چهارشنبه, 05 دی,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟


چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟

شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.


برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

 بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

 

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

هم چنین بخوانید:

اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو

شستن مرغ

 

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
کاربرد دریل شارژی+اجزای تشکیل دهنده دریل شارژی
دریل ها در واقع یکی از پرمصرف ترین و کاربردی ترین ابزارها به شمار می آیند که در امور صنعتی، کارگاه های نجاری و مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار در انواع مختلفی در بازار موجود است. سه ...
ادامه مطلب >
معرفی موتور تک سرعته
ابزارآلاتی که مجهز به موتور تک سرعته هستند، کاربری آسان تری را دارند و برای مصارف خانگی و ساده تری مورد استفاده قرار می گیرند.
ادامه مطلب >
الکتروموتور ضد آب چیست؟
هنگام خرید ابزارآلات صنعتی، نیمه صنعتی و حتی خانگی یکی از ویژگی ها و پارامترهایی که همیشه نظر مشتریان را به خود جلب کرده و کاربران را به خرید ابزاری تشویق می کند، تجهیز ابزار با الکتروموتور ضد آب است...
ادامه مطلب >
موتور براشلس چیست و چطور کار می کند؟
احتمال زیاد در هنگام تهیه بسیاری از محصولات و ابزارآلات الکتریکی با کلمه موتور براشلس مواجه شده باشید و نام آن به گوشتان خورده باشد. سؤالی که در آن زمان ممکن است ذهن شما را درگیر کند این است که موتور...
ادامه مطلب >
لامپ LED دریل شارژی چه کاربردی دارد؟
برخی از دریل پیچ گوشتی های شارژی یک یا چند لامپ LED برای کار در محیط های کم نور دارند. چراغ های LED تعبیه شده روی دریل، به بهتر دیده شدن محل سوراخکاری کمک می کنند.
ادامه مطلب >
آشنایی با موتور دو سرعته و کاربرد آن
یکی از انواع موتورها، الکتروموتور دو سرعته است که کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد. در ادامه این مقاله شما را با موتور دو سرعته و کاربرد آن آشنا خواهیم کرد.
ادامه مطلب >
دریل شارژی چکشی چیست و چه کاربردی دارد؟
همانطور که از نام این ابزار نیز می توان فهمید، این نوع دریل دارای خاصیت چکشی مانند است. یعنی این ابزار جهت سوراخ کردن محل مورد نظر، از ضربات پی در پی و چکشی، برای نفوذ به سطح مورد نظر استفاده می نمای...
ادامه مطلب >
آشنایی با دریل ستونی و کاربرد آن
دریل ستونی یک ابزار رومیزی یا زمینی است که برای ایجاد سوراخ های دقیق در چوب و فلزات طراحی شده است. به منظور آشنایی هرچه بیشتر شما عزیزان با این دستگاه، در این مقاله به معرفی آن میپردازیم.
ادامه مطلب >
انواع سه نظام دریل
از ابزارآلات پرکاربرد که در صنعت و هر خانه و کارگاهی وجود آن لازم است، دریل ها می باشند. این ابزار به صورت گسترده در کارگاه ها و مشاغل مختلف مانند نجاری، لوله کشی، برق، بنایی و … استفاده می شود
ادامه مطلب >