازمند مراقبت بیشتری هست.از نظر طب سنتی ظروف سفالی، سنگی، لعابی و مسی از بهترین ظروف برای پخت غذا هستند.

 

استفاده از ظروف مسی چه مزیتی دارد؟

یکنواخت کردن حرارت: خیلی از ظروفی که در آشپزخانه مورد استفاده هستند، هنگام قرار گرفتن روی شعله گاز حرارت را به روی سطح ظرف انتقال می دهند. اما ظروف مسی حرارت را به طور یکنواخت بر روی تمام سطح ظرف پخش می کند و در نتیجه غذا به زور یکنواخت پخته می شود.

 

صرفه جویی در مصرف انرژی: ظروف مسی به دلیل انتقال حرارت بالا، سبب می شوند غذا در مدت زمان کوتاهی حاضر شود‌. همین امر نگرانی شما از هدر رفت انرژی را کاهش می دهد و خیالتان از بابت مصرف گاز آسوده است.

 

حمایت از محیط زیست: هنگام استفاده از ظروف مسی عملا، اعلام می کنید که قصد حمایت از محیط زیست را دارید. چون اولا مس قابل بازیافت است و مواد اولیه اش در طبیعت به راحتی یافت می شود. ثانیا همانطور که در بالا گفته شد به دلیل این که رسانای خوبی است گرما را با سرعت بیشتری انتقال می دهد و همین امر سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود.

 

بالا بودن طول عمر: ظروف مسی برعکس ظروف تفلون و… طول عمر بیشتری دارند. چون اگر لایه ی تفلون این ظروف از بین برود، دیگر قابل استفاده نخواهند بود. اما اگر قلعِ روی ظروف مسی از بین برود، با سفیدکاری مجدد همانند روز اول خواهند شد. این کار را می توان دو با چندبار برای ظروف مسی انجام داد.

 

راه هایی برای شناسایی و تشخیص ظروف مسی اصل:

ساده ترین راه برای تشخیص ظروف مسی اصل کمک گرفتن از افرادی است که در این زمینه از تخصص و مهارت کافی برخوردار هستند. به عنوان مثال مسگران قدیمی و با سابقه می توانند ترفندهایی را در رابطه با تشخیص تابه ها و قابلمه های مسی با کیفیت را به شما آموزش دهند.

 

اما گاهی اوقات ممکن است تصمیم بگیرید خودتان قابلمه مسی را بسنجید و اصالت آن ها را مشخص نمایید. در چنین مواقعی اولین گام توجه به ویژگی های ظاهری این گونه محصولات است. معمولا ظروف مسی اصل دارای بدنه ای به رنگ سرخ و درخشان هستند که نشان دهنده خلوص مس به کار رفته در آن ها می باشد. در مقابل ظروف مسی تقلبی که معمولا از آلیاژ مس و برنج به نسبت یک به دو ساخته شده اند دارای بدنه ای به رنگ زرد و مات هستند.

 

یکی دیگر از راه های تشخیص ظروف مسی اصل توجه به دقت و ظرافتی است که در تولید بدنه آن به کار رفته است. ظروف مسی به طور کلی به سه دسته ماشینی، نیمه چکش کاری شده و کاملا چکش کاری شده تقسیم می شوند.

 

نکات کاربردی در خرید ظروف‌مسی:

توجه به قیمت: هنگام خرید هر کالایی توجه به قیمت مهم ترین نکته خواهد بود. هرچه مس به کار رفته در کار بیشتر باشد، مسلما قیمت هم بالاتر خواهد بود. در بازار انواع ظروف مسی براساس نیاز و سلیقه ی شما وجود دارد، از گران گرفته تا ارزان.

 

توجه به شفافیت کار: هنگام خرید به شفافیت بدنه ی ظرف دقت کنید. هرچه شفافیت کار بیشتر باشد نشانه ی مرغوبیت مس به کار رفته در آن است.

 

توجه به بدنه ی ظرف: هنگام خرید توجه کنید که بدنه ی ظرف بدون فرورفتگی، ترک خوردگی و شکستگی باشد.

 

دقت در ماشینی یا دست ساز بودن کار: در بازار ۲ نوع ظرف مسی وجود دارد، دست ساز و ماشینی. در ظروف دست ساز جای قلم کاری مشخص خواهد بود و سنگین تر هستند چون نشان دهنده ی این است که مقدار مس بیشتری در آن به کار رفته است. اما در ظروف ماشینی یا کارخانه ای اثری از قلم کاری را مشاهده نخواهید کرد و سطح کار صاف و صیقلی خواهد بود. اگر قصد خرید دارید، سعی کنید ظروف دست ساز را انتخاب نمایید چون علاوه بر کیفیت، به لحاظ زینتی هم بسیار زیباتر هستند.

 

آماده سازی قابلمه مسی قبل از اولین استفاده:

بسیاری از مردم تصور می کنند فرایندهای آماده سازی تنها مربوط به تابه های چدنی است، در حالی که سایر ظروف همچون تابه ها و قابلمه های نچسب نیز قبل از اولین استفاده باید آماده شوند. اما سوال اینجاست که آیا قابلمه مسی نیز نیازمند آماده سازی قبل از اولین استفاده هستند؟ پاسخ مثبت است، قابلمه مسی قبل از اولین استفاده باید آماده شوند و دستور العمل آماده سازی آن ها نیز با توجه به روکش داخلی ممکن است در مدل های گوناگون متفاوت باشد.

 

ظروف مسی قدیمی بدون روکش عایق داخلی بیشتر دارای جنبه های تزیینی هستند و با توجه به خطرات ناشی از نفوذ سرب به غذا در پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند. بنابراین این گونه ظروف نیازمند آماده سازی نیستند و فقط کافیست بدنه آن ها را هر چند وقت یک بار بشویید تا درخشش و جذابیت خود را حفظ کند.

 

ظروف مسی با روکش داخلی از جنس قلع به منظور پخت انواع غذا مورد استفاده قرار می گیرند، اما با توجه به خاصیت ضد چسبندگی فلز قلع نیاز به آماده سازی ندارند. جالب است بدانید روکش قلع بر خلاف روکش های تفلون به هیچ وجه مواد شیمیایی را به غذا منتقل نمی کند و برای سلامتی شما هیچ خطری ندارد. تنها نکته در مورد روکش قلع این است که در هنگام شستن آن باید دقت کافی را به خرج دهید و در صورتی که این عایق از بین رفت، قابلمه مسی خود را برای قلع اندود شدن مجدد به مراکز معتبر انتقال دهید.

 

در مقابل قابلمه مسی با روکش داخلی از جنس استیل ضد زنگ قبل از اولین استفاده نیازمند آماده سازی است. استیل ضد زنگ در سطح مولکولی ماده ای سخت و ناهموار است و به همین دلیل احتمال چسبیدن غذای در حال پخت به آن بر خلاف سطوح هموار و یکدست از جنس قلع بیشتر است. اما لازم نیست نگران باشید، چرا که با استفاده از روش های زیر می توانید خاصیت ضد چسبندگی را برای تابه ها و قابلمه های مسی با روکش استیلی به وجود آورد و با سهولت بیشتری غذا را بپزید.

 

قابلمه مسی,آشنایی با قابلمه مسی

ظروف مسی قدیمی بدون روکش عایق داخلی بیشتر دارای جنبه های تزیینی دارند.

 

روش استفاده از ظروف مسی:

1) قابلمه مسی نو یا تازه قلع شده را با ۲_۳ لیوان شیر و قدری آب بجوشانید سپس خالی کنید و بشویید. شیر باعث می شود که ظرفتان ضدعفونی شده و از سیاه شدن زود هنگام آن نیز جلوگیری می کند. یادتان باشد که همیشه در هنگام آشپزی با ظروف مسی برای منتقل نشدن حرارت زیاد از شعله پایین گاز، از شعله پخش کن استفاده کنید.

 

2) حرارت زیر ظرف مسی باید کمتر از ظرف های دیگر باشد زیرا به علت رسانایی زیاد مس، قلع داخل آن می سوزد.

 

3) قسمت های اسیدی (ترشی های) خورشت ها را ده دقیقه آخر به آن اضافه کرد.

 

4) داخل قابلمه مسی (روکش قلع) را با سیم ظرفشویی نشویید، بلکه اجازه دهید خوب خیس بخورد، سپس با اسکاج نرم بشویید.

 

5) پشت قابلمه مسی در اثر حرارت زرد می شود و به مرور زمان سیاه می شود و آن قرمزی و زیبایی اولیه را ندارد، هرگاه خواستید آن را به روز اول برگردانید، کافیست قدری از رب های ترش مزه مثل رب انار، رب آلو، رب گوجه ترش و... به آن بمالید یا از آبلیمو، آبغوره، سرکه استفاده کنید، چند دقیقه صبر کنید سپس با سیم ظرفشویی آنرا بشویید.

 

توجه داشته باشید از مواد یاد شده به لایه داخلی قلع شده مالیده نشود.

 

نکته مهم: زمانی که قلع داخل ظروف مسی ساییده شد و به قرمزی مس رسید نیاز به قلع کردن (سفیدکردن) مجدد دارند.

گاهی اوقات چربی درون ظروف، لایه قلعی را می پوشاند و باعث سیاه شدن می باشد که ممکن است این اشتباه به وجود آید که ظرف نیاز به قلع اندود شدن دارد در حالی که با از بین بردن این لایه چربی و بدون قلع اندود کردن، ظرف تمیز و آماده استفاده مجدد می شود.

 

برای پاک کردن این چربی می توان از روش زیر استفاده کرد:

به ارتفاع یک سانت داخل ظرف آب ریخته و حدودا یک قاشق غذا خوری لوله بازکن (تیزاب) به آن اضافه کنید، ظرف را روی حرارت قرار دهید تا لوله بازکن در آب حل شود، تکه ای پارچه را روی میله ببندید و دائم به تیزاب آغشته کنید و به کناره های ظرف بمالید، در آخر تیزاب را خالی کنید و ظرف را بشویید، البته می توان با همین تیزاب چندین ظرف را پشت سر هم تمیز کرد.

 

آماده سازی قابلمه مسی قبل از استفاده, روش استفاده از ظروف مسی

پشت قابلمه مسی در اثر حرارت زرد می شود و به مرور زمان سیاه می شود.

 

هر آنچه لازم است درباره خرید ظروف مسی بدانید:

ظروف مسی به لحاظ ساخت به سه نوع؛ ماشینی، نیمه چکش کاری و دست ساز تقسیم می شوند. در نوع اول تمام مراحل ساخت ظرف با دستگاه انجام می‌شود و روی بدنه ظرف می توانید خطوط موازی را مشاهده کنید. این نوع از ظرف مسی قیمت کمتری نسبت به نوع دوم و سوم آن دارند.

 

در نوع دوم یعنی نیمه چکش کاری، پس از خم شدن آن توسط دستگاه، ظروف توسط مس گرها چکش کاری می شود. روی بدنه دسته دوم می‌توانید تعداد کمی از جای ضربات چکش را مشاهده کنید. در نوع آخر تمام مراحل ساخت توسط مس گرها انجام می‌شود و بدنه این ظروف پر از جای چکش است. معمولا در حاشیه این ظروف می‌توان لحیم کاری برنج را مشاهده کرد.

 

دسته سوم گران ترین نوع ظروف مسی هستند. یادتان باشد که ظروف تمام دست ساز بهترین نوع ظروف مسی هستند؛ چرا که این ظروف هر چه بیشتر چکش کاری شوند، بهتر یون آزاد می کنند. همچنین دارای وزن مناسبی هستند که کمک می کند ظرف به خوبی روی شعله گاز قرار بگیرد. علاوه بر این ظروف دست ساز یک اثر هنری نیز محسوب می شوند.

 

مس در بازار جهانی لندن قیمت گذاری می شود و هزینه قیمت ساخت نیز روی آن تاثیرگذار است. قلع که در رویه داخلی این ظرف ساخته می شود نیز در بازار جهانی قیمت گذاری شده و چندبرابر مس ارزش گذاری می شود. تمام این ها دلیلی برای بالا بودن قیمت ظروف مسی است که گرچه هزینه قلع اندود کردن بعد از استفاده نیز به آن اضافه می شود ولی با تمام این اوصاف همچنان یکی از بهترین ظروف برای پخت و پز است.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
قیمت کیلویی ظروف مسی قیمت ظروف مسی دیجی کالا فواید ظروف مسی چیدمان سفره عقد با ظروف مسی سفره یلدا با ظروف مسی استفاده از ظروف مسی ظرف مسی در جدول تزیین با ظروف مسی آشنایی با قابلمه مسی قیمت قابلمه مسی دیجی کالا قیمت کوچکترین سایز قابلمه مسی خواص قابلمه مسی قیمت قابلمه مسی کیلویی قابلمه مسی اصل خرید قابلمه مسی قیمت قابلمه مسی قابلمه مسی نوزادی دیجی کالا قابلمه سرویس مسی قابلمه مسی به انگلیسی قابلمه مسی قدیمی قابلمه مسی نی نی سایت قابلمه مسی برای کودک قابلمه مسی کیلویی چنده قابلمه مسی قیمت قابلمه مسی کوچک قابلمه مسی دست دوم دیوار قابلمه مسی قیمت قابلمه مسی اصفهان ظروف مسی دیجی کالا قیمت ظروف مس کهنه خرید ظروف مسی اصل قیمت قابلمه مسی دو نفره خرید قابلمه مسی اصفهان خرید قابلمه مسی کرمان خرید قابلمه مسی بزرگ خرید قابلمه مسی قدیمی خرید قابلمه مسی دست دوم خرید قابلمه مسی دیوار خرید قابلمه مسی در تهران خرید قابلمه مسی ارزان تعبیر خواب خرید قابلمه مسی قیمت قابلمه مسی قدیمی قیمت قابلمه مسی هشت نفره قیمت قابلمه مسی زنجان قیمت قابلمه مسی ده نفره قیمت قابلمه مسی چهار نفره در دیجی کالا قیمت قابلمه مسی سه نفره قیمت قابلمه مسی چهار نفره قیمت قابلمه مسی کوچک قیمت قابلمه مسی بزرگ قیمت قابلمه مسی ۸ نفره قیمت قابلمه مسی دست دوم

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
یک عصای کوهنوردی خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
عصای کوهنوردی وسیله‌ای است که به شما کمک می‌کند در مسیرهای سخت و دشوار به‌ راحتی حرکت کنید و در عین حال باعث افزایش میزان حفظ انرژی در زمان حرکت می‌شود.امروزه بیشتر کسانی که قصد طبیعت گردی و کوهنوردی...
ادامه مطلب >
چراغ پیشانی(وسیله ای ضروری برای سفر و کمپینگ)
چراغ پیشانی یکی از لوازم ضروری برای سفر ، کمپینگ و یا افرادی که در تاریکی شب مشغول به کار هستند است. ضرورت استفاده از این وسیله را زمانی که با مشکلی مواجه می شوید و به هیچ منبع روشنایی دسترسی نداشته ...
ادامه مطلب >
فواید فوق العاده کتاب خواندن برای دانش آموزان
بدون شک مطالعه کردن و خواندن کتاب‌های گوناگون، از رمان و داستان‌ها گرفته تا کتاب‌های تاریخی و علمی، بسیار لذت‌بخش است و می‌تواند دانش شما را بیشتر کند. ولی آیا می‌دانستید مطالعه می‌تواند به شما برا...
ادامه مطلب >
چگونه یک اتو پرس خوب انتخاب کنیم؟
به‌دلیل توانایی زیاد اتو پرس برای صاف کردن چروک لباس‌ها، نوع سبک‌تر و پیشرفته‌تر این دستگاه برای مصارف خانگی روانه بازار شد و امروزه محبوبیت زیادی بین افراد دارد. این دستگاه به ویژه کار خیاط‌هایی را ...
ادامه مطلب >
میز ناهار خوری وسیله ای لازم و ضروری
میز ناهار خوری در سال های اخیر تبدیل به یکی از لوازم ضروری منزل شده است و شما در تمام منازل یک میز ناهار خوری را در سالن پذیرایی خواهید دید.
ادامه مطلب >
راهنمای خرید مناسب ترین صندلی اپن
به دلیل این‌که اغلب خانه‌های امروزی دارای اپن هستند، بهره گیری از میز ناهارخوری عملا کاربردی ندارد و به جای این وسیله‌ی کاربردی از صندلی اپن استفاده می‌شود.استفاده از صندلی اپن به مانند صندلی‌های میز...
ادامه مطلب >
شیربادام وخواص فوق العاده آن
شیر بادام یک نوشیدنی خوش طعم است که از ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشد و مصرف آن برای سلامت بدن بسیار مفید است، همچنین تهیه شیر بادام برای افراد دشوار نیست.
ادامه مطلب >
سرویس قاشق چنگال چی بخریم؟
همه‌ی ما میل داریم که در مهمانی‌ها سرویس قاشق و چنگال یکدست، زیبا و شکیل داشته باشیم. انتخاب، خرید و استفاده از قاشق و چنگال زیبا و چشم‌نواز، به‌اندازه غذا بااهمیت و لذت‌بخش است.
ادامه مطلب >
یک بانکه ی خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
از جمله وسایل پرمصرف می توان به ظروف بانکی یا جای جبوبات اشاره کرد که در همه آشپزخانه ها جایگاه مهمی را اشغال می کنند و بهترین گزینه برای طبقه بندی لوبیا و غلات هستند.
ادامه مطلب >