معمولا خانم ها علاقه زیادی به داشتن سرگرمی دارند بافتنی نیز یکی از این موارد است . اگر دوست دارید در خانه یک فعالیت جذاب و کاربردی داشته باشید و توانایی تهیه امکانات اولیه زیادی ندارید بافتنی بهترین گزینه برای شما است. البته زمانی که تصمیم به بافتن می گیرید باید بدانید که چه نخی برای ساخت محصول شما مناسب تر است. انتخاب کاموای مناسب و مرغوب تاثیر زیادی در بافت دارد.
چه نخ کاموایی برای بافت شما مناسب تر است؟
یکی از نخ های بسیار مرسوم که بیشتر افراد از آن استفاده می کنند کاموا است . این نوع نخ معمولا سست و دارای تنوع جنسی بسیاری است که با کمک میل های مختلف تولید می شود. با کمک کاموا و میل می توان انواع پوشاک یا بافتنی های تزئینی را تولید کرد. کاموا دارای انواع و اقسام جنس ، طرح ، ضخامت ، رنگ های مختلف است.
در زمان خرید کاموا باید به اطلاعات نوشته شده بر روی برچسب ( لیبل ) آن که شامل : طول ، سایز میل مناسب ، درصد الیاف تشکیل دهنده ، کشور سازنده ، کدهای مربوط به رنگ ( Col.No و Lot.No ) و ... توجه کرد.
هم چنین بخوانید:
نکات مهم قبل از خرید کاموا
انواع ضخامت کاموا ها
کاموا توری یا کاموا نخی (Lace)
کاموا یا نخ توری، نازک ترین و سبک ترین نوع کاموا است. ساختار نخ معمولا از ترکیب تعداد رشته کمتری شکل گرفته است و استحکام مناسبی نسبت به ضخامت خود دارد.از این نوع کاموا/نخ بیشتر برای بافت شال و روسری توری و یا در یراق دوزی و بافت قیطان استفاده می شود. برای حاصل شدن جلوه توری باز تر، از میل بزرگتری برای این کاموا استفاده کنید.
کاموا انگشتی یا فوق ظریف (Super Fine)
نخ یا کاموای انگشتی، از الیاف و تار های ضخیم تری نسبت به مورد قبل ساخته شده است و استحکامی خوب برای بافت های شامل انگشت و گره و قلاب دارد ، همچنین برای بافت جوراب ، کلاه ، دستکش و سایر بافتنی های جانبی استفاده می شود.نخ های چند سوزنه مکرومه و مرسریزه نیز در این دسته قرار میگیرند.
اگر هدف شما بافت ژاکت باشد، سفری طولانی را در پی خواهید داشت، اما نتیجه ای بسیار راضی کننده.
کاموا ظریف یا باریک (Fine)
این نوع کاموا معمولا در بافت های اسپرت و نوزاد به چشم می آید، گاهی اوقات این کاموا با کاموای لایت اشتباه گرفته می شود ( خودمونم گاهی این دو رو با هم قاطی میکنیم! ). کاموای سایز باریک همانطور که به ترتیب ضخامت و وزن نام بردیم، سایزی بین کاموای لایت و کاموای انگشتی دارد، و معمولا بهترین گزینه برای بافتنی های ریزنقش و جزئی-محور است. از این کاموا میتوانید برای هر نوع بافتنی استفاده کنید، ژاکت ، پلیور ، کلاه ، انتخاب با خودتون...
کاموا لایت (Light)
کاموا های سبک وزن و نیمه ظریف و برخی کاموا های الیاف طبیعی در این خانواده قرار گرفته اند. کاموای لایت کمی ضخیم تر از کاموای باریک و کمی باریک تر از کاموای مدیوم است و از پر استفاده ترین سایز ها برای بافتنی خانگی به شمار میرود. اگر میخواهید طرح های روی بافتنی شما از برجستگی متوسطی بهره مند باشد، پیشنهاد میکنیم از این کاموا استفاده کنید. بعلاوه، ترکیب رنگی بافتنی شما با این سایز کاموا بیشتر خودنمایی می کند که در بافت لباس کودکان به اهمیت آن پی خواهید برد.
کاموا مدیوم یا متوسط (Medium)
کاموای سایز مدیوم محبوب ترین سایز مورد استفاده در بافتنی هاست، نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک، که اغلب کاموا های پشمی در این سایز تولید میشوند و در هر پروژه ای قابل استفاده اند! .این کاموا ها ضخامت و استقامت خوبی را برای لباس های بافتنی، بافت های ویژه خانه و آشپزخانه و اکسسوری های دیگر را داراست.
کاموا لارج یا ضخیم (Bulky)
این خانواده از کاموا ها معمولا در بافت فرشینه و بافت های درشت تر استفاده میشود، به لطف ضخامت بالای این نوع کاموا، لباس ها و لوازم بافته شده با این سایز ماندگاری طولانی مدتی خواهند داشت. از کاربرد های دیگر کاموا های ضخیم، میتوان بافتنی هایی نظیر پتو های دانه درشت نوزادی ، ژاکت ، پلیور ، پالتو ، روسری های زینتی و ... را نام برد.
بسته به نوع گره ها و همینطور جنس الیاف کاموا، لباس های بافته شده این خانواده از حفظ دمای بیشتری برخوردار خواهند بود. اگر زمان کمی برای بافتنی دارید، این کاموا به پیشرفت کار شما کمک میکند.
کاموا اکسترا لارج یا طنابی (Super Bulky)
کاموای طنابی سریع ترین گزینه برای لذت بردن از نتیجه کار بافتنی شماست! . بین 6 تا 11 گره در هر 10 سانتی متر. با این کاموا به راحتی میتوانید یک کلاه را به عرض چند ساعت ببافید، به لطف ضخامت بالا و ساختار تک رشته ای آن، لباس های بافته شده بسیار گرم خواهد بود.
انتخاب جنس کاموا مناسب در بافتنی
جنس کاموا یکی از مهم ترین فاکتور های انتخاب است.به طور خلاصه کاموا ها یا نخ ها به لحاظ جنس، از دامنه محدودی از مواد طبیعی و غیر طبیعی ساخته شده اند و هر کدام خصوصیات مختلفی از جمله شکنندگی، ظرافت، لطافت و ... مخصوص به خود را دارند. ترکیبات مختلفی در ساخت نخ کاموا استفاده می شود.
ترکیبات تشکیل دهنده نخ های کاموا :اکریلیک،پشم و آکریلیک،اکریلیک - پلی آمید،اکریلیک - پشم- پلی آمید،پنبه - اکریلیک،پنبه - اکریلیک - پلی استر،پنبه - بامبواست.
معمولا اکثر کاموا های مورد استفاده در بازار از 3 ترکیب اول استفاده می کنند، چرا که برای عامه مردم ، انتخابی آسان تر از لحاظ بافت و تنوع رنگی است، و از طرفی عرضه انبوه و در نتیجه صرفه اقتصادی بیشتری را داراست.
برچسب روی کاموا را بخوانید!
حتما به مشخصات درج شده روی لیبل انواع کاموا توجه کنید.
چه اطلاعات مهمی میتوان از پرچسب روی کاموا به دست آورد؟ آیا این اطلاعات صحیح درج شده؟
خب ... جوابی برای این سوال وجود ندارد، با توجه به ورورد اجناس مختلف غیر مرغوب و غیر استاندارد با برچسب و برند کاموا های معتبر در بازار ایران، نمیتوان اعتماد قطعی به اطلاعات روی برچسب داشت. این که بافتنی شما با آن کاموا ممکن است چقدر دوام بیاورد، یا واکنش بافتنی شما در مقابل شستشو یا اتو چگونه باشد،اول به جنس و ضخامت و کیفیت ساخت آن کاموا و بعد به تجربه شما در بافت های قبلی بستگی خواهد داشت، اما اگر تجربه کافی در انتخاب کاموای مورد نظر خود را ندارید، دلسرد نشوید، چرا که در میان توضیحات، ترفند و نکاتی ساده و تجربی در این مورد معرفی میشود تا قادر به انتخابی درست و مطمعن باشید.
رنگ کاموا
تولیدکنندگان روی لیبل های انواع کاموا رنگ ها را با کدهایی مشخص کرده اند.موضوع رنگ زمانی نگران کننده است که اگر نخ شما به اتمام رسد و بخواهید دوباره آن رنگ را تهیه کنید دچار اشتباه نشوید. به همین دلیل برچسب کاموا و نمونه ای از نخ کاموا را نگهداری کنید تا با ارائه آن ها به فروشنده ، از خرید عین آن کاموا مطمعن شوید. اگر قبل از شروع بافتنی خود ، رنگ کمیاب و خاصی را انتخاب کرده باشید، مطمعن شوید که به اندازه مورد نیاز خود از فروشنده تهیه کرده باشید، در صورت به اتمام رسیدن کاموا، ممکن است فروشنده موجودی ای از آن رنگ نداشته باشد و ناچار به جستجو در فروشگاه های زیادی باشید. (گرچه این مشکلی هست که تمام خاص پسند ها دارند!)
میل پیشنهادی کاموا
نکته دیگری که معمولا در برچسب کاموا ها ذکر می شود، شماره پیشنهادی میل بافتنی است. البته این قانون کلی نیست. شما می توانید با شماره دیگری کار بافتتان را انجام دهید ولی نتیجه بافت با شماره پیشنهاد شده بهتر خواهد شد. به عنوان مثال اگر نیاز دارید که بافتنی شما زنجیره/گره های فاصله دار تری داشته باشد و سایز کاموای شما مدیوم باشد، با توجه به جدول ضخامت ها، سایز میل پیشنهادی مدیوم بین 4.5 تا 5.5 میلی متر است، پس طبق نیازتان میتوانید از میلی با سایز 5.5 استفاده کنید (یا حتی کمی بیشتر).
طول کاموا
یکی دیگر از مواردی که روی لیبل نخ ها درج می شود، طول آن است. این موضوع به شما کمک می کند تا به اندازه مورد نیاز از آن تهیه کنید. اگرچه اطلاعات دقیقی به شما نمی دهند ، چون بخاطر تنوع ضخامت های کاموا های مختلف ممکن است در حدس زدن طول آن ها دچار اشتباه شوید.
جنس و خصوصیات نخ کاموا
روی بعضی از لیبل ها اطلاعات تکمیلی مانند کشش نخ ، حالت ارتجاعی و اینکه بهتر است در هر مقدار نخ از چند گره استفاده شود، درج شده است. این موضوع کمک می کند تا اندازه نسبی لباس را حدس بزنیم و نیاز کمتری به پرو داشته باشیم.
ترفند دیگری که در هنگام خرید کاموا می بایست به کار ببرید این است که با لمس کردنی ساده ،جنس و ارتجاعی بودن آن کلاف خواهید شد، کاموا هایی که حالت ارتجاعی کمی دارند شکننده تر هستند، و اگر قصد بافت پوشاک با آن جنس کاموا را دارید، این موضوع را در نظر بگیرید که الیاف شکننده برای پوست های حساس موجب خارش و ایجاد واکنش های پوستی مختلف خواهد شد. همچنین جنس آن نخ مناسب مورد استفاده شما باشد، برای پوشاک تن بهتر است از جنس های نرم تر و با "پرز دهی" کمتر استفاده شود. تنوع بسیار زیادی از ترکیب های پشمی یا اکریلیک و مواد طبیعی و غیر طبیعی وجود دارد که به طور مستقیم روی جنس لباس ، ضخامت، گرمی، ظرافت و... تاثیرگذار است. انتخاب با خود شماست، قبل خرید این سوال را از خود بپرسید که آیا این جنس کاموا انتظارات شما را در محصول نهایی تان برآورده میکند؟
بهتر است که به طور قطعی به اطلاعات روی برچسب ها اکتفا نکنید. بهترین راه بررسی فیزیکی آن نخ است، که میتوانید فقط با لمس کردن آن نخ، خواص آن را در شرایط مختلف حدس بزنید. چرا که متاسفانه برخی برچسب ها اطلاعات کاملی در مورد آن کاموا ارائه نمیدهند. اطلاعاتی مانند نحوه نگهداری از لباس های بافته شده با آن نخ. که آیامقاومتی در مقابل استفاده از ماشین لباس شویی ، اتو و ... دارد یا خیر.
توی زمستون میدون حسن آباد حال و هوای باحالی داره؛ هم خود میدون قشنگه هم یه عالمه کلاف توی راسته کاموا فروشی های اطراف میدون از مغازه ها آویزون هستن.
آدرس میدان حسن آباد کجاست ؟
از میدان امام خمینی به سمت غرب که حرکت کنید، بعد از 5 دقیقه به میدان حسن آباد می رسید. همینطور می تونین از خیابان حافظ خودتون رو به میدان حسن آباد تهران برسونیداگر اهل بافتني و دست گرفتن ميل هاي کاموا هستيد، خريد کامواهاي رنگارنگي که قرار است تبديل به لباسهاي زمستاني گرم و زيباي شما شوند را از حسن آباد انجام دهيد.
تاریخچه میدان حسن آباد چیست ؟
میدان حسنآباد (نامهای پیشین: «میدان ملکالمتکلمین»یا «میدان هشت گنبد» یا «میدان ۳۱ شهریور» میدانی است در بافت تاریخی شهر تهران که در تقاطع خیابان امام خمینی با خیابان حافظ و خیابان وحدت اسلامی (خیابان شاهپور) واقع شدهاست. میدان حسنآباد که پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) به «میدان ۳۱ شهریور» تغییر نام یافته بود،دوباره به نام حسنآباد ثبت گردید میدان حسنآباد از میدانهای تاریخی و بخشی از بافت تاریخی و سنتی تهران قاجاری است. این میدان و ساختمانهای گنبدی پیرامونش در سال ۱۳۰۹ ساخته شد و به بهرهبرداری رسید.