یکشنبه, 14 بهمن,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

آیا میدانید فلوس چیست و چه کاربردی دارد؟


آیا میدانید فلوس چیست و چه کاربردی دارد؟

فلوس ویژگیهای بی نظیری برای سلامتی دارد . در صورت مصرف آن برای لاغری مفید است و موجب سیستم گوارش شما می گردد.

ویژگی های گیاهی فلوس:

فلوس از گیاهان مخصوص مناطق گرمسیر مانند هند، آفریقا و جنوب است. طبیعتاً مناطق بومی این گیاه نشان از گرما دوستی بیش از اندازه این گیاه می دهند. این گیاه دارای 10 تا 15 متر ارتفاع است. اسم های دیگری نیز برای فلوس وجود دارد. به عنوان مثال در برخی نواحی ایران زمین آن را با نام خرنوب هندی و یا خیار شنبر می شناسند. البته این نام گذاری ها بیشتر بومی می باشد اما گاهی نیز به رسمیت شناخته شده است. این گیاه به صورت خودرو در این مناطق یافت می گردد.

میوه فلوس طولی به اندازه 30 تا 50 سانتی متر و قطری معادل با 2 تا 3 سانتی متر دارد. اگر گیاه فلوس در راستای طولی باز شود، می توانید مجموعه ای از تیغه ها را در آن ببینید. این تیغه ها هستند که فلوس را به قطعات متعدد تقسیم می کند. البته این قطعات گاهی به 100 عدد نیز می رسند.

خواص فلوس

 

 

عسل خیار شنبر در واقع همان شیره چسبناک است که در درون این قطعات وجود دارد. طعم این شیره چندان مطلوب نیست و بوی خوبی ندارد اما تا حدی شیرین است. برای مصرف خواص فلوس باید غلاف آن را به طور مستقیم بر روی آتش بگیرید و منتظر بیرون آمدن عسل آن باشید. معمولاً این عسل چسبنده را به عنوان ماده ای مسهل مورد استفاده قرار می دهند. ضمن اینکه برای بهره بردن از این خاصیت، فلوس باید با روغن بادام مخلوط شود. یعنی ترکیب خواص روغن بادام با فلوس موجب این تاثیر مفید می شود. فلوس پخته از ترکیب قسمت مرکزی فلوس(مغز فلوس) با شکر یا قند به دست می آید و با درجه حرارت متوسطی پخته می شود.

خواص خرنوب هندی

 

ترکیب شیمیایی فلوس:

آنچه که در فلوس به عنوان مغز شناخته می شود، دارای مواد قندی، مواد روغنی، اکسی آنتراکینون، صمغ و اسانس می باشد. ترکیب شیمیایی فلوس از آنتراکینون ناشی می شود. همین ترکیب موجود در فلوس سبب خواص مسهلی آن می شود.

 

کاربرد فلوس برای درمان یبوست:

برای بهره گیری از خواص فلوس به عنوان مسهل باید 10 گرم شیره یا همان عسل فلوس را با یک لیتر آب جوش ترکیب و آن گاه از مواد اضافی پاکسازی کنید. به همین راحتی مسهل فلوس آماده می شود. البته اگر بیمار دچار یبوست شدید است، باید مقدار 10 گرم عسل خرنوب هندی را به 60 گرم افزایش داد. برای بهبود مزه این عسل بهتر است این جوشانده را با شربت انجیر یا گیلاس مصرف کرد.

خرنوب هندی و موارد مصرفی آن

 

یک لیتر آب تقطیر شده تهیه کنید و در آن به میزان 5 گرم عسل خیار شنبر بریزید. در ادامه باید حدود 125 گرم شکر یا قند آسیاب شده به این مخلوط اضافه و محلول را به طور تدریجی حرارت دهید. این حرارت باید متوسط باشد و باید منتظر بمانید تا آب داخل ترکیب از بین رود. مخلوط شما با از دست دادن آب، غلیظ گردد و از نظر وزن به 100 گرم برسد. برای نتیجه بخش بودن خواص فلوس در این زمینه باید از آن به صورت روزانه به اندازه 50 تا 100 گرم مصرف کرد.

خواص درمانی فلوس

  •  

-فلوس دارای طبع گرم و تر است و در طب سنتی بسیار کاربرد دارد.

-معمولاً برای بهبود دل پیچه و انسداد روده از خواص فلوس استفاده می شود.

-فلوس را می توان به شکل ضماد بر روی مفاصل دردناک بگذارید تا درد مفاصل و نقرس بهبود یابد.

-برای رفع اسهال خونی می توان از جوشانده پوست درخت فلوس استفاده کرد.

-فلوس باعث باز شدن و نرم شدن ریه می شود و از ورم آن می کاهد.

-ترکیب فلوس و آب گشنیز برای درمان دیفتری کاربرد دارد. برای بهره مند شدن از خواص گشنیز و خرنوب هندی، باید مخلوط را غرغره کنید.

-داروی فوق العاده برای درمان یبوست است و در اطفال و زنان باردار نیز قابل استفاده است.

-کلیه سنگ ساز را بهبود می بخشد و عملکرد آن ها را بهتر می سازد. حتی از بروز سنگ در کلیه ها پیشگیری می کند.

فلوس و فواید آن

 

مضرات مصرفی فلوس:

فلوس نیز در صورتی که بدون قاعده و بیش از اندازه مصرف شود، قطعاً دارای مضرات و معایبی خواهد بود. به طور کلی چسبندگی فلوس موجب به هم چسبیدن روده ها می شود و برای معده خطرناک است. ضمن اینکه سبب اشکالاتی در روده نیز می گردد. به همین خاطر آن را به تنهایی مصرف نمی کنند و همراه با مصطکی و انیسون روغن بادام مصرف می شود.

امیدواریم ذکر فواید فلوس، این گیاه را به خوبی به شما معرفی کرده باشید و آگاهی لازم را برای نحوه استفاده از خواص دارویی فلوس کسب کرده باشید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
تالاب هورالعظیم کجا قرار دارد ؟
هورالعظیم واژه ای عربی به معنی تالاب بسیار بزرگ است. این نامگذاری به دلیل قرارگیری این تالاب در منطقه عرب خوزستان (در مرز ایران و عراق) واقع شده است زیرا بومیانی که در اطراف این تالاب زندگی می کنند ا...
ادامه مطلب >
دلیل بوی بد دهان و 20 راهکاری خانگی برای حل آن
داشتن دهانی بد بو در مراودات اجتماعی و یا قرارهای کاری می‌تواند تاثیر ناخوشایندی بر روی دیگران داشته باشد و به یک معظل در زندگی این افراد تبدیل شود. پس باید به‌دنبال کشف علت و راهی برای رفع بوی بد...
ادامه مطلب >
مسجد جامع کبیر نی ریز، نخستین مسجد تک ایوانی + تصاویر
شهرستان نی‌ریز با سابقه تاریخی در استان فارس، دارای آثاری باارزش و مورد توجه از زمان‌های مختلف تاریخی به‌خصوص ساختمان‌های مذهبی از قرن‌های نخستین ورود اسلام به ایران است. مسجد جامع نی‌ریز ازجمله این ...
ادامه مطلب >
ایلام :آبشار گچان، آبشاری زیبا + تصاویر
 آبشارهای ایلام نمونه ای از جلوه طبیعی این استان هستند. دسترسی به اکثر آبشارهای ایلام به سختی مقدور است ولی باز هم مردم زيادي برای دیدن این آبشارها سفر می کنند، یکی از این آبشارهای زیبا، آبشار گچان م...
ادامه مطلب >
آنتالیا: برج ساعت آنتالیا جایی که باید دید + تصاویر
برج ساعت آنتالیا یکی از معماری های تاریخی و قدیمی در کشور ترکیه می باشد. بنای اصلی برج ساعت آنتالیا در دوره ی حکومت عثمانیان به شکل مکعبی طراحی شده است و در چهار وجه آن ساعت هایی با اشکال دایره وجود ...
ادامه مطلب >
فرانسه:غار لاسکو، نمایشگاه نقاشی از هنرهای ماقبل تاریخ
نگاره‌های درون غار اغلب تصاویری از جانوران بزرگ، که بیشترشان از روی سنگواره‌های به دست آمده در نزدیکی غارها شناسایی شدند، هستند. در ۱۹۷۹، لاسکو به عنوان یکی از میراث‌های جهانی یونسکو برگزیده شد.
ادامه مطلب >
چگونه سفرنامه بنویسم ؟
همواره این سئوال برای کاربران پیش میاید که چطور باید سفرنامه های خود را در سایت درج نمایند. به همین دلیل این مطلب را آماده کردیم تا پاسگوی سوالات شما دوستان باشد.
ادامه مطلب >
مقایسه سه گوشی ردمی نوت ۱۰ پرو ، پوکو F3 و می ۱۰ تی
ردمی نوت ۱۰ پرو، پوکو F3 و می ۱۰ تی سه گوشی مطرح این برند در بخش میانی بازار هستند که هر کدام برای خودشان طرفداران پر و پا قرصی دارند.
ادامه مطلب >
بررسی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۳ (Galaxy Z Flip3 5G)
بدون شک مهم‌ترین بخش سامسونگ گلکسی زدفلیپ طراحی آن است و نقطه قوت آن به‌حساب می‌آید و سامسونگ در این گوشی افرادی را هدف قرار داده که به طراحی گوشی خودشان از همه چیز بیشتر اهمیت می‌دهند.
ادامه مطلب >
پربازدیدها