مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده گوسفندی یا مخلوط: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد درشت
گوجه فرنگی: ۴ عدد
سیر: ۳ حبه
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
کره: یک بسته ۲۵ گرمی
نمک، فلفل سیاه: به میزان لازم
زردچوبه و پاپریکا: به میزان لازم
گرد لیمو: به میزان دلخواه
سیب زمینی و فلفل دلمه ای: به میزان دلخواه
طرز تهیه کباب تابه ای آبدار در تابه
مرحله اول؛ آماده کردن مایه کباب تابه ای
پیازها را پوست بگیرید و بشویید. قسمت ریشه آن ها را جدا نکنید. با رنده متوسط یا درشت، آن ها را رنده کنید. آب پیازها را با دست بگیرید. سیرها را با قسمت ریز، رنده کنید. گوشت چرخ کرده را به پیاز رنده شده اضافه کنید. ادویه ها را اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد داخل کاسه بیفزایید.
مرحله دوم؛ استراحت دادن به مایه کباب تابه ای
آماده کردن مایه کباب تابه ای شروع به ورز دادن مواد کنید تا مخلوطی یکدست و منسجم داشته باشید. در ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید. اگر زمان کافی ندارید، حدود ۱۰ دقیقه مایه کباب تابه ای را در فریزر قرار دهید. این کار باعث می شود کباب تابه ای هنگام پخت از هم نپاشد. همچنین همه مواد فرصت داشته باشند که با هم مخلوط شوند و طعم یکدستی داشته باشند.
مرحله سوم؛ طرز تهیه سس کباب تابه ای
در یک تابه مقداری روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. وقتی رب گوجه فرنگی، رنگ باز کرد و طعم خامی آن گرفته شد، پودر پاپریکا و گرد لیمو را اضافه کنید. حداقل ۱ دقیقه تفت دهید. به اندازه ۲/۳ لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش به مواد اضافه کنید. زعفران دم کرده غلیظ را به مواد اضافه کنید. اجازه دهید کمی بجوشد و غلیظ شود. سپس حرارت را قطع کنید.
مرحله چهارم؛ سرخ کردن کباب تابه ای
در یک تابه روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی روغن به دمای مناسب رسید، کباب تابه ای را به فرم دلخواه شکل دهید. کباب ها را در تابه بچینید تا سرخ شوند. حرارت را بالا نبرید تا کباب های تابه ای فرصت پخت داشته باشند. وقتی یک طرف کباب ها سرخ شد، آن ها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
مرحله پنجم؛ کباب تابه ای های سرخ شده را دوباره در تابه بچینید
بعد از این که کباب تابه ای ها سرخ شدند، همه را دوباره در تابه بچینید. روی آن ها را کره بریزید. سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای (با همین ترتیب) را به شکل حلقه ای (ترجیحا نازک) برش بزنید و روی کباب ها بچینید تا این مواد روی کباب تابه ای ها را بپوشاند.
مرحله ششم؛ اضافه کردن سس به کباب تابه ای
سس گوجه فرنگی را در همین مرحله از طرز تهیه کباب تابه ای اضافه کنید و روی مواد داخل تابه بریزید. حرارت را پایین بیاورید و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا سیب زمینی و گوجه فرنگی نرم شوند و همه مواد طعم یکدستی بگیرند.کباب تابه ای ها را در یک ظرف مناسب سرو و با سبزی خوردن تزیین کنید. کباب تابه ای را هم با نان و سبزی خوردن و هم با برنج می توان سرو کرد.
انواع کباب تابه ای
کباب تابه ای را می توانید فقط سرخ کنید یا این که آن را به شکل آب دار بپزید. استفاده از گوجه فرنگی پوره یا از نیمه قاچ شده در طرز تهیه کباب تابه ای باعث می شود در نهایت یک کباب تابه ای آب دار داشته باشید. استفاده از سسی که رب گوجه فرنگی در آن استفاده می شود نیز در طرز تهیه کباب تابه ای بسیار معمول است.
اما حذف کردن گوجه فرنگی و سس از کباب تابه ای هیچ ایرادی ندارد و تنها به سلیقه شما بستگی دارد.
بهترین گوشت برای تهیه کباب تابه ای
گوشتی را که در طرز تهیه کباب تابه ای استفاده می شود، معمولا از نوع گوسفندی انتخاب می کنند. بهتر است چربی آن هم زیاد باشد تا لذیذتر شود.گوشت مخلوط گوسفند و گوساله هم گزینه خوبی است. اگر از گوشت مخلوط استفاده می کنید بهتر است میزان گوشت گوسفندی کمی بیشتر باشد تا طعم لذیذتری بگیرد.البته برای کسانی که با گوشت قرمز روابط چندان صمیمانه ای ندارند، گوشت مرغ و بوقلمون هم می توان استفاده کرد.
فوت و فن های طرز تهیه کباب تابه ای
در صورت تمایل به سسی که روی کباب تابه ای می ریزید، می توانید انواع ادویه ها مثل پودر زنجبیل، پودر زیره، کاری و گلپر هم اضافه کنید.
روغنی که کباب تابه ای را در آن سرخ می کنید حتما باید داغ باشد تا کباب تابه ای از هم نپاشد.
هر چند طرز تهیه کباب تابه ای شبیه کتلت گوشت است ولی در آن از تخم مرغ استفاده نمی شود. استفاده از تخم مرغ در طرز تهیه کباب تابه ای باعث می شود کباب، بافت سفتی بگیرد.
اگر بعد از آماده کردن مایه کباب تابه ای حس کردید مایه کباب رقیق است به آن کمی آرد نخودچی اضافه کنید تا موقع سرخ کردن، کباب ها وا نروند.
استفاده از کره و زعفران دم کرده در طرز تهیه کباب تابه ای، طعم آن را فوق العاده خواهد کرد.
از فلفل دلمه های رنگارنگ می توانید در طرز تهیه کباب تابه ای استفاده کنید. به خاطر داشته باشید طعم فلفل دلمه ای بعد از پخت زیاد، کمی به تلخی می زند و ممکن است برخی افراد طعم آن را دوست نداشته باشند.
طرز تهیه کباب تابه ای بدون آب و سرخ شده (روش دوم)
مرحله اول؛ آماده کردن مایه کباب تابه ای
مایه کباب تابه ای را به روش بالا (طرز تهیه کباب تابه ای آبدار) آماده کنید و بعد از این که آن را استراحت دادید، از یخچال بیرون بیاورید. کمی روغن یا کره را کف تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. کل مایه کباب تابه ای را کف تابه بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. همه جای تابه باید کباب به اندازه و ضخامت یکسان پخش شده باشد.
مرحله دوم؛ سرخ کردن کباب تابه ای
حرارت را کم کنید. درب ظرف را بگذارید. وقتی کباب خودش را گرفت و یک طرف آن سرخ شد، به همان صورتی که در تابه است، شروع به برش زدن کنید. برش های کباب را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ شود.
بعد از این که هر دو طرف کباب ها سرخ شد، سس گوجه فرنگی را مانند روش قبل درست کنید و به آن بیفزایید. در ظرف را بگذارید تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. در تمام مدت پخت، حرارت را بسیار ملایم تنظیم کنید.
نکات طرز تهیه کباب تابه ای بدون آب و سرخ شده
در این روش از طرز تهیه کباب تابه ای، از گوجه فرنگی استفاده نمی شود و کباب ها در سس گوجه پخته می شوند. همچنین به جای این که سیب زمینی روی کباب ها چیده شوند، می توان آن ها را به شکل خلالی، سرخ و در کنار کباب سرو کرد.
طرز تهیه کباب تابه ای در فر
طرز تهیه کباب تابه ای در فر
مرحله اول؛ مایه کباب تابه ای را آماده کنید
برای اینکه کباب تابه ای در فر داشته باشید باید مایه کباب تابه ای را به همان روش اول آماده کنید. هنگامی که مایه کباب تابه ای را استراحت می دهید، فر را روشن کنید. روی دمای ۲۵۰درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.مایه کباب تابه ای را از یخچال بیرون بیاورید. سینی فر را با روغن یا کره چرب کنید. مایه کباب را مانند روش دوم کاملا کف قالب یخش کنید به طوری که قطر مایه کباب در همه جای قالب یکسان باشد.
مرحله دوم؛ کباب تابه ای را در سینی فر بچینید
گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کنید یا به صورت حلقه ای برش بزنید. می توانید از برش های سیب زمینی و فلفل دلمه ای هم استفاده کنید. گوجه فرنگی ها را روی مایه کباب بچینید. روی قالب را با ورق نازک آلومینیوم بپوشانید و در فر بگذارید. دمای فر همان ۲۵۰ درجه سانتی گراد باشد.
مرحله سوم؛ پخت کباب تابه ای فر به مدت ۳۰ دقیقه
۱۰ دقیقه بعد درجه فر را پایین تر بیاورید و روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید. قالب باید ۳۰ دقیقه دیگر در فر بماند. سپس آن را بیرون بیاورید و کره و زعفران دم کرده را به مواد داخل قالب اضافه کنید. دوباره قالب را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر در فر قرار دهید. کباب تابه ای ها را از فر خارج کنید و در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه کباب تابه ای با مرغ
در طرز تهیه کباب تابه ای با مرغ باید به جای گوشت چرخ کرده گوسفندی از گوشت چرخ کرده مرغ استفاده کنید. تمام مراحل مانند مراحل طرز تهیه کباب تابه ای با گوشت چرخ کرده است. تنها تفاوت آن این است که معمولا در طرز تهیه کباب تابه ای با مرغ، سیر به کار نمی رود و زمان کمتری هم برای پخت کباب ها نیاز است. کباب تابه ای را می توانید هم در تابه و هم در فر به صورت آب دار یا بدون آب درست کنید.