پول بیبر چیست؟
پول بیبر ( به ترکیه ای : Pul Biber ) و ( به انگلیسی : Aleppo Pepper ) نام نوعی فلفل است که در ترکیه و سوریه کاشت می شود و به نام فلفل حلب هم شناخته می شود. پول بیبر یا پرک فلفل قرمز یا فلفل قرمز گرانولی در ایران به عنوان ادویه ای ترکی شناخته می شود. پول بیبر ترکی را برای تهیه بال کبابی ، مرغ سوخاری و روی سوپ و سالاد استفاده میکنند.
فلفل پول بیبر شباهت کمی به فلفل دلمه دارد و طعم و عطرش ملایم و خوشایند است.
رنگ ادویه پول بیبر قرمز است و معمولا حالت ساطوری خرد شده و خشک می شود. از ادویه پول بیبر در انواع استیک ها ، کباب ها و سالاد ها استفاده می کنند.
ادویه پول بیبر یا فلفل حلبی در شهر حلب در شمال سوریه و نزدیک به مرز ترکیه تولید می شود. ادویه پول بیبر به عنوان چاشنی غذاهای مدیترانه ای و خاورمیانه ای به خصوص در ترکیه و سوریه استفاده می شود.
ظاهر پول بیبر شبیه به فلفل دلمه است وحالتی گوشتی دارد و بعد از خارج کردن دانه ها، به صورت پولکی خرد و نیمه خشک می شود و سپس به روغن و نمک آغشته شده و بسته بندی می شود.
پول بیبر چه طعمی دارد
ادویه پول بیبر چه طعمی دارد؟
ادویه پول بیبر طعمی مشابه فلفل چیلی دارد ولی تندی آن ملایم تر است البته به شیرینی طعم فلفل دلمه ای و پاپریکا نیست ، ته مزه ادویه پول بیبر مشابه زیره و میوه است و به دلیل این که در فرایند خشک شدن ، نمک و روغن زیتون به آن افزوده می شود کمی شور و چرب است.
تندی ادویه پول بیربر شدید و زننده نیست و افراد با ذائقه های مختلف می توانند از آن استفاده کنند. ادویه پول بیبر ترکی مانند سایر ادویه ها خشک و پودری نیست و به حالت نیمه خشک ، چرب و ساتوری تهیه می شود که نسبت به سایر فلفل قرمزهای رایج در بازار کمی شیرین تر است.
روش مصرف ادویه پول بیبر:
پول بیبر را نباید به صورت فله ای بخرید و حتما باید در بسته بندی پلاستیکی یا شیشه ای باشد و بعد از مصرف هم بهتر است اضافه آن را در ظرف شیشه ای در دار نگهداری نمایید.
رنگ قرمز شرابی و حالت پرک ادویه پول بیبر باعث می شود که بسیاری از آشپزها در دیزاین غذا از این ادویه ملایم استفاده کنند.
پول بیبر ترکی می تواند جایگزینی مناسب برای پاپریکا و فلفل قرمز در طبخ غذاها باشد ، البته میزان تندی غذا را باید متناسب با ذائقه خودتان تنظیم نمایید.
از پول بیبر ترکی به همراه روغن زیتون و آبلیمو برای طعم دار کردن مرغ و گوشت کبابی استفاده می شود.
شما میتوانید پول بیبر ترکی را به عنوان چاشنی سالاد ، به همراه تخم مرغ نیمرو یا آب پر ، در سس پاستا و ماکارونی ، همراه با غذاهای گیاهی ، سالاد سیب زمینی ، سیب زمینی سرخ شده و غذاهای دریایی استفاده کنید.
در سوریه از ادویه پول بیبر برای طعم دار کردن آجیل ها هم استفاده می شود.
میتوانید مقداری پول بیبر را با روغن زیتون مخلوط کرده و کمی حرارت دهید و سپس در شیشه ای در بسته نگهداری کنید و به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده انواع سالاد از ان استفاده کنید.
طرز تهیه پول بیبر در منزل:
این نوع فلفل، پودر و خشک نیست و نیمه خشک یا ساتوری مورد استفاده قرار می گیرد. برای تهیه آن فلفل گوشتی قرمز را ساتوری کنید و برای مصرف روزانه در شیشه در بسته نگهداری کنید. پودر فلفل قرمز Pulbiber را می توانید با روغن زیتون ترکیب کرده و به عنوان بهترین چاشنی برای انواع غذاها استفاده کنید.
خواص ادویه پول بیبر:
- پول بیبر یا فلفل قرمز ترکی حاوی پتاسیم ، منگنز ، ویتامین ای ، ویتامین ث ، ویتامین ب 6 ، فلاونوئید ها و خواص آنتی اکسیدان قوی است.
- پول بیبر نیروبخش و ضد اسپاسم است.
- از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری میکند.
- برای کاهش سرفه های شدید و اخلاط زائد مفید است.
- کاهش قند خون
- بهبود هضم غذا و عملکرد دستگاه گوارش
- درمان ناراحتی معده
- کاهش گاز روده
- درمان اسهال
- درمان طبیعی گرفتگی معده
- بهبود گردش خون
- کاهش کلسترول
- پیشگیری از بیماری های قلبی
- درمان بی خوابی
- کاهش التهاب
- کاهش دردهای رماتیسمی
- منبع غنی از ویتامین ها و مواد مغذی
- درمان میگرن
- پول بیر ادویه ای آرام بخش و مسکن است و از ضماد آن می تواند برای ترمیم زخم و کاهش درد روماتیسم استفاده کرد.
شرایط نگهداری فلفل:
درب آن را محکم کنید تا رطوبت داخل آن نرود چون جمع و چروکیده می شود. فلفل پول بیبر را در جای خشک و خنک نگهداری کنید اگر تمام شرایط را اصولی رعایت نمایید به مدت ۳ ماه کیفیت خود را از دست نمی دهد و قابل مصرف می شود.
مضرات فلفل پول بیبر چیست؟
تاکنون هیچ عارضه ای برای این فلفل ذکر نشده است. با این حال اگر شما دچار انواع حساسیت های غذاهایی هستید توصیه می شود مقدار کمی از این فلفل را در غذاهایتان استفاده نمایید و در صورت عدم حساسیت، میتوانید این فلفل را در برنامه های غذایی خود داشته باشید.