همانطور که از نام این ابزار نیز می توان فهمید، این نوع دریل دارای خاصیت چکشی مانند است. یعنی این ابزار جهت سوراخ کردن محل مورد نظر، از ضربات پی در پی و چکشی، برای نفوذ به سطح مورد نظر استفاده می نماید. عملیات چکش زنی در این نوع دریل، سبب افزایش قدرت نفوذ و راحت تر شدن عملیات سوراخ کاری می گردد.
مقدمه:
اگر از کاربرانی هستید که در حرفه خود به دریلی برای سوراخ کردن مواد بسیار سخت نیاز دارید، یک دریل ساده ممکن است از پس انجام کار برنیاید و باعث شود انجام کار از کیفیت لازم برخوردار نباشد. سطوحی همانند بتن، کاشی و سنگ به نیروی بیشتری جهت سوراخ کاری نیاز دارند که حتی قدرتمندترین دریل های معمولی نیز فاقد آن نیرو هستند. انجام این کارها نیاز به استفاده از دریل چکشی را دارد که می تواند حتی سخت ترین مواد را نیز سوراخ کند. دریل های چکشی در دو نوع برقی و شارژی وجود دارند. امروزه اما دریل شارژی چکشی به دلیل عدم نیاز به برق مستقیم مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفته است.
دریل شارژی چکشی:
هنگامی که از یک دریل شارژی استفاده می کنید، راحتی سوراخ کردن، باز و بسته کردن پیچ و حتی سمباده زدن شما را جذب می کند، اما وقتی از یک دریل شارژی چکشی استفاده می کنید، متوجه کارایی بیشتر آن به خصوص هنگام سوراخ کردن سطوح سخت و سفت مانند آجر و سنگ می شوید. در حقیقت، چنین دریلی خاصیت و کارکردی دارد که فشار اتوماتیکی را به محل مورد نظر وارد می آورد و با ضربات چکشی، کار کردن را برای شما بسیار راحتتر می کند.
دریل شارژی چکشی می تواند دو کار را به طور همزمان انجام دهد؛ اول این که مته را می چرخاند و دوم این که نیرویی به صورت ضربه ای به مته وارد می کند. در واقع در حالی که مته به سمت جلو پیشروی می کند، ضرباتی به پشت مته وارد می شود تا نیرو به نوک مته منتقل شود. این نیرو به مته کمک می کند تا سطوح بتن، سنگ یا آجر را خرد کند و عملیات سوراخ کاری روی سطوح مختلف صورت گیرد. برای آشنایی بیشتر با دریل شارژی چکشی و مزایای آن تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
هم چنین بخوانید:کاربرد دریل شارژی+اجزای تشکیل دهنده دریل شارژی
مکانیزم ضربه ای در دریل شارژی چکشی:
حالت چکشی در این نوع دریل ها در واقع به وسیله یک مکانیزم جالب اتفاق می افتد. درون دریل شارژی چکشی دو صفحه قرار دارد که بر روی آن دندانه هایی طراحی شده است. زمانی که شما دریل را از حالت معمولی بر روی حالت چکشی قرار می دهید، دندانه های قرار گرفته شده در هر صفحه بر روی دندانه های مقابل خود شروع به لغزیدن می کند و باعث ایجاد حرکت رفت و برگشتی می شود.
انجام این عملیات در سرعت بالا قدرت زیادی را به وجود می آورد و ضرباتی قدرتمند به مته وارد می کند. با ورود ضربات متوالی به مته، قدرت نفوذ افزایش می یابد و سوراخ کاری سطوح به راحتی و با سرعت بیشتری انجام می شود.
چرا دریل شارژی چکشی بخریم؟
دریل های شارژی چکشی دو مزیت اساسی دارند:
- -قادر به سوراخ کاری در سطوح سخت
- -فاقد سیم و محدودیت های موجود در دریل های سیمی یا برقی
با توجه به دو مزیت بالا می توان از یک دریل شارژی چکشی هم در مصارف خانگی نظیر سوراخ کاری سطوح چوبی و هم مصارف حرفه ای مانند سوراخ کاری بتن استفاده کرد. دریل های شارژی چکشی به دلیل نداشتن سیم و برخورداری از ابعاد کوچک قابلیت دسترسی به فضاهای تنگ را برای کاربران امکان پذیر می کنند. همچنین به دلیل این که نیروی خود را از باتری تامین می کنند، می توان از آن ها در مکان هایی که دسترسی به برق مستقیم دشوار است، استفاده کرد.
BPM چیست؟
BPM واحد اندازه گیری مکانیزم چکشی است که تعداد ضربه در دقیقه را تعیین می کند. BPM مخفف کلمات Beats Per Minute می باشد. با فشار دکمه پاور و تنظیم دستگاه بر روی حالت چکشی، مته شروع به حرکت و چرخیدن کرده و ضربه های متوالی همزمان با چرخش مته در پشت سه نظام ایجاد می شود. زمانی که بر روی بدنه دریل تعداد ضربه با 25500bpm نوشته می شود یعنی دریل شارژی چکشی می تواند در یک دقیقه 25500 ضربه به سطح مورد نظر وارد کند.
در صورتی که دریل شارژی چکشی دو سرعته باشد، طبیعتا دو BMP خواهد داشت. این مقدار از 1000 تا 30000 ضربه در دقیقه می تواند باشد.
استفاده از دریل چکشی شارژی در چه مواردی مناسب است؟
همانطور که گفته شد دریل شارژی چکشی یکی از انواع دریل هاست که علاوه بر قابلیت سوراخ کاری می تواند با حرکت ضربه ای خود قدرت و نیروی بیشتری را به سطوح وارد کند. این ویژگی باعث شده تا از دریل چکشی برای ایجاد سوراخ در سطوح سخت و مصالح ساختمانی که دریل های معمولی قادر به انجام آن ها نیستند، استفاده کرد.
استفاده از دریل شارژی چکشی در سطوح بتنی:
همانطور که می دانید بتن از محکم ترین و سخت ترین سطوح تخریب است که سوراخ کاری و تخریب آن کار بسیار پرچالشی خواهد بود. اگر چه برخی از افراد بر این باورند که هر نوع سوراخ کاری با یک دریل معمولی و پرقدرت امکان پذیر خواهد بود، اما برای ایجاد سوراخ در بتن استفاده از دریل معمولی انتخاب درستی نخواهد بود و نتیجه خوبی در پی نخواهد داشت.
با انجام این کار مته آسیب خواهد دید و یا در سطح قطعه کار گیر خواهد کرد. همچنین ممکن است موتور بیش از حد داغ شده و منفجر شود. برای سوراخ کاری و تخریب دیوارهای بتنی استفاده از دریل شارژی چکشی انتخاب مناسبی است و انجام آن به راحتی صورت می گیرد.
استفاده از دریل شارژی چکشی در سطوح آجری:
از دیگر مواردی که دریل شارژی چکشی می تواند کار را برایتان آسوده کند، استفاده از آن در ایجاد سوراخ در آجر است. انجام این کار با انتخاب مته مناسب و قرارگیری درست آن در سه نظام دریل شارژی چکشی در چند دقیقه انجام خواهد شد. به این نکته توجه داشته باشید که قصد سوراخ کاری در آجر را دارید و یا ملات اطراف آن را. چرا که آجر نسبت به ملات سخت تر است و به مته محکم تری احتیاج دارد.
استفاده از دریل شارژی چکشی در سطوح فلزی:
از دیگر کاربردهای دریل شارژی چکشی استفاده از آن جهت ایجاد سوراخ در فلز است. البته توصیه می شود برای انجام این کار از حالت ضربه ای دریل استفاده نشود؛ چرا که باعث لیز خوردن مته از روی فلز خواهد شد. بنابراین با قرار دادن دریل خود بر روی حالت عادی و انتخاب مته مناسب می توانید به ایجاد سوراخ روی فلز اقدام نمایید.
استفاده از دریل شارژی چکشی در سرامیک:
برای جدا کردن سطوح سرامیکی از کف زمین می توانید از دریل شارژی چکشی استفاده نمایید. انجام این کار آسان نخواهد بود و ممکن است سرامیک آسیب ببیند. پس بهتر است برای سوراخ کاری سرامیک از حالت معمولی دریل چکشی و برای از جا در آوردن سرامیک، از حالت چکشی دریل شارژی خود استفاده نمایید.
استفاده از دریل شارژی چکشی در سنگ:
از بهترین کاربردهای دریل چکشی می توان به سوراخ کردن سنگ اشاره کرد. سوراخ کاری سطوح سنگی از موارد سخت است که یک دریل چکشی با قابلیت بالایی که دارد، از پس انجام آن بر خواهد آمد. توجه داشته باشید که برای دریل کردن سنگ مرمر و گرانیت از دریل چکشی استفاده نکنید؛ چراکه باعث ترک خوردن آنها خواهد شد. همچنین دریل برقی چکشی نسبت به مدل شارژی گزینه مناسب تری برای سوراخ کاری سنگ می باشد.
قسمت های مختلف یک دریل شارژی چکشی:
- -باتری
- -موتور
- -کلید روشن و خاموش
- -دکمه چپ گرد و راستگرد
- -کلید تغییر سرعت
- -ترکمتر
- -سه نظام اتوماتیک
- -چراغ ال ای دی
- -دسته جانبی
دریل های شارژی چکشی نسبت به دریل های معمولی قیمت بالاتری دارند، زیرا از قطعات متحرک بیشتری برخوردار می باشند و به همین جهت باید استحکام بیشتری نیز داشته باشند. وزن و اندازه دریل های چکشی نیز عواملی هستند که باید در نظر گرفته شوند. این نوع دریل ها معمولاً سنگین تر و بزرگتر از دریل های معمولی هستند و اکثر آن ها دارای یک دسته جانبی می باشند که به کنترل بهتر دستگاه کمک می کند.
اگر قصد دارید سوراخ کاری کوچکی را روی سطوح نرم تر مانند چوب انجام دهید یک دریل معمولی ممکن است ایده آل باشد. اما برای سطوح سختتر لازم است دریل شارژیتان از نوع چکشی باشد، در غیر این صورت باعث شکستن مته و آسیب به قطعه کار خواهد شد.
نمونه ای از بهترین دریل های شارژی چکشی:
بهترین دریل شارژی چکشی جهت سوراخ کاری بتن در درجه اول باید بتواند هر دو کار چرخش و ایجاد ضربه را باهم انجام دهد. بنابراین در ادامه سه نوع از بهترین دریل های شارژی چکشی را به شما معرفی می کنیم.
امکانات دریل شارژی چکشی CRAFTSMAN V20
- -موتور UWO 280
- -گیربکس 2 سرعته
- -سه نظام 2/1 اینچ برای بهتر گرفتن مته
- -باتری 20 ولتی لیتیوم یون
- -شارژ سریع
امکانات دریل شارژی چکشی ماکیتا مدل XPH07Z:
- -موتور براشلس با حداکثر گشتاور 1090 اینچ پوند
- -گیربکس دو سرعته
- -سه نظام تمام فلزی
- -نشانگر میزان باتری
- -ایجاد کمترین صدا
امکانات دریل شارژی چکشی رونیکس مدل 8900K:
- -موتور براشلس و ضدآب
- -حداکثر گشتاور 45 نیوتن متری
- -گیربکس دو سرعته
- -چراغ نشانگر میزان شارژ باتری
- -عملکرد سه حالته: سوراخکاری، سوراخکاری چکشی و پیچ گوشتی شارژی
-
سؤالات متداول
1- دریل شارژی چکشی چیست؟
دریل شارژی چکشی قابلیت ایجاد سوراخ در سطوح مختلف را دارد و با حرکت ضربه ای خود قدرت بیشتری در انجام این کار ایجاد می کند.
2- اجزای اصلی یک دریل شارژی چکشی چیست؟
موتور، باتری، سه نظام، کلید روشن و خاموش، کلید تغییر سرعت، ترکمتر
BPM -3 چیست؟
تعداد ضربه ای که در هر دقیقه ایجاد می شود.
جمع بندی:
امروزه استفاده از دریل های شارژی افزایش یافته و به دلیل عدم نیاز به برق مسقیم مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفته است. برخی از دریل های شارژی مجهز به مکانیزم ضربه ای می باشند که به آن ها دریل شارژی چکشی می گویند و جهت سوراخ کاری سطوح سخت مورد استفاده قرار می گیرند.
امتیاز شما به این مطلب چنده؟