پنجشنبه, 01 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

راهنمای انتخاب و خرید قابلمه برای پخت و پز


راهنمای انتخاب و خرید قابلمه برای پخت و پز

انتخاب یک سرویس قابلمه خوب از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چراکه نوع مواد به‌کار رفته، میزان ضخامت قابلمه، اندازه و همچنین میزان رسانا بودن آن‌ها در برابر حرارت، با یکدیگر تفاوت‌هایی دارد. بنابراین در هنگام انتخاب یک ست قابلمه، باید دقت کافی به عمل آید. به‌طور کلی انتخاب و خرید ست قابلمه مناسب، یکی از دغدغه‌های اساسی بانوان به شمار می‌رود. در این راهنمای خرید سرویس قابلمه، به معرفی انواع قابلمه و ویژگی‌های هر یک خواهیم پرداخت تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.

یکی از دغدغه‌های مهم هر خانم خانه‌دار برای لوازم آشپزخانه، تهیه سرویس قابلمه است. خانم‌های خانه‌دار بهتر می‌دانند، نوبت به خرید قابلمه و تابه که می‌رسد، فروشنده‌ها انواع و اقسام ظروف از جنس‌های مختلف را جلوی چشم مان قرار می‌دهند. بعضی‌ها به شما استفاده از قابلمه‌های سنتی مسی را توصیه می‌کنند و برخی دیگر استفاده از قابلمه‌های سرامیکی را به شما پیشنهاد می‌دهند. در صورتی که ماه‌ها وقت بگذارید و با سردرگمی مواجه شوید به شما خرده‌ای نمی‌گیریم. این‌ که کدام ظرف را بخریم تا هم سالم بمانیم و هم غذاهایمان به بهترین نحو پخته شود، تصمیمی بسیار سخت اما شدنی است. در این شرایط مراجعه به برخی راهنمایی‌های کلی می‌تواند امکان انتخاب آسان‌تر را فراهم بکند. در این مقاله سعی می کنیم تا با به اختصار به بررسی ویژگی های انواع مختلف سرویس های قابلمه را بیان کنیم تا با استفاده از آنها خرید قابلمه بهتری داشته باشید.

 

انواع قابلمه :

قابلمه تفلون:

قابلمه های تفلون در مقایسه با قابلمه های استیل، آلومینیمی و… انتخاب مطمئنی محسوب نمی‌شود چرا که  معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است. این ماده به مرور وارد غذا می‌شود و احتمال سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد.

 

قابلمه چدن:

قابلمه های چدن عمر بالایی دارد. این ظروف برای پخت طولانی‌ با دمای متوسط تا بالا مناسب است و اگر فاقد آلومینیم باشد، گزینه مناسبی برای پخت و پز محسوب می‌شود. این نوع قابلمه به طور یکسان حرارت را پخش می‌کند و به دلیل مقاومت در برابر دمای بالا برای سرخ کردن، پختن یا حتی در فر قرار دادن بسیار مناسب است.

 

قابلمه استیل:

قابلمه های استیل از همه قابلمه های دیگر بهداشتی تر است چرا که زنگ نمی زند و هیچ‌ گونه واکنشی به مواد غذایی نشان نمی‌دهد اما یک مشکل اساسی دارد؛ این که حرارت را مستقیم انتقال می‌دهد؛ یعنی وقتی یک قابلمه استیل روی حرارت قرار می گیرد، غذا سریع در آن می‌سوزد. قابلمه های استیل بیشتر برای پخت انواع خورش و غذاهای آبدار مناسب است.

 

قابلمه سرامیکی:

قابلمه های سرامیکی جدیدترین، پیشرفته ترین و بهترین نوع ظروف آشپزخانه است که تا زمانی‌ که کاملا سالم و بدون خراشیدگی و ساییدگی باشد، می توان با خیال راحت و بدون هیچ نگرانی از آن استفاده کرد.

 

قابلمه آلومینیومی:

قابلمه های آلومینیمی برای سلامت انسان ضرر دارد. نگه داری مواد غذایی ترش اسیدی یا شور در ظروف آلومینیمی یا  طبخ غذا در این ظروف موجب خروج آلومینیم از ظرف و ورود آن به غذا می‌شود. یبوست، اختلالات گوارشی، پوکی استخوان و آلزایمر از مهم‌ترین عوارض ناشی از مصرف آلومینیم است.

 

قابلمه مسی:

قابلمه های مسی حرارت را به خوبی و به طور یکسان پخش می کند و معمولا از آن ها برای تهیه مربا استفاده می‌شود.

 

قابلمه لعابی:

قابلمه های لعابی بیشتر برای طبخ غذاهای آبدار به کار می رود و نمی توان داخل آن ها برنج پخت. این قابلمه ها برای نگه داری انواع مواد غذایی (البته به جز مواد اسیدی) در یخچال مناسب است.

 

نکات کلی خرید قابلمه:

تا اینجا در مورد انواع سرویس قابلمه صحبت کردیم. در این قسمت یک سری نکات کلی که در هنگام خرید سرویس قابلمه باید در نظر بگیرید را اشاره می‌کنیم.
 

مشخص کردن چند پارچه بودن قابلمه:
شاید بتوان گفت مهمترین مساله‌ای که بعد از تصمیم‌گیری در مورد نوع قابلمه باید در نظر بگیرید، مشخص کردن چند پارچه بودن سرویس قابلمه است. مهمترین عامل و فاکتور در این زمینه خرید براساس میزان مصرف و نیاز خود از قابلمه و نوع مواد غذایی که به صورت غالب با استفاده از این قابلمه‌ها قرار است پخت شود، است. حال سوال این است که سایزبندی قابلمه و تعیین تعداد پارچه سرویس قابلمه به چه صورت است؟ سایزبندی قابلمه‌ها بر اساس قطر دهانه‌ی آن‌ها صورت می‌پذیرد، به این صورت قابلمه‌ها از سایز ۱۸ (با قطر دهانه ۱۸ سانتی متر) تا سایز ۳۲ دسته‌بندی می‌شوند. ست‌های قابلمه که شامل چند قابلمه‌اند از ۶ پارچه تا ۳۲ پارچه دسته‌بندی می‌شوند، نکته‌ای که لازم است در خصوص این تقسیم‌بندی بدانید این است که هر قطعه از سرویس قابلمه یک پارچه حساب می‌شوند یا به عبارتی خود قابلمه یک پارچه و در آن یک پارچه محسوب می‌شود، لوازمی که در این ست‌ها به فروش می‌رسد شامل ماهیتابه، قابلمه و گاهی موارد مانند کفگیر و ملاقه و... نیز می‌شوند. 
 

طراحی سرویس قابلمه:
سرویس قابلمه امروزه در انواع طرح و فرم تولید می‌شود. این تنوع در طراحی شامل طراحی‌های متفاوت در شکل قابلمه، دستگیره و درب آن‌ها می‌شود. به نظر من مهمترین نکته‌ای که باید در انتخاب طرح قابلمه باید در نظر بگیرید این است که ظروف پخت و پز همراه و دستیار شما در امر پخت و پز هستند. بنابراین موردی را انتخاب کنید که بتوانید غالب خوراکی‌های خود را با استفاده از آن‌ها براحتی تهیه کنید. در ضمن برخی دوستان ترجیح می‌دهند که در حین پخت و پز امکان وارسی غذا بدون برداشتن درب داشته باشند. برای این عزیزان پیشنهاد می‌کنم که قابلمه‌ای با درب شیشه‌ای انتخاب کنند که چنین امکانی را برای آنها فراهم می‌کند. 

 

مقاومت به فر:
هر چند امروزه بیشتر برندهای ارائه دهنده ی سرویس پخت و پز، قابلیت مقاومت در برابر حرارت را دارند اما به سادگی از کنار آن نگذرید نکته‌‌ای در آن نهفته است! حتما دمای تحمل سرویس پخت و پز را چک کرده که تا چند درجه را می‌‌توانند تحمل کنند شاید برای بعضی غذاها گزینه‌‌ی خوبی نباشند. در این صورت یا از خرید خود صرف نظر خواهید کرد و سرمایه‌‌ی شما از دست نخواهد رفت و یا اینکه برای برخی غذاها از آن استفاده نخواهید کرد.

 

درب:
درب سرویس پخت و پز نیز شاید برای عده‌‌ای مهم باشد، هر چند پیشنهاد بنده نیز این است که ترجیحا درب قابلمه و ماهیتابه شیشه‌‌ای باشد تا نیازی به برداشتن و گذاشتن چند باره‌‌ی آن برای چک کردن میزان پخت و سرخ شدگی غذا نداشته باشید و به راحتی مشهود باشد.

 

نوع غذای مصرفی:
حتما باید به استایل آشپزی خود هنگام خرید سرویس پخت و پز توجه داشته باشید چرا که بر روی انتخاب متریال ساخت این سرویس تأثیر می‌‌گذارد. اجازه بدهید مثالی بزنم. اگر شما بیشتر اوقات گوشت مصرف می‌‌کنید، سرویس چدنی بهترین انتخاب است و اگر خورشت مصرف غالب شما هست نوع سرامیکی بهترین گزینه است.

 

سایز:
سایز قابلمه و ماهیتابه نیز بسیار مهم است که در واقع قطر آن می‌‌باشد که از ۱۸ تا ۳۲ سانتی متر در بازار موجود هستند. معمولا سایز ۳۲ سرویس پخت و پز جوابگوی تعداد ۱۰ نفر است.

 

برندهای مطرح سرویس قابلمه:
برای اینکه از نظر کیفیت سرویس قابلمه نیز خیالتان راحت باشد، سراغ برندهای مطرح بروید. از جمله برندهای مطرحی که به تولید سرویس قابلمه می‌پردازند می‌توان به دسینی، پی اس دی، هاس جوهر، کارال، زرساب، زوپینی، وگاتی، عروس تفلون، فورته ، وینود و… اشاره کرد.

 

نظرات قبلی خریداران :

لازم به ذکر است نظرات خریداران قبلی هر محصول میتواند بهترین راهنما برای هر فردی باشد. از این جهت شما میتوانید با توجه به نظرات خریداران قبلی نقاط قوت و نقاط ضعف محصولات را بررسی کرده و با دانش کافی، یک محصول با کیفیت و تایید شده خریداری کنید.

 

بورس خرید سرویس قابلمه:
برای اینکه بتوانید انواع سرویس قابلمه در طرح‌ها و رنگ‌های متفاوتی را ببینید و از بین آن‌ها موردی را که بیشترین انطباق را با دکوراسیون داخلی آشپزخانه شما دارد، انتخاب کنید، بهتر است به بورس خرید سرویس قابلمه در شهر خود مراجعه کنید. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که فروشگاه‌های عرضه لوازم خانگی هم می‌تواند گزینه مناسبی باشد. در شهر تهران بورس خرید سرویس قابلمه در خیابان شوش و همچنین در صالح آباد غربی قرار دارد.
 

خرید اینترنتی سرویس قابلمه:
حتما شما نیز با من موافق هستید که امروزه خرید اینترنتی تبدیل به بخش جدایی‌ناپذیر زندگیمان شده است. حال با توجه به اینکه مراکز بورس ظروف آشپزخانه در شهر تهران واقع شده‌اند. با توجه به فاصله فیزیکی زیاد و نیز شلوغی بازار های تهران از یک طرف و همچنین گسترش خرید اینترنتی از طرف دیگر، یکی از بهترین و راحت‌ترین راه‌های تهیه سرویس قابلمه، خرید اینترنتی سرویس قابلمه است. امروزه چندین فروشگاه معتبر اینترنتی در کشورمان فعالیت دارند که می‌توانید سرویس قابلمه خود را از آنها تهیه کنید.
 

سرویس قابلمه ارزان قیمت:
معمولا سرویس‌های قابلمه با کیفیت و تولید شده توسط برندهای معتبر قیمت بسیار بالایی دارند. اما در این میان برخی برندهای‌ها میان رده‌ای وجود دارد که علی‌رغم داشتن کیفیت مناسب از قیمت بسیار مناسبی نیز برخوردار هستند. نکته بعدی برای تهیه سرویس قابلمه با قیمت مناسب این است که در برخی از مراکز عمده‌فروشی بعضا به صورت تکی نیز به فروش می‌رسانند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
آموزش انگشت پیچ به دو روش همدانی و بوشهری
انگشت پیچ به شیرینی‌های بسته و غلیظی گفته می‌شود که مانند عسل و شیره به دور انگشت می‌پیچند؛ این نوع شیرینی در شهر‌های مختلف با مواد متنوعی درست می‌شود و دو نوع از معروف‌ترین آن‌ها انگشت پیچ همدانی و ...
ادامه مطلب >
راهکار هایی برای فعال کردن ذهن کودکان و تقویت حافظه
مغز کودکان نمونه مینیاتوری مغز بزرگسالان نیست. مغزی در دست ساخت است که خود را به دنیا متصل می‌کند.
ادامه مطلب >
گیاه زنیان با قابلیت های شگفت انگیز
دانه زنیان از گیاهان دارویی بسیار مفید است که برای درمان مشکلات معده و برخی بیماری های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد، البته مصرف صحیح زنیان برای لاغری هم بسیار مناسب می باشد.
ادامه مطلب >
مهارت هایی که باعث آرامش در شغل می‌شود چیست؟
هر فردی که وارد شغل و حرفه‌ای می‌شود باید یک مجموعه مهارت‌های ویژه بلد باشد و تا حدی روی آن‌ها تبحر و مهارت داشته باشند.
ادامه مطلب >
حقایقی درباره نفت که ممکن است ندانید
در این گزارش حقایقی درباره نفت که به طلای سیاه معروف است، ارائه شده است.
ادامه مطلب >
حقایقی درباره تلفن که احتمالاً نمی‌دانستید
حقایق جذاب زیادی در مورد تلفن، این دستگاه کوچک که به بخش اساسی زندگی روزمره ما تبدیل شده، وجود دارد که در این گزارش بیشتر به آن‌ها خواهیم پرداخت.
ادامه مطلب >
خواص شگفت انگیز و معجزه آسای برگ و روغن انجیر
درمان فشار خون، تقویت استخوان ها، کاهش وزن، تنظیم قند خون و بهبود عملکرد کبد و کلیه تنها چند مورد از خواص بی شمار استفاده از برگ انجیر و روغن دانه انجیر هستند.
ادامه مطلب >
آیاکافئین باعث از بین رفتن خستگی میشود؟
بهترین نوع قهوه برای رفع خستگی بر اساس فاکتورهای تعیین کننده میزان کافئین در قهوه انتخاب می شوند. برای همه ما ممکن است این سوال پیش آمده باشد که آیا نوشیدن قهوه برای رفع خستگی و خواب آلودگی موثر است ...
ادامه مطلب >
حقایقی در باره گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین جزء مواد غذایی سالم و با ارزش غذایی است، البته اغلب افراد گوشت بلدرچین را به دلیل خواص عالی آن برای سلامت بدن مصرف می کنند.
ادامه مطلب >