یکشنبه, 02 دی,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

راهنمای انتخاب و خرید دوربین های مداربسته


راهنمای انتخاب و خرید دوربین های مداربسته

در این مطلب درباره دوربین مدار بسته، انواع مختلف آن و ویژگی‌هایی که باید در هنگام خرید دوربین مدار بسته مناسب در نظر بگیرید صحبت خواهیم کرد.با ما همراه باشید.

"دوربین مداربسته" چیست؟

واژه "دوربین مداربسته" برگردان فارسی کلمه انگلیسی  closet circuit television  یا به اختصار cctv می باشد. معنی لغوی آن جعبه جادویی مدار بسته است و به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت اند.
دوربین مداربسته به کلیه دوربین هایی اطلاق می گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. از آنجا که اغلب این دوربین ها در حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به همین حیطه بر می گردد اما معنی فنی آن حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر می گیرد.


تاریخچه:

نخستین سیستم مداربسته در سال 1942 میلادی توسط شرکت زیمنس آلمان به منظور مشاهده پرتاب موشک های v2 نصب شد. یک مهندس آلمانی بنام "والتر بروچ" مسئول نصب این سیستم بود.
در آمریکا اولین تبلیغ دوربین مداربسته در سال 1949 مربوط به محصولی با نام "وریکون" بود که در تبلیغات گفته میشد به مجوز دولتی نیازی ندارد.از آن پس سیستم های ضبط تصاویر دوربین مداربسته در برخی پایگاه های فضایی بزرگ جهت ضبط تصاویر پرتاب موشک ها بکار گرفته شد و خیلی زود روی موشک ها نصب شد تا جایی که تصاویر را همراه با صدا به زمین ارسال کرد.

 

 اولین رونمایی از دوربین مداربسته در اماکن عمومی آمریکا در سال 1973 بود. زمانی که در میدان تایمز نیویورک اولین دوربین مداربسته به منظور جلوگیری از جرایم در محدوده نصب شد اما نقش چشمگیری در کاهش جرایم ایفا نکرد. تا اینکه در سال 1980 دوربین های مداربسته در سطح گسترده ای در سراسر آمریکا بخصوص در مراکز عمومی بکار گرفته شد. بنظر می آمد استفاده از دوربین مداربسته راهی ارزان تر در مقایسه با بکارگیری نیروهای پلیس برای شناسایی جرایم باشد.


به تدریج برخی از حرفه ها و مشاغل بخصوص آنهایی که بیشتر در معرض سرقت قرار داشتند نیز به دوربین مداربسته روی آوردند. در سال 1990 دستگاه های ضبط تصاویر دوربین ها تنها با قابلیت " ضبط بعد از شناسایی حرکت" وارد بازار شدند که استفاده از دوربین مداربسته را در این کشور بسیار بیشتر کرد. تا قبل از آن، دستگاه های ضبط تصاویر تا حد زیادی از نظر میزان حجم ذخیره و قابلیت ها بسیار محدود بود. از نیمه دوم سال 1990 پلیس دوربین های زیادی را در سطح شهرها بخصوص مراکز عمومی ، مدارس و پروژه های ساختمانی نصب کرد.
در انگلستان نیز استفاده از دوربین مداربسته بسیار متداول شد. شهر "نورفولک" انگلستان نخستین جایی در این کشور بود که دوربین ها در آن نصب شدند.بطور کلی در دهه میلادی بین 1990 تا 2000 استفاده از دوربین های مداربسته در بسیاری از کشورها رواج یافت.


کاربردهای دوربین مداربسته:

کاربرد اصلی و عمده دوربین های مداربسته در سیستم های حفاظتی است اما کاربرد های آن به سیستم های حفاظتی محدود نبوده و از آن فراتر میرود کاربردهایی از قبیل کاربردهای پلیسی ، نظامی، فضایی ،صنعتی ، کنترل ترافیک ، ارتباطات ویدیویی، و تصویر برداری نامحسوس.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

 - جلوگیری از ارتکاب جرایم:
کاربرد دوربین های مداربسته در جلوگیری از ارتکاب جرایم بسیار وسیع است. از جلوگیری از جرایم رانندگی تا جرایم جنایی. استفاده نامحسوس از دوربین های مخفی نیز بسیار رواج یافته است. بطور مثال می توان به دوربین های دستگاه های خود پرداز اشاره کرد که برای شناسایی جرایمی چون وارد کردن تصادفی رمز کارت اعتباری کاربرد دارد.


آخرین تحقیقات آماری از شهر های بزرگ آمریکا و انگلستان نشان می دهد بعد از نصب دوربین های مداربسته در پارکینگ ها 51 درصد از تعداد جرایم کاسته شده است. در فرودگاه ها میزان کاهش جرایم 23% و در سایر مراکز عمومی روی هم رفته این مقدار 7% بوده است.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

 -کاربرد صنعتی:
در کارخانجات صنعتی نیز از دوربین های مداربسته در محل ها یا مراحلی از کار که حضور فیزیکی انسان خطرناک،دشوار یا حتی غیر ممکن است نیز بهره گرفته می شود. در کارخانجاتی مثل کارخانجات شیمیایی یا نیروگاه های هسته ای.در مراکز صنعتی استفاده از دوربین های اسکن خط تولید و دوربین های حرارتی رواج زیادی دارد.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

  -کنترل ترافیک:
امروزه در اکثر کشورهای جهان از دوربین های مداربسته برای کنترل ترافیک وسایل نقلیه در سطح گسترده ای استفاده می شود. از جمله کنترل میزان ترافیک در خیابان ها و ارسال اطلاعات توسط gps به رانندگانی که قصد عبور از مسیر آن خیابان ها را دارند.تحت نظارت قراردادن تصادفات و شناسایی جرایم رانندگی حداقل کاربرد های دوربین مداربسته در کنترل وسایل نقلیه هستند. شناسایی اتوماتیک پلاک خودروها از جمله آخرین دستاورد های دوربین های مداربسته در این بخش می باشند.

 

-امنیت نقل و انتقالات:
در نقل و انتقلات عمومی از دوربین مداربسته برای جلوگیری از حوادثی که ممکن است در اثر خارج از دید بودن محل صورت بگیرد استفاده می شود. بطور مثال در متروها از دوربین مداربسته برای کنترل درهای ورود و خروج مسافران به منظور اطمینان از اینکه مسافر از در عبور کرده است و یا موارد مشابه آن در اتوبوس ها و قطارهای شهری.


انواع دوربین مداربسته:

از نظر نوع سیگنال:
-دوربین های آنالوگ
-دوربین های ip (آی پی تحت شبکه)
-دوربین های دو منظوره


از نظر شکل ظاهری و کاربرد متناظر:
-دوربین های دام dome
-دوربین های صنعتی
-دوربین های مینیاتوری
-دوربین های مادون قرمز ir
-دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی ptz)


از نظر قاب و پوشش:
-دوربین های ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزینی)
-دوربین های مخفی
-دوربین های قاب فانتزی

 

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

دوربین های آنالوگ:

 این دوربین ها نسل ابتدایی دوربین های مداربسته می باشند که برای دریافت و ارسال اطلاعات صدا و تصویر از امواج آنالوگ استفاده می کنند.صدا و تصویر این دوربین ها هر یک توسط کابل دورشته ای جداگانه منتقل می شوند که یک رشته از سیم ها نقش جلوگیری از نویز بر سیم اصلی را ایفا می کند. کابل متداول برای تصویر این دوربین ها کابل کواکسیال rg59 است گرچه ارتباط تصویر این دوربین ها با کابل های مختلف بر حسب نیاز امکان پذیر است.

کیفیت این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست تابعی از امواج آنالوگ است. امواج آنالوگ همواره در معرض نویز قرار دارد. نویز های مختلف الکترومغناتیسی و نویز های ناشی از نوسانات برق همواره یکی از تهدیدات جدی بر کیفیت دوربین های مداربسته آنالوگ می باشند. به همین دلیل استفاده از کابل ها و تجهیزات با کیفیت بالا روی کیفیت تصویر در این نوع دوربین ها تاثیر بسزایی دارد.

 

زمانی که نیاز به ارسال تصاویر و صدا بصورت بی سیم باشد این دوربین ها ضعف بزرگی از خود نشان میدهند. اگر قرار باشد تصاویر به همان صورت آنالوگ انتقال یابند باید از محدوده فرکانس امواج آنالوگ استفاده شود و این مسئله کیفیت تصویر را بیش از پیش تحت تاثیر امواج نویز و تداخلی قرار می دهد. ضمن اینکه امکان رصد کردن تصاویر در محدوده برای هر کس دیگر بسادگی فراهم می شود. بنابراین هیچوقت نمی تواند راه امن و مطمئن برای ارسال تصاویر آنالوگ باشد.


برای ضبط تصاویر آنالوگ نیز چاره ای از روی آوردن به سیستم دیجیتال نیست. بنابراین در نهایت باید تصاویر آنالوگ به دیجیتال تبدیل شوند. بدین منظور از دستگاه "ضبط تصاویر دیجیتال" dvr استفاده می شود. دی وی آر ها دستگاه های مختص ضبط و کنترل تصاویر دوربین های آنالوگ هستند. این دستگاه امکان کنترل و ارتباط دیجیتال با شبکه را نیز فراهم می کند.


به دلیل قیمت پایین تر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال این دوربین ها به عنوان دوربین های مداربسته رایج در بازار ایران شناخته می شوند. گرچه اخیرا بازار به سمت دیجیتال شدن پیش می رود و بسیاری از سازمان ها به سوی دوربین های ip  متمایل شده اند اما هنوز سرعت جایگزینی این نسل قبلی دوربین ها با نسل جدید دوربین های دیجیتال کند است.


مزایای دوربین های آنالوگ:
-قیمت پایین
-تنوع گسترده در بازار ایران
-سادگی نصب نسبت به دوربین های دیجیتال


معایب دوربین های آنالوگ:
 -کیفیت آنالوگ : کیفیت پایین تر نسبت به دیجیتال
-امکان نویز پذیری: به دلیل استفاده از سیستم آنالوگ
-هزینه بالای سیم کشی
-ارتباط بیسیم با کیفیت پایین و نا امن


همانگونه که اشاره گردید هنوز دوربین های آنالوگ در بازار ایران به عنوان دوربین های مداربسته متداول بکار می روند. شاید بتوان یکی از دلایل عمده آن را عدم نیاز به دانش شبکه ای دانست. بسیاری از شرکت ها کارمندان خود را تنها به منظور راه اندازی و نصب دوربین های آنالوگ آموزش می دهند و از آموزش های نسبتا پیچیده شبکه ای در مورد دوربین های دیجیتال صرف نظر می کنند. لذا همچنان تقاضای دوربین های آنالوگ در بازار ایران بسیار بالاتر از دوربین های ip و تحت شبکه است.


همین امر واردکنندگان دوربین های مداربسته را نیز به واردات بیشتر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال سوق می دهد. در هر حال یکی از مزایای اصلی دوربین های آنالوگ قیمت پایین تر آنهاست. گرچه همین قیمت پایین در پروژه های بزرگ در بالابودن هزینه های سیم کشی گم می شود. توجه به این اصل که هر دوربین با یک سیم جداگانه به دستگاه کنترل کننده وصل می شود و این خود با افزایش تعداد دوربین ها و مسافت بالای بین دوربین ها هزینه هنگفتی را سبب می شود.

 

دوربین های آی پی تحت شبکه:

دوربین های ip نسل جدید دوربین های مداربسته هستند. امروزه بازارهای جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده است. این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست از امواج کاملا دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده های تصویر و صدا استفاده می کنند. یعنی برخلاف دوربین های آنالوگ، این دوربین ها از همان ابتدای دریافت تصاویر امواج را دیجیتال می کنند. ضمن بکارگیری از امواج دیجیتال ، آنها تحت بستر شبکه کنترل و مرتبط می شوند. هر دوربین همانند یک وسیله در شبکه عمل می کند و به وسیله شناسه شبکه ip و در قالب الگوها و قوانین شبکه به مرکز کنترل متصل می گردد.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

همین ویژگی تحت شبکه بودن در دوربین های مداربسته ip برای آنها مزایای زیادی را به همراه می آورد.


مزایای دوربین های آی پی
-کیفیت بالای تمام دیجیتال
-امکان استفاده بهینه از کابل های ارتباطی
--امکان ارتباط بیسیم با امنیت و کیفیت بالا
-امکان ارسال همزمان تصویر،صدا و برق در بستر شبکه


معایب دوربین های آی پی
-قیمت بالای دوربین ها
-محدودیت پهنای باند
دوربین های تحت شبکه ارتباط نزدیکی با شبکه جهانی اینترنت دارند. می توانند از شبکه داخلی به شبکه اینترنت متصل شوند و یا حتی مستقل از شبکه داخلی به اینترنت مرتبط شده و از آن طریق کنترل شوند.
برای ضبط تصاویر آنها دیگر نیازی به dvr  نیست بلکه یک دستگاه که تنها ارتباط شبکه ای ایجاد کرده و داده های دوربین های آی پی را ذخیره کند کافی است. به همین دلیل مفهوم ضبط دیجیتال جای خود را به مفهوم کاربردی تر ضبط شبکه می دهد. دستگاه ضبط تصاویر دیحیتال nvr  بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد.


کاربرد دوربین های مداربسته ip آنجا نمود روشنی پیدا می کند که در پروژه های بزرگ بهینه سازی سیستم یک امتیاز محسوب می شود. اینکه چگونه تصاویر با حداقل کابل ارتباطی و با بالاترین کیفیت ممکن به مرکز نظارتی منتقل شود تنها از سیستم های تحت بستر شبکه بر می آید. امروزه یکی از دغدغه های مردم، عدم تمایل به وجود هرگونه سیم ارتباطیست. به همین دلیل است که شرکت های جهان تمام تلاش خود را بر ارتباطات بیسیم متمرکز می کنند.

در سیستم های مداربسته آنجا که نیاز به کابل ارتباطی است دوربین های تحت شبکه می توانند با ارتباطات سری و شبکه ای از افزایش تعداد سیم جلوگیری کنند. حال آنکه در بسیاری از مواقع در دوربین های شبکه می توان از ارتباط کاملا بی سیم استفاده کرد.


ارتباط دوربین های مداربسته بیسیم از طریق ip  بسیار مطمئن تر و امن تر است. برخلاف دوربین های آنالوگ که نگرانی است ربوده شدن تصاویر توسط هر فرد مبتدی توسط دریافت امواج آنالوگ وجود داشت در سیستم های بستر شبکه امکان کد گذاری امنیت بالایی را برای آن فراهم می کند. ضمن اینکه ارتباط بیسیم دیجیتال و تحت شبکه بدون افت کیفیت تصویر و صداست و امواج نویز بر کیفیت تصویر بی تاثیر است.


بحث دوربین های تحت شبکه آی پی همسان با بحث بر سر شبکه های کامپیوتری بسیار گسترده و پیچیده است. اما ارتباط شبکه با دوربین های آی پی هر پیشرفت مرتبط با شبکه را نیر بر دوربین ها لحاظ می کند. از آن جمله می توان به یکی از آخرین پیشرفت های شبکه یعنی power ove ethernet یا به اختصار poe اشاره کرد که این قابلیت دوربین های آی پی را نیز شامل شده است.

poe برق را در بستر شبکه می فرستد و از کابل برق جداگانه فاکتور می گیرد. در واقع دوربین های مداربسته ip با قابلیت poe تصویر ، صدا و برق را تنها از طریق همان کابل شبکه منتقل می کنند. که این یک مزیت برای سیستم های تحت شبکه بشمار می رود.


دوربین های دومنظوره:

این دوربین ها در واقع دوربین های آنالوگی هستند که پرت خروجی شبکه نیز در آنها تعبیه شده است. کیفیت آنها آنالوگ است و امکان استفاده از آنها بصورت دوربین آنالوگ و یا دوربین تحت شبکه وجود دارد.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

 استفاده از این دوربین ها تنها زمانی توصیه می شود که سیستم مداربسته از نوع آنالوگ بوده اما اتصال یک یا چند دوربین بصورت مستقیم به شبکه مورد نیاز است.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

 دوربین های دام dome:

معنی لغتی کلمه دام dome گنبد است. در واقع دوربین دام به معنی دوربین گنبدی شکل بوده و عنوان دوربین های سقفی نیز درباره آنها بکار میرود. این دوربین ها بیشتر برای نصب بر روی سقف طراحی شده و در اشکال فانتزی و متفاوتی در بازار موجود است. صرف نظر از قابلیت دید در شب و یا نوع لنز یا نوع امواج به کلیه دوربین های سقفی گنبدی شکل دوربین دام گفته می شود.

 دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

دوربین های صنعتی:

استفاده از این دوربین ها برخلاف نامشان در بازار ایران، منحصر به مصارف صنعتی نیست. این دوربین ها که نام اصلیشان دوربین های بادی body camera می باشد دوربین های مکعب مستطیل شکلی هستند که معمولا قابلیت نصب لنز بصورت جداگانه روی آنها تعبیه شده است. از آنجا که سایر دوربین ها قابلیت سوار شدن لنز یا تعویض آن را ندارند از این دوربین ها بیشتر در جاهایی استفاده می شود که زوم یا فکوس مطلوب باشد.
دوربین های صنعتی با قاب و یا بدون قاب در داخل و یا خارج ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

دوربین های مینیاتوری:

دوربین های مینیاتوری یا mini camera همانگونه که از نامشان پیداست دوربین های مداربسته کوچک متداول در بازار هستند. از این دوربین ها بیشتر به عنوان دوربین های مخفی استفاده می شود. معمولا آنها را در جایی که می خواهند دوربین نامحسوس باشد بکار می گیرند.

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

دوربین های آی آر:

به کلیه دوربین ها که از نور مادون قرمز برای تشخیص تصاویر استفاده می کنند دوربین های اینفرارد یا ir گفته می شود. در دوربین های مداربسته از این تکنولوژی بیشتر برای تشخیص تصاویر در تاریکی استفاده می شود. معمولا تعدادی led در اطراف لنز این دوربین ها نصب شده و بوسیله یک سنسور نور در تاریکی روشن می شوند.

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

دوربین های اسپیددام چرخشی:

دوربین های چرخشی یا speed dome و یا ptz به کلیه دوربین های مداربسته گفته می شود که قابلیت چرخش دوربین در جای خود بوسیله کنترل کننده یا اتوماتیک فراهم شده باشد. از این دوربین ها بیشتر در مواقعی استفاده می شود که نیاز است که فرد تصاویر دوربین مداربسته را همزمان نظارت کند. از اینرو فرد می تواند با استفاده از قابلیت ptz سیستم های مداربسته ، دوربین را به هر جهت که می خواهد بچرخاند و در هر جا که می خواهد زوم کند. دوربین های اسپید دام به دلیل تعبیه شدن موتور روی آنها از قیمت بالاتری نسبت به سایر دوربین های مداربسته برخوردارند.

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

دوربین های ضد آب:

به هر دوربین مداربسته که قاب آنها طوری طراحی شده باشد که از نفوذ آب به آن جلوگیری کند دوربین های ضد آب می گویند. ممکن است خود لنز نیز ضد آب (واتر پروف) طراحی شود اما در بیشتر موارد این قاب دوربین است که به عنوان ضد آب شناخته می شود. دوربین هایی که باید در فضای باز استفاده شوند و یا به اصطلاح دوربین های out door می بایست از قاب های ضد آب استفاده کنند.

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

دوربین های مخفی:

دوربین های مداربسته مخفی می توانند در هر شکل و اندازه وجود داشته باشند. از آنجا که استفاده از دوربین های مخفی کاملا ابتکاری می باشد می توان آنها را در هر جای ممکن جاسازی کرد. انواع پیش ساخته آنها در قاب های مختلفی مثل قاب سیستم اطفاء یا قاب زنگ ، ساعت دیواری ، پریز برق موجود است. معمولا از دوربین های مینیاتوری به عنوان دوربین های مخقی استفاده می شود.


تجهیزات دوربین مداربسته:

در این بخش به معرفی و بررسی برخی از تجهیزات و لوازم جانبی دوربین های مداربسته می پردازیم.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

  dvr  چیست ؟
دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال digital video recording  که به اختصار dvr نامیده می شود یک سیستم نظارت و کنترل بر دوربین های مداربسته آنالوگ است. این سیستم قابلیت های فرآوانی را برای دوربین ها فرآهم می کند. از ضبط تصاویر با فرمت های تصویری و کیفیت های مختلف تا قابلیت های هشداری متنوع. ارتباط با شبکه و بکارگیری نرم افزارهای کاربردی.


دی وی آر ها شامل تعداد محدودی ورودی و خروجی تصویر و صدا هستند و همین محدودیت تعداد ورودی ها آنها را دسته بندی کرده است. دی وی آر های با 4 ورودی تصویر را دی وی آر 4 کانال (dvr 4ch) می نامند. به همین ترتیب تعداد کانال ها می تواند 8 ، 16 و 32 باشد. دی وی آر های رایج در بازار از 32 فراتر نمی روند. اینها استاندارد های ورودی تصاویر هستند گرچه ممکن است برخی از شرکت ها خصوصا شرکت های چینی تعداد ورودی های متفاوتی برای محصولات خود در نظر بگیرند.


انواع dvr :
صرف نظر از انواع دی وی آر از نظر تعداد کانال که می توانند 4 کانال ، 8 کانال ، 16 کانال ، 32 کانال و یا... باشند ، dvr  های موجود در بازار در دو دسته کلی نیز تقسیم بندی می شوند.
-دی وی آر های استندلون standalone
-کارت دی وی آر


کارت dvr:
کارت dvr یک کارت کامپیوتری است که در دو حالت داخلی (اینترنال) یا خارجی (اکسترنال) بر روی کامپیوتر نصب می گردد. کارت دی وی آر در واقع رابط بین دوربین های مداربسته آنالوگ با سیستم کامپیوتر است. مابقی وظایف را کامپیوتر انجام می دهد. اطلاعات نیز درون کامپیوتر ذخیره می شود.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

این سیستم بیشتر برای مصارف کوچک و استفاده های کوتاه مدت توصیه می شود. اشاره به این نکته که یک کامپیوتر را باید برای استفاده از این کارت در نظر گرفت ضمن اینکه برای کارایی و امنیت بیشتر می بایست از استفاده های دیگر با کامپیوتر پرهیز شود هزینه های بالای برق که همزمان بخش های مختلف پی سی مورد استفاده قرار می دهند همگی بازار را به استفاده از سیستم های مستقل دی وی آر سوق می دهد.


دی وی آر استندلون standalone:
سیستم dvr مستقل از کامپیوتر را دی و آر استندالون می نامند. این دستگاه که معمولا در اندازه های متفاوتی در ابعاد دی وی دی پلیر تا کیس کامپیوتر در بازار موجود است بر حسب نیاز می تواند کوچک یا بزرگ و با قابلیت های متفاوت باشد. از آنجا که این سیستم بطور خاص برای ذخیره و کنترل دوربین های مداربسته طراحی شده است استفاده از آن در مقابل نوع کارت کامپیوتر دی وی آر ترجیح داده شده و توصیه میگردد.


همانگونه که اشاره گردید تعداد کانال dvr  ها از روی تعداد ورودی تصویر تعیین می شود حال آنکه دی وی آر ها می توانند دارای تعداد کانال متفاوت ورودی برای صدا باشند. در بازار این دستگاه ها ممکن است هیچ ورودی صدا نداشته باشند و یا یک یا چند ورودی صدا در آنها تعبیه شده باشد.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

معمولا دستگاه های دی وی آر ، پرتی برای لن lan شبکه دارند که به منظور ارتباط با شبکه داخلی یا اینترنت و بخصوص در  مبحث انتفال تصویر روی اینترنت استفاده می شود. دی وی آر هایی که ورودی صدا و پرت lan داشته باشند در بازار ایران اصطلاحا فول آپشن (full option) می نامند.

گرچه قابلیت های dvr ها متفاوت است و در بین فول آپشن ها نیز گزینه ها بسیار متنوع خواهند بود.


برخی از قابلیت های متفاوت dvr ها:
-هشدار قطع یا خرابی دوربین
-قابلیت حسگر حرکت motion detection
- قابلیت ضبط تصاویر با فرمت های مختلف و کیفیت های متفاوت
-ارتباط lan یا dial up
-هشدار حرکت از طریق ایمیل
-امکان ارتباط با ftp
-کنترل از طریق وب
- شمارنده ورود و خروج counter
-تنظیم نور در نور شدید یا تاریکی مطلق
-زبان های سیستم (فارسی و ...)

 

nvr  چیست ؟
دستگاه کنترل و ذخیره سازی تصاویر دوربین های مداربسته تحت شبکه ip را network video recording یا به اختصار nvr می نامند. این دستگاه بر مبنای کنترل دوربین های شبکه طراحی شده و مدل های مختلف آن در ابعاد مختلف موجود است. این سیستم امکان کنترل دوربین های ip و ذخیره سازی تصاویر آنها را فراهم می کند.

 

وظایف عمده ان وی آر ها همانند دی وی آر ها بوده و قابلیت های نسبتا مشابهی را دارا می باشند. تفاوت ها تنها در بکارگیری و نحوه ارتباطشان با دوربین هاست. برخلاف dvr ها که اتصال تصویر و صدا را بسادگی فراهم کرده اند نحوه اتصال در nvr ها تابع مستقیمی از مفاهیم شبکه های کامپیوتریست. nvr در واقع مرکز اتصال شبکه بشمار می رود و سیاست های اتصال در شبکه بر حسب نیاز با توجه به الگوی شبکه متفاوت خواهد بود.

 

 bnc

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 
bnc یا british naval connector نوعی فیش ارتباطیست که به منظور اتصال کابل های کواسیال بکار  می رود. این اتصال دهنده ها برای کابل های کواکسیلی از قبیل rg59، rg58 تا rg179 و rg316 مناسب هستند.

بی ان سی ها در زمینه های متفاوتی از جمله تجهیزات رادیویی،تلویزیونی،تجهیزات آزامایشگاهی، سیگنال های ویدیویی و همچنین برخی شبکه های کامپیوتری بکار برده می شوند. همچنین این اتصال دهنده ها فیش های متداول برای ارتباط دوربین های مداربسته آنالوگ هستند.

 

همانند سایر اتصال دهنده ها bnc ها نیز بصورت نری و مادگی با یکدیگر متصل می شوند شامل یک پین داخلی و یک فک دوار چرخنده می باشند. بدنه چرخشی بی ان سی نر در بی ان سی ماده با چرخشی 180 درجه قفل می شود.طراحی داخلی bnc ها سبب اتصال قفل شونده و مطمئن شده است.
bnc های موجود در بازار بسته به نوع اتصال آنها با کابل و همچنین ابزار اتصال دهنده آنها در انواع مختلفی یافت میشوند. از آن جمله می توان به بی ان سی های پیچی ، بی ان سی های فنری، بی ان سی های پرسی و... اشاره کرد.


برای اتصال بی ان سی های پرسی به کابل کواکسیال ابزار پرس بی ان سی نیاز است اما برای بی ان سی های پیچی یک پیچ گوشتی ریز کفایت می کند. که البته نیاز به توضیح نیست که اتصال بی ان سی های پرسی مطمئن تر می باشد.

 

راهنمای انتخاب لنز مناسب
یکی از دغدغه ها هنگام نصب دوربین های مداربسته خصوصا دوربین های صنعتی ،انتخاب نوع لنز مناسب برای محل و هدف مورد نظر است. اینکه چه لنزی را برای زوم و فوکوس روی بخشی خاص از محیط انتخاب کنیم.
همانطور که میدانید لنزها در اندازه های متفاوتی در بازار موجودند. که متداولترین آنها لنزهای 4.3 ، 6 ، 8 ، 12 و یا 16 میلیمتری هستند.
در تصاویر زیر دوربین در موقعیت یکسان و فاصله 10 متری از ساختمان روبرو نصب شده است. با تغییر لنزها تصاویر را با هم مقایسه می کنیم. با توجه به تصویر مربوط به لنز 4.3 میلیمتری ، واضح است که برای دید کاملتر باید این لنز را انتخاب کنیم. هرچه به لنز 16 میلیمتری پیش می رویم زوم بیشتر شده و دامنه دید کمتر می شود.

 

 دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

   لنز 4.3 میلیمتری

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

لنز 6 میلیمتری

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

لنز 8 میلیمتری

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

لنز 12 میلیمتری

 

 دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 لنز 16 میلیمتری

 

 

نکات مهم هنگام خرید دوربین مدار بسته:

انتخاب نوع:

اولین نکته در خصوص خرید دوربین مدار بسته توجه به نوع آن است که برای این منظور ما در بخش قبلی برایتان توضیح دادیم که شما می توانید از میان سه مدل آنالوگ، دیجیتال و شبکه که البته این ها انواع سیستم های مدار بسته محسوب می شوند یکی را انتخاب نموده و با توجه به انتظارات خود به دنبال خرید دوربینی مناسب برای استفاده در حلقه هر یک از این سیستم ها نمایید.

 

مشخصه های ظاهری:

منظورمان از مشخصه های ظاهری در واقع همان اندازه و وزن دوربین است که باید شما با توجه به کوچکی و بزرگی مکان قابل نصب در خصوص آن تصمیم گیری فرمایید. ناگفته نماند اگر قرار است از دوربین مدار بسته خود بصورت مخفی در محل کار و یا خانه تان استفاده کنید، بایستی دوربین شما از اندازه و وزنی کوچک برخوردار باشد تا بتوان آن را راحت تر مخفی نمود.

 

حافظی داخلی و جانبی:

مورد بعدی در انتخاب دوربین مدار بسته توجه به حافظه داخلی و جانبی آن است که بایستی با در نظر گرفتن میزان زمان فعالیت دوربین بصورت ۲۴/۷ (۷ روز هفته بصورت ۲۴ ساعت) و همچنین رزولوشن تصویری آن در این خصوص اقدام نمایید. ناگفته نماند برخی از دوربین ها تنها از حافظه داخلی و برخی دیگر از قابلیت درج کارت های حافظه با حداکثر ظرفیت خاصی می باشند.

 

نوع حسگر تصویر:

از دیگر موارد مهم در انتخاب و خرید دوربین مدار بسته توجه به نوع حسگر تصویر آنان است که می توان بطور کلی از ۲ نوع: CMOS و CCD باشد. لازم به ذکر است از نوع اول بیشتر دوربین های دیجیتالی و شبکه ای استفاده می کنند و از نوع دوم بر روی مدل های آنالوگی بهره گیری می شود.

 

نوع اتصال:

در هنگام خریدتان این نکته مهم را نیز باید مشخص کنید که بالاخره طالب خرید دوربین مدار بسته با چه نوع اتصالی هستید؟! منظورمان از اتصال در واقع سیمی یا بدون سیم (وایرلس و یا Wi-Fi است) وصل شدن دوربین به دستگاه گیرنده شما خریداران عزیز است. امروزه خرید دوربین های بی سیم در بازار از رونق بالایی برخوردار می باشد.

 

رزولوشن دوربین:

هر موقع که درصدد خرید هر نوع دوربینی برای خود بودید یادتان باشد توجه به کیفیت یا همان رزولوشن تصویر خروجی از محصول باید برایتان حائز اهمیت باشد. این مهم در هنگام خرید و انتخاب دوربین های مدار بسته از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ زیرا چنانچه دوربین شما فاقد کیفیت لازم باشد، یقینا از تصاویر ضبط شده آن نیز نمی توان به وقت ضرور استفاده کرد!

 

قابلیت های حرکتی دوربین:

از دیگر فاکتورهای اساسی و مهم در خرید دوربین مدار بسته توجه به قابلیت های حرکتی آن است که می تواند بصورت عمومی یا Tilt و یا بصورت افقی یا Pan باشد. یادتان باشد چنانچه بودجه لازم برای خرید دوربینی مجهز به این قابلیت های حرکتی را نداشتید، حتما باید از آن در زاویه دیدی مناسب در مکانی که برایش در نظر گرفته اید، استفاده کنید.

 

دید در شب:

حقیقتش را بخواهید دوربینی که تنها در روز کار کند و با تاریک شدن هوا و نبود منبع روشنایی لازم دیگر قادر به ضبط فیلم و تصویر از وقایع پیرامون خود نباشد؛ مُفتش هم گران است! پس حتی القمدور سعی کنید برای افزایش ضریب ایمنی محل زندگی و کار خود از دوربین هایی استفاده کنید که مجهز به این قابلیت هستند و از طریق مادون قرمز تصاویر محیط تاریک را نیز برایتان ثبت و ضبط می نمایند.

 

امکان ضبط صدا:

اینکه شما بخواهید بر روی تصاویر ضبط شده خود از صدا نیز برخوردار باشید و یا خیر، نکته ای است که باید به آن توجه لازم را داشته باشید. زیرا برخی از دوربین ها بصورت فابریک از این امکان برخوردار بوده و برخی دیگر از قابلیت نصب و استفاده میکروفون بر روی خود برخوردارند و برخی دیگر اصلا به دلیل مدل پایین خود فاقد این امکان می باشند.

 

سرعت شاتر و فیلمبرداری:

به سرعت بسته شدن شاتر و همچنین سرعت فیلمبرداری دوربین مدار بسته مورد نظرتان هم توجه لازم را داشته باشید. اگر خواهان این هستید که تصاویر شما با میزان روشنایی هرچه بیشتری از سوی دوربینتان ثبت و ضبط شوند، بهتر است سرعت شاتر دستگاه شما کم باشد.

در خصوص سرعت فیلمبرداری نیز باید حواستان را جمع کنید و مدلی را خریداری کنید که با ثبت فریم های متعدد در ثانیه باعث ایجاد کندی در جریان حرکت رو به جلوی فیلم برایتان نشود.

 

حداقل میزان روشنایی:

حداقل میزان روشنایی در اصل کمترین مقدار نوری است که یک دوربین می تواند در حضور آن اقدام به تصویربرداری و ضبط فیلم نماید. لازم به ذکر است که این پارامتر برحسب Lux بیان شده و هرجه عدد مربوط به آن کمتر باشد، بدان معنی است که محصول انتخابی شما در شرایطی با نور کمتر قابل استفاده برایتان می باشد.

 

شرایط محیطی:

اینکه قرار است از دوربین مدار بسته خود در محیط های سرپوشیده و یا بی سقف استفاده کنید نیز از دیگر نکات مهمی است که باید در حین انجام فرآیند انتخاب و خریدتان به آن اهمیت دهید. معمولا دوربین هایی که در محیط های آزاد و بیرون از خانه و محل کار مورد استفاده قرار می گیرند، باید از مقاومت بالایی در برابر گرد و غبار، باد، رطوبت و همچنین ضربه برخوردار باشند.

 

سازگاری با سیستم عامل:

یکی دیگر از پارامترهای حائز اهمیت برای خرید دوربین مدار بسته توجه به سازگاری آن با انواع مختلفی از سیستم عامل های اندروید، آی او اس، لینوکس، ویندوز و غیره می باشد که باید به این مورد نیز گوشه چشمی داشته باشید.

 

منبع تغذیه:

به منبع تغذیه دوربین مدار بسته خود نیز توجه لازم را داشته باشید! دوربین شما می تواند انرژی مورد نیاز خود را از طریق باتری های شارژی و یا بصورت سیمی و از طریق برق شهری تامین نماید. توجه به سهولت تغذیه آسان این نوع از محصولات الکتریکی از اهمیت بالایی برای هر خریداری برخوردار است.

 

قابلیت زوم:

اینکه دوربین شما در سیستم مدار بسته تان از قابلیت زوم نیز برخوردار باشد کلی حُسن ها برایتان دارد. اینطوری به راحتی می توانید بر روی فعالیت دیگر اعضای خانواده و یا زیردستان خود در محیط زندگی و یا محل کار خود اشراف دقیق داشته باشید. ناگفته نماند میزان بزرگنمایی دوربین نیز از جمله نکاتی است که باید به آن توجه داشت.

 

قیمت دوربین مدار بسته:

بی اغراق تمامی نکات گفته شده در این مطلب از جمله عوامل موثر و تاثیرگذار بر روی قیمت دوربین مدار بسته بحساب آورده می شوند. باز با این حال توصیه می کنیم در هنگام خرید خود به موارد دیگری همچون برند تولید کننده، گارانتی محصول، دستگاه مناسب ضبط کننده و دیگر نکاتی از این دست نیز توجه لازم را داشته باشید تا بتوانید در قبال پولی که هزینه می کنید از دوربینی باکیفیت برخوردار شوید.

 

راهنمای نگهداری از دوربین مدار بسته:

-جهت افزایش طول عمر دوربین مدار بسته خود حتما پیش از استفاده کردن از آن به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای دوربین بپردازید.

-سعی کنید در محیط های باز دوربینتان را در جاهایی قرار دهید که به دور از نور مستقیم خورشید باشد؛ زیرا حرارت خورشید خصوصا در ظهرها که از گرمای بیشتری برخوردار است و به مرور زمان بر روی عملکرد دستگاه شما تاثیرات مخربی خواهد گذاشت. ناگفته نماند در مقابل گرما، عامل سرما نیز می تواند عملکرد دستگاه شما را با مشکل مواجه سازد.

-در خصوص دوربین های کابلی یادتان باشد در بازه های زمانی منظم اقدام به بررسی سالم بودن کابل های متصل به دوربین کنید چرا که پوسیدگی در کابل ها می تواند باعث عدم ارسال تصاویر باکیفیت از آن گردد.

-هر از چند گاهی به تمیزی لنز دوربین خود پرداخته و اجازه نشستن کثیفی و آلودگی بر روی لنز آن را ندهید.

-بدنه دوربین مورد نظر خود را بررسی کنید تا دچار شکستگی و یا زنگ زدگی نشده باشد.

-حتما از دوربین هایی در محیط های بیرون از فضاهای امن داخلی استفاده کنید که ضد آب باشد و جهت جلوگیری از برخوردار صاعقه نیز از پایه های فلزی برای نصب دوربین در ارتفاع استفاده نکنید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
دوربین های مداربسته دوربین های مداربسته مخفی دوربین های مداربسته جهان دوربین های مداربسته زندان اوین دوربین های مداربسته ip دوربین های مداربسته لامپی دوربین های مداربسته سیم کارتی دوربین های مداربسته بدون سیم دوربین های مداربسته آنلاین دوربین های مداربسته داهوا دوربین مداربسته دوربین مداربسته سیم کارت خور دوربین مداربسته لامپی دوربین مداربسته هایک ویژن دوربین مداربسته به انگلیسی دوربین مداربسته بی سیم دوربین مداربسته داهوا دوربین مداربسته کوچک دوربین مداربسته شیائومی دوربین مداربسته ماکت خرید دوربین مداربسته خرید دوربین مداربسته سیم کارت خور خرید دوربین مداربسته کوچک خرید دوربین مداربسته داهوا خرید دوربین مداربسته دست دوم خرید دوربین مداربسته تحت شبکه خرید دوربین مداربسته آنالوگ خرید دوربین مداربسته سونی خرید دوربین مداربسته وایرلس خرید دوربین مداربسته مخفی خرید دوربین مداربسته قیمت دوربین مداربسته قیمت دوربین مداربسته هایک ویژن قیمت دوربین مداربسته برای منزل قیمت دوربین مداربسته کوچک قیمت دوربین مداربسته دید در شب قیمت دوربین مداربسته مخفی قیمت دوربین مداربسته برایتون دیجی کالا قیمت دوربین مداربسته 8 مگاپیکسل قیمت دوربین مداربسته لامپی قیمت دوربین مداربسته آنالوگ

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
آشنایی با پارچه دورس و انواع مدل های بلوز دورس
پارچه دورس یکی از انواع معروف پارچه های تریکویی است که با الیاف پنبه بافته می شود و نسبت به پارچه های نخی دیگر ضخیم تر و مقاوم تر است. از پارچه های دورس، برای دوخت بلوز، سویشرت، شلوار و لباس های ورزش...
ادامه مطلب >
ترسناک ترین استخرهای جهان را بشناسیم
آیا علاقه مند به بازدید از یک استخر ترسناک هستید؟ این مقاله برای شماست. بدون شک، استخرهای شنا پدیده های دیدنی هستند که زیبایی و عملکرد استثنایی را ارائه می دهند. اما ما نمی توانیم این واقعیت را انکار...
ادامه مطلب >
چهره ای جذاب تر با استفاده از عینک طبی مناسب
انتخاب یک عینک طبی مناسب با فرم و شکل صورت شما کار ساده‌ای نیست، اما می‌توانید با داشتن شناختی از فریم‌های مختلف انتخابی درست‌تر داشته باشید. در ادامه با مطلب راهنمای خرید عینک طبی همراه ما باشید تا ...
ادامه مطلب >
تاثیرکم آبی بر ستون فقرات و کمر
حدود 60 درصد از وزن بدن انسان را آب تشکیل می دهد. یکی از نتایج دهیدراسیون بدن، کم آبی دیسک است که سبب شکل گیری برجستگی در دیسک می گردد. کم آبی دیسک در گردن و کمر شکل می گیرد و با نشانه هایی نظیر احسا...
ادامه مطلب >
فرش هریس ، فرشی مفید برای بیماران رماتیسمی
فرش هریس را می توانیم نوعی فرش معرفی کنیم که در ایران و بخش آذربایجان بافته می شود. این فرش زیبایی های خاص خودش را دارد و یکی از صنایع دستی ایران شناخته شده است.
ادامه مطلب >
پارک جنگلی لتمال کن، باصفا و سرسبز
پارک جنگلی لتمال کن منطقه ای باصفا واقع در یکی از نقاط مرتفع شهر تهران می باشد که مساحتی بیش از صد هزار هکتار دارد. این پارک جنگلی پر درخت از وسیع ترین پارک های جنگلی تهران است.
ادامه مطلب >
آشنایی با سبک بوهمیان و دکوراسیون خانه به سبک بوهمیایی
سبک بوهمی یا دکور بوهو برای کسانی است که می خواهند خانه هایشان پر از زندگی، فرهنگ و وسایل جالب برای دیدن همه دنیا باشد. این زیبایی شناسی در برابر حساسیت های مدرن حرکت می کند و دکوراسیون خلاقانه، بی د...
ادامه مطلب >
انتخاب صحیح سایز و رنگ مناسب فرش برای دکوراسیون
در دکوراسیون خانه های ایرانی استفاده از فرش مناسب دارای اهمیتی بسیار بالایی می باشد که انتخاب درست فرش می تواند تناسب و زیبایی فوق العاده ای را به خانه و دکوراسیون ارائه کند.
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب و خرید کتری و قوری و آشنایی با انواع آن
کتری و قوری جزء وسایل پرکاربرد و همیشه دسترس در آشپزخانه هستند ، بنابراین باید در انتخاب آن ها ظاهر و کیفیت را مد نظر قرار داد.اگر قصد خرید کتری و قوری را دارید ، خواندن این مطلب را از دست ندهید.
ادامه مطلب >