یکشنبه, 04 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟


چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟

شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.


برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

 بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

 

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

هم چنین بخوانید:

اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو

شستن مرغ

 

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
تاریخچه و آداب و رسوم شب یلدا (چله) در ایران
 شب یلدا بلندترین شب سال است، اما می‌توان جور دیگری به یلدا نگاه کرد‌: اینکه یلدا سرآغازی است برای شکستن شب و از این شب، به بعد روز و روشنایی بیشتر و بیشتر می‌شود، پس یلدا مقدمه و طلیعه روزهای بلند ا...
ادامه مطلب >
واقعیت های شگفت انگیز در مورد برج ایفل که باید بدانید
برج ایفل از مشهورترین برج های دنیاست که وزن آن حدود 10هزار تن می باشد و وزن رنگی که برای آن استفاده شده است معادل 30 فیل است.
ادامه مطلب >
چی بخورم تا جنینم دختر بشه ؟
یکی از عوامل مهمی که در دختر شدن جنین تاثیر می گذارد تغذیه است برای دختر دار شدن نباید از غذاهای قلیایی و نمک استفاده کرد.
ادامه مطلب >
خاصیت و همچنین عوارض احتمالی آب کرفس
کرفس یکی از پرخاصیت ترین گیاهان است که فواید زیادی برای بدن دارد اما مصرف بیش از حد آب کرفس موجب ایجاد عوارضی مانند افت فشارخون، آسیب های کلیوی و آلرژی می شود.
ادامه مطلب >
فواید و مضرات زرده تخم مرغ را بشناسید
زرده تخم مرغ اثرات فوق العاده ای بر روی پوست و مو دارد و همچنین “زرده تخم مرغ” حاوی مقدار زیادی کلسیم ، منیزیم و آهن است.
ادامه مطلب >
آموزش پخت و طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر
مرغ شکم پر یکی از غذاهای پرطرفدار با طعم بسیار دلچسب و لذیذ است که برای پذیرایی ها و محافل رسمی بسیار مناسب می باشد.
ادامه مطلب >
آداب و رسوم شیرازی ها در شب یلدا؛ از حافظ خوانی تا فال کلوک و...
مردم شیراز شب یلدا را با آداب و رسوم و خوراکی های خاص خود جشن میگیرند و به شب زنده داری و دورهمی در این شب می پردازند.
ادامه مطلب >
چگونه تلخی زیتون را بگیریم؟
زیتون از ارزش غذایی فوق العاده ای برخوردار است و از خوش طعم ترین خوردنی ها در کنار غذا می باشد اما بعضی از زیتون ها تلخ هستند، برای رفع تلخی زیتون چه کنیم؟
ادامه مطلب >
کاردستی شب یلدا با نمد
تم شب یلدا با نمد به خوبی جور درمی‌آید. ببینید چه وسایل جالب و چشم‌گیری وجود دارند که می‌توانند ماندگار هم باشند و برای شب یلدای سال بعدتان هم استفاده شوند
ادامه مطلب >