شنبه, 01 دی,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

دستگاه تصفیه هوا چیست و چطور عمل می کند؟


دستگاه تصفیه هوا چیست و چطور عمل می کند؟

هوای آلوده کابوس بسیاری از ماست خصوصا وقتی زمستان هم باشد. پاکسازی هوای محیطی که در آن تنفس می کنیم می تواند از آسیب هایی که هوای آلوده به سلامت ما می زند پیشگیری کند. یکی از مهم ترین روش های پاکسازی یا به اصطلاح تصفیه هوا که این روزها رایج شده است استفاده از دستگاه های تصفیه هواست.

شما می توانید تنها تا سه هفته بدون غذا زنده بمانید و احتمالا بدون مایعات، سه تا چهار روز دوام می آورید. این در حالی است که تنها پس از شش دقیقه ی بدون هوا، مغز شما آسیب خواهد دید و زنده ماندن در این شرایط غیر ممکن خواهد بود. هوایی که تنفس می کنیم مهمترین نیاز اساسی ما است. پس چرا تا جایی که امکان دارد، هوایی سالم و با کمترین میزان آلودگی را تنفس نکنیم؟

 

دستگاه تصفیه هوا

 

چگونه یک دستگاه تصفیه هوای مناسب انتخاب کنیم؟

برای اینکه ببینید کدام دستگاه برای شما مناسب تر است به این نکات دقت کنید:

مساحت محیط

قبل از هر چیز به این نکته دقت کنید که محیطی که می خواهید با استفاده از دستگاه هوای آن را تصفیه کنید چقدر مساحت دارد. هر دستگاه تصفیه هوا مساحت مشخصی را می تواند پوشش بدهد و فرآیند تصفیه هوا را در آن به خوبی انجام دهد. مقدار این مساحت در مشخصات دستگاه قید می شود پس یادتان نرود که حتما به آن توجه کنید.

حجم هوای خروجی یا قدرت تصفیه

که به شما می گوید چه مقدار هوای تصفیه شده از دستگاه خارج می شود و سرعت عملکرد دستگاه چقدر است. هرچه این مقدار بالاتر باشد ظرفیت تصفیه دستگاه هم بالاتر است. بر اساس فضای اتاقی که قصد قرار دادن دستگاه تصفیه در آن را دارید می توانید دستگاهی با نرخ تحویل بالاتر برای آن فضا انتخاب کنید.

نوع آلودگی محیط

بیشتر در معرض چه نوع آلودگی هایی قرار دارید؛ اگر دنبال دستگاهی هستید که استریل ترین فضای ممکن جهت تنفس را برای شما فراهم کند. به سراغ دستگاه هایی بروید که از تکنولوژی نور فرابنفش استفاده می کنند. چرا که این تکنولوژی با استفاده از نور فرابنفش باکتری ، ویروس ها و جرم ها را از بین می برد.

اما اگر بیشتر به دنبال این هستید که بوها و آلودگی ها ناشی از سیگار کشیدن، نگهداری حیوانات خانگی و پخت وپز را از بین ببرید دستگاه هایی که فیلتر کربنی دارند بیشتر به کار شما خواهد آمد. البته دستگاه هایی هم وجود دارند که این دوقابلیت را با هم دارند و می توانید از آن ها استفاده کنید.

 

air cleaner

 

در دسترس بودن فیلتر

دیده شده که حتی شرکت های بزرگ تولید کننده دستگاه تصفیه هوا هم بعضا در تامین فیلترهای دستگاه ضعیف عمل کرده اند و پس از مدتی فیلترهای دستگاه های آن ها به سختی در بازار پیدا می شود. این موضوع خریداران را در خرید فیلتر نو و تعویض فیلتر با مشکل مواجه می کند. برخی شرکت ها پس از اینکه تصمیم می گیرند یک مدل را به روز کنند و آن را ارتقا بدهند و یا به طور کلی تولید یک مدل را متوقف می کنند، دیگر توجه کافی به تامین فیلتر مدل قبلی ندارند.

پس اولا دقت کنید که مدلی که انتخاب می کند تولید یک شرکت معتبر با خدمات پس از فروش مناسب باشد، دوما سعی کنید مدل های جدیدتر را انتخاب کنید که احتمال اینکه در تامین فیلتر آن ها به مشکل بخورید کمتر باشد. یادتان باشد که قیمت فیلتر ها را هم در نظر داشته باشید. چون فیلتر بارها تعویض خواهد شد و باید خرید این فیلترها برای تان صرفه اقتصادی هم داشته باشد.

محل قرار دادن دستگاه

اکثر دستگاه های تصفیه هوای خانگی برای استفاده در مساحتی به اندازه یک اتاق یا یک سالن کوچک طراحی می شوند. پس مهم است که تصمیم بگیرید دستگاه را کجا قرار دهید که بیشترین بازدهی را برای سلامتی شما داشت باشد.

پیشنهاد ما به شما این است که اولویت اول تان اتاق خوابتان باشد. چرا که قسمت قابل توجهی از ساعاتی که در خانه هستید به خواب تان اختصاص پیدا می کند و ذرات معلق و آلودگی ها زمانی که شما خواب هستید بیدار هستند و سلامتی تان را تهدید می کنند! به طور کلی قسمتی از خانه را انتخاب کنید که زمان بیشتری را در آن می گذرانید.

 

tasfiye hava

 

انواع مدل های دستگاه تصفیه هوا

دستگاه های تصفیه ها را براساس کارکرد و فناوری فیلتراسیون می توان به دو نوع تقسیم بندی کرد:

مدل های فعال یا اکتیو: این نوع تصفیه کننده های هوا با استفاده از یونیزه کردن ذرات آلاینده و رسوب آنها، آلودگی را از بین می برند. این فرآیند به دلیل بهره گیری از سازوکار شیمیایی باعث تولید ازون در هوا می شود. در تابستان سال 1398 با اینکه شاخص های آلایندگی وضعیت ناسالم را نشان نمی دادند، اما در بعضی روزها غلظت ازون در هوا از حد مجاز خود فراتر می رفت.

مدل های پسیو یا غیرفعال: این دستگاه ها مکانسیم عمل ساده ای دارند. هوا از یک سو با استفاده از فن های کم صدا به درون دستگاه کشیده می شود و پس از عبور از فیلترها، هوای پاک از سمت دیگر خارج می شود. معمولا در این مدل تصفیه کننده های هوا، فیلترهای هپا و کربن اکتیو به کار برده می شوند. امروزه تکنولوژی ساخت این فیلترها به حدی پیشرفت کرده است که قادرند تا 99.97% آلاینده های موجود در هوا را از بین ببرند.

 

عوارض دستگاه تصفیه هوا چیست؟

پیش از آن که به عوارض دستگاه های تصفیه کننده هوا بپردازیم، باید مکانسیم عملکرد آن ها را بدانیم. نحوه عملکرد دستگاه های غیرفعال یا پسیو این گونه است که هوای آلوده را از قسمتی از دستگاه با استفاده از فن های مکنده قدرتمند به داخل خود می کشند.

سپس این جریان هوا از فیلترهای مختلفی عبور می کند و آلاینده های آن پالایش می شود. در مرحله بعد هوای بدون آلودگی از قسمت دیگر دستگاه خارج می شود. در نتیجه کاملا مشاهده می شود که دستگاه تصفیه هوای پسیو عملکرد ساده و قابل فهمی دارد و چه به لحاظ علمی و چه عقلی نمی تواند هیچ گونه عوارض و آسیبی در پی داشته باشد.

اما مطمئنا دستگاه های اکتیوی که از فناوری یونیزاسیون بهره می گیرند ممکن است گاز اُزون تولید کنند. این گاز به شدت برای سلامت دستگاه تنفسی خطرناک است. بنابراین توصیه می شود از دستگاه هایی که برای رفع آلودگی هوا، آن را یونیزه می کنند استفاده نکنید.

 

راهنمای خرید دستگاه تصفیه هوا

 

عملکرد و طرز کار دستگاه تصفیه هوا چگونه است؟

عملکرد این دستگاه ها با دو معیار قابل محاسبه است:

1 - نرخ تحویل هوای پاک (CADR)

Clean Air Delivery Rate (CADR) یکی از شاخص های مهم برای بررسی کیفیت عملکرد دستگاه تصفیه کننده هوا است. براساس این معیار، میزان هوای وارد شده به دستگاه محاسبه شده و سپس میزان آلاینده های جذب شده توسط دستگاه سنجیده می شود.

مقداری که CADR مشخص می کند براساس فوت مربع در دقیقه است. این عدد میزان حجم گاز تصفیه شده توسط دستگاه را مشخص می کند و هرچه بالاتر باشد نمایانگر کارایی بیشتر دستگاه است.
یکی از ایرادات شاخص CADR آن است که تصفیه ی ترکیبات آلی فرّار و بوها را اندازه گیری نمی کند.

2 - تعداد دفعات تعویض هوا در یک ساعت (ACH)

این شاخص برای آن است که مشخص شود یک دستگاه تصفیه هوا در هر یک ساعت، چند بار می تواند هوای اتاق را به طور کامل تصفیه کند. این عدد هم هرچه بالاتر باشد نشان دهنده ی کارایی بهتر دستگاه است. که البته با توجه به مساحت مورد استفاده قابل سنجش است.

نکات کلی قابل توجه در زمان استفاده از دستگاه تصفیه ی هوا

  1. دستگاه تصفیه ی هوا در صورت باز بودن در و پنجره، تأثیر چندانی نخواهد داشت.
  2. سیاست یکی برای همه در این مورد جواب نمی دهد. یعنی یک دستگاه قابل حمل تنها از پس یک اتاق برمی آید نه کل خانه.
  3. به منظور کاهش هزینه ی مصرف برق، به دنبال دستگاهی با گزینه های ذخیره ی انرژی و رتبه ی عالی در برچسب انرژی باشید.
  4. در خصوص داشتن گارانتی، خدمات پس از فروش و سهولت تعویض فیلترها اطمینان حاصل کنید.
  5. دستگاه تصفیه ی هوا باید همیشه روشن باشد تا بازدهی مطلوبی ارائه دهد.

 

راهنمای کامل دستگاه تصفیه هوا

 

نتیجه گیری

با توجه به تنوع بالای محصولات موجود در بازار و تبلیغات گمراه کننده بسیار در مورد عملکرد یک دستگاه تصفیه هوا مناسب، نوع فیلتر های به کار رفته در یک دستگاه و زمان تعویض فیلتر ها، شناسایی نیاز هنگام خرید و بررسی دقیق اطلاعات ارائه شده توسط فروشنده، بسیار حائز اهمیت است. با بررسی دقیق اطلاعات و خرید یک دستگاه تصفیه هوا مناسب، می توانید سلامتی را به اعضای خانوادتان هدیه دهید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
عوارض دستگاه تصفیه هوا قیمت دستگاه تصفیه هوا دستگاه تصفیه هوا برای کرونا بورس دستگاه تصفیه هوا در تهران دستگاه تصفیه هوا سامسونگ بهترین دستگاه تصفیه هوا برای منزل دستگاه تصفیه هوا و اکسیژن ساز فیلتر دستگاه تصفیه هوا دستگاه تصفیه هوا دستگاه تصفیه هوا شیائومی دستگاه تصفیه هوای خانگی دستگاه تصفیه هوا نئوتک دستگاه تصفیه هوا پارس خزر دستگاه تصفیه هوا و ویروس کش دستگاه تصفیه هوا برای خانه دستگاه تصفیه هوا ال جی دستگاه تصفیه هوا هانیول قيمت دستگاه تصفيه هوا سامسونگ بهترین دستگاه تصفیه هوا دستگاه تصفیه هوا دیجی کالا راهنمای خرید دستگاه تصفیه هوا بهترین دستگاه تصفیه هوا در ایران خرید دستگاه تصفیه هوا خرید دستگاه تصفیه هوای ایستکول خرید دستگاه تصفیه هوا نوجان خرید دستگاه تصفیه هوا هانیول خرید دستگاه تصفیه هوا سامسونگ خرید دستگاه تصفیه هوا نئوتک خرید دستگاه تصفیه هوای خانگی خرید دستگاه تصفیه هوا پارس خزر خرید دستگاه تصفیه هوا ال جی خرید دستگاه تصفیه هوا پاناسونیک قیمت دستگاه تصفیه هوا پارس خزر قیمت دستگاه تصفیه هوا دلونگی دستگاه تصفیه هوا سامسونگ دیجی کالا قیمت دستگاه تصفیه هوا ال جی قیمت دستگاه تصفیه هوا نوجان قیمت دستگاه تصفیه هوا هانیول قیمت دستگاه تصفیه هوای خانگی ال جی قیمت دستگاه تصفیه هوای خانگی قیمت دستگاه تصفیه هوای سامسونگ قیمت دستگاه تصفیه هوا اسنوا قیمت دستگاه تصفیه هوای هانیول

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
سپرده بانکی بهتر است یا صندوق بورسی ،سود کدام بیشتر است؟
صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر اساس نوع دارایی خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. سه نوع از متداولترین صندوق‌ها عبارتند از: صندوق در سهام، صندوق درآمد ثابت و صندوق مختلط که خود بر اساس روش معاملاتی به دو ...
ادامه مطلب >
آموزش تصویری کار با سامانه معاملات
معاملات آنلاین (online Trading) یا معاملات برخط، روشی اینترنتی برای ارسال سریع سفارشات خرید و فروش به هسته معاملات بازار بورس و اوراق بهادار کشور می‌باشد. این سیستم از سامانه‌های مهم هر کارگزاری است....
ادامه مطلب >
تشخیص کرم پودرهای گارنیر اصل از تقلبی به کمک این راه حل‌ها
کرم پودر آرایشی یکی از اقلامی بشمار می‌رود که در آرایش نمی‌توان اهمیت آن را نادیده گرفت. کرم‌های پودر به عنوان یک زیر ساز برای آرایش شما استفاده می‌شوند. به همین سبب هم است که باید برای یک کرم پودر خ...
ادامه مطلب >
دستگاه شپش گیر v-comb + مزایا و معایب و نحوه استفاده
دستگاه تشخیص و درمان شپش موی سر فاقد هرگونه مواد شیمیایی و یک حشره کش بسیار قوی است که با تکنولوژی پیشرفته و آسان جهت درمان طبیعی شپش موی سر بکار می رود و شما دیگر مجبور نخواهید بود از مواد شیمیایی ج...
ادامه مطلب >
اعتبارات در بورس یعنی چه؟ چگونه اعتبار دریافت کنیم؟
اعتبار یکی از خدمات ویژه کارگزاری ها به مشتریان خود می باشد. اعتبار ، در واقع وامی است که کارگزار بر اساس دستورالعمل سازمان بورس و اوراق بهادار، طی قراردادی به مشتری تخصیص می دهد. مشتریان نیز برای ان...
ادامه مطلب >
نحوه خرید سیمان از بورس کالا
در سایت بورس کالا و صفحه اطلاعیه عرضه بازار فیزیکی می‌توان نوع سیمان، کارخانه تولید کننده، حداقل حجم قابل خرید، و قیمت پایه سیمان را مشاهده کرد.
ادامه مطلب >
خواص، عوارض و آنچه باید در مورد جلبک دریایی بدانید
خواص جلبک دریایی به قدری زیاد است که با گنجاندن آن در برنامه غذایی خود، کمک بسیار زیادی به سلامت بدن و زیبایی خود خواهید کرد. در این مطلب به بررسی خواص و نحوه مصرف این موجود دریایی خواهیم پرداخت.
ادامه مطلب >