ماهیها سرشار از امگا 3 هستند که طرفداران زیادی برای وجود این اسید چرب، به مصرف ماهی روی آوردهاند. ماهی تن یکی از منابع سرشار از این منبع مورد نیاز برای بدن است که باعث شده خیلیها در طول هفته از ان استفاده کنند. اسیدهای چرب میتوانند به کاهش کلسترول بد خون کمک کنند و خطر ابتلا به بیماریها قلبی و عروقی را کاهش دهد.
از طرفی ویتامین B و A موجود در کنسرو ماهی به بهبود کمخونی کمک میکند. در این پست قصد داریم با بررسی بهترین مارک تن ماهی ایرانی به معرفی بهترین تن ماهی ایرانی پرداخته و برخی از محصولات برندهایی مثل تحفه، ایلیکا، شیلانه و… را به شما معرفی کنیم.
وجود ویتامین B و A میتواند به کاهش اختلالات عصبی کمک کند. بخشی از خسته مفرطی که افراد احساس میکنند، میتواند ناشی از کمبود ویتامین B باشد که با مصرف ماهی تون، میتوان مقدار قابلتوجهی از نیاز بدن به این ویتامین را برطرف کرد.
بهترین تن ماهی ایرانی چی بخریم؟
اگر میخواهید تغذیهی درست داشته باشید، باید میان گروههای غذایی اصلی تعادل ایجاد کنید. این تعادل در هرم غذایی(Food Pyramid) بهخوبی مشخص است. غذایی که میخورید، در یکی از گروههای این هرم جای میگیرد:
- -گروه نان و غلات
- -میوهها و سبزیجات
- -گوشت و تخممرغ و پروتئینهای گیاهی
- -چربی و شیرینیجات
هیچ گروهی را نمیتوان جایگزین گروه دیگر کرد و همهی این گروهها برای بدن لازم هستند. درست مانند شکل هرم هرچقدر بالاتر بروید، باید از مصرف روزانهی این مواد کم شود. با رعایت این هرم غذایی هم سالمتر غذا میخورید و هم دچار سوءتغذیه یا اضافهوزن نمیشوید.
متخصصان تغذیه میگویند برای تامین مواد ضروری بدن، بهتر است حداقل هفتهای 300 گرم ماهی مصرف کنیم. کنسرو ماهی جایگزینی عالی و مفید برای ماهی تازه است. اگر برایتان مقدور نیست ماهی نگهداری کنید، یا از بوی ماهی متنفر هستید، هفتهای یک بار تن ماهی مصرف کنید. این غذا را میتوانید با نان، برنج، نودل یا بهتنهایی میل کنید و از آبلیمو، رب گوجه و هرچه که دوست داشتید، برای طعمدادن به آن بهره ببرید. دقت کنید که حتما از تن ماهی دارای روغن گیاهی استفاده کنید.
انتخاب بهترین تن ماهی؛ بلاخره کدامیک را بخریم؟
وقتی پایتان را به داخل فروشگاههای مواد غذایی و سوپرمارکتها میگذارید با انبوهی از برندهای تن ماهی آشنا میشوید. اینجا هم بار دیگر با پرسشی مهم روبهرو میشوید که شاعر معاصر فرموده: «کدام را جواب کنم؟ کدام را انتخاب کنم؟». این پرسش در خرید بسیاری از مواد و محصولات به ذهن میرسد. تن ماهی هم یکی از آنهاست.
اما بیایید یکبار برای همیشه، تکلیفمان را مشخص کنیم و ببینیم که بهترین تن ماهی های موجود در بازار ایران چه هستند؟ در این مقاله میخواهیم با تعیین اصول و معیارهایی به گزینههای برتر برسیم.
عناصر و استانداردهای تعیین بهترین تن ماهی ایران:
-نداشتن استخوان و تکههایی از موادی غیر از گوشت؛
-آسانبازشو بودن درب کنسرو تن ماهی؛
-حجم و اندازهٔ ماهی موجود در کنسرو؛
-قیمت مناسب نسبت به وزن؛
-نداشتن نمک زیاد و چربی؛
-طعم خوب و نبود بوی بد و ناخوشایند..
اجازه بدهید که به سراغ تنهای ماهی برویم که با مقایسهٔ ویژگیهایشان با این معیارها به گروه بهترین تنهای ماهی بازار ایران راه پیدا کردهاند. این را هم هیچوقت فراموش نکنید که باید قبل از مصرف، تن ماهی را حداقل ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید. برای هر تن جدولی در نظر گرفتهایم و ویژگیهایی را که عنوان شد با نمرهدهی از ۵ مشخص کردهایم. ویژگیهای شاخص شناسایی کیفیت را از ۵ نمرهدهی کردهایم و بعد با یک میانگین حسابی به هر تن نمرهای نهایی دادهایم.
کنسرو ماهی تون در روغن شیلتون:
شیلتون هم تن خوشطعم و پرطرفداری است. شیلتون همراه با روغن گیاهی در قوطیهای کنسرو عرضه میشود و وزن آن حدود ۱۲۰ گرم است. قیمت این تن ماهی هم حدود ۱۶ هزار تومان است. هر چند که استفاده از روغن گیاهی از نکات مثبت تن شیلتون بهشمار میرود اما مقدار آن در هر قوطی از این کنسرو قابلتأمل و محسوس است. برای کسانی که از غذاهای چرب خوششان نمیآید، استفاده از این کنسرو احتمالا خوشایند نخواهد بود.
اگر در میان نظرات کاربرانی که این محصول را از فروشگاههای معتبر خریدهاند، کمی جستوجو کنید، زود متوجه میشوید که طعم خوب شیلتون از نقاط قوت آن است، بوی بد هم نمیدهد و خبری از نمک زیاد در آن نیست. درب تنهای شیلتون هم آسانبازشو هستند و برای مصرفشان بعد از ۲۰ دقیقهجوشاندن (دستکم ۲۰ دقیقه) نیازی به درگیری با قوطی نیست.
ویژگیهای دیگر:
بافت ماهی شیلتون یکدست است و در آن استخوان و تکههای جداجداشده گوشت وجود ندارد. اما همانطور که در خطوط قبلی گفته شد، حجم آن ۱۲۰ گرم است و به نظر میرسد که برای یک فرد خوشخوراک یا در نهایت دو نفر کافی است. قیمت در مقایسه با این حجم کمی گران بهنظر میرسد.
نداشتن استخوان و تکههایی از مواد غیرگوشت |
۴ |
آسانبازشو بودن درب کنسرو تن ماهی |
۵ |
حجم و اندازه ماهی موجود در کنسرو |
۳ |
طعم خوب و نبود بوی بد و ناخوشایند |
۵ |
قیمت مناسب نسبت به وزن |
۳ |
نداشتن نمک زیاد و چربی |
۳ |
فیله ماهی تن در روغن گیاهی تاپسی:
تاپسی از برندهای تازه وارد به دنیای تن ماهیهاست. حتی جعبه و بستهبندی آن هم با موارد همیشگی فرق دارد. یعنی بستههای کنسرو ماهی تاپسی به شکل رایجِ گِرد در بازار عرضه نمیشوند. تاپسی جعبهای مستطیلی دارد و وزنش هم حدود ۱۲۰ گرم است. این تن را باید به قیمت حدود ۱۷ هزار تومان بخرید. قیمت تن تاپسی نسبت به میزان ماهی موجود در آن کمی گران به نظر میرسد.
درب آن راحت باز میشود و با روغن گیاهی هم درست شده است. مصرفکنندگان این برند از طعم ماهی رضایت دارند و از اینکه بوی بد و تند ماهی بعد از بازکردن قوطی کنسرو به مشامشان نمیخورد، اظهار خوشحالی میکنند.
ویژگیهای دیگر:
بافت گوشت تن تاپسی یکدست و خوشایند است. نمک تن ماهی تاپسی بهاندازه است اما چربی آن اندک نیست و اگر بهدنبال تُنی هستید که فاقد چربی است باید دور آن را خط بکشید.
نداشتن استخوان و تکههایی از موادی غیر از گوشت |
۵ |
آسانبازشو بودن درب کنسرو ماهی |
۵ |
حجم و اندازه ماهی موجود در کنسرو |
۳ |
طعم خوب و نبود بوی بد و ناخوشایند |
۵ |
قیمت مناسب نسبت به وزن |
۳ |
نداشتن نمک زیاد و چربی |
۳ |
تن ماهی در روغن سویا اویلا:
اویلا برند آشنایی در تولید مواد غذایی مختلف بهویژه روغن است. حضور این برند در دنیای ماهیها هم با موفقیت پیش میرود. مصرفکنندگان از طعم تنهای ماهی برند اویلا خوششان میآید و معتقدند طعم خوبی دارد و بوی نامطبوعی نمیدهد. روغن بهکاررفته در این تن ماهی، روغن سویاست. این روغن گیاهی برای سلامتی مفید خواهد بود اما اگر به سویا و فراوردههای آن حساسیت دارید، در خرید این تن ماهی دقت کنید.
درب تن ماهی اویلا آسانبازشو است و حدود ۱۸۰ گرم ماهی در هر قوطی آن به قیمت حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته میشود. از نظر قیمت با تن ماهی مقرونبهصرفهای روبهرو هستیم.
ویژگیهای دیگر:
درست است که تن ماهی در روغن سویا اویلا دارای طعم و بوی خوبی است اما بافت گوشت آن، صددرصد یکدست نیست و حجم روغن بهکاررفته در کنسرو به نسبت گوشت کمی زیاد به نظر میرسد.
نداشتن استخوان و تکههایی از موادی غیر از گوشت |
۳ |
آسانبازشو بودن درب کنسرو تن ماهی |
۵ |
حجم و اندازه ماهی موجود در کنسرو |
۴ |
طعم خوب و نبود بوی بد و ناخوشایند |
۵ |
قیمت مناسب نسبت به وزن |
۴ |
نداشتن نمک و چربی زیاد |
۳ |
کنسرو ماهی تن در روغن زیتون تحفه:
کنسرو تن ماهی در روغن زیتون تحفه از پرفروشها و محبوبهای بازار ایران است. بافت این تن ماهی نسبتا یکدست است. اگر دقت کرده باشید، وقتی درب بعضی از کنسروهای تن را باز میکنید با ماهیهای خردخردشده روبهرو میشوید و گوشتی لذیذ و یکدست مقابل چشمهایتان نمایان نمیشود. وجود تکههای استخوان هم از آن موارد ناخوشایندی است که گاهی دیده میشود. یکدستبودن بافت تن ماهی در تمام کنسروهای تحفه دیده نمیشود. ولی آنطور هم نیست که پُر از ذرات استخوان و سیاهی باشد و بافتی غیرمنسجم و نرم زیر دندان بیاورد.
درب تن ماهی تحفه هم آسانبازشو است. یعنی گیرهای روی کنسرو تعبیه شده که با کشیدن آن، بدون نیاز به درببازکن میتوانید کنسرو را باز کنید. اندازه تن ماهی موجود در کنسرو ۱۸۰ گرم است. البته ماهیهای دیگری هم که در این نوشته معرفی میشوند همین وزن را دارند. برای بررسی قیمت این تنها نسبت به حجمی که دارند، یکسانبودن وزنشان لازم است. این تن به قیمت ۲۱ هزار تومان به فروش میرسد و گرانترین تن از میان چهار تن برتر فهرست ماست.
ویژگیهای دیگر:
تن ماهی تحفه چربی مناسبی دارد و شور نیست. روغن زیتون بهکاررفته در آن باعث شده که طعم خوبی داشته باشد و چربی روغن آزاردهنده و سنگین نیست. البته به هر حال با محصولی غیرچرب و بدون نمک روبهرو نیستید.
نکته مثبت دیگر درباره تن ماهی تحفه که آن را به فهرست بهترین تن ماهی راه میدهد، بو ندادن آن است. بوی تند و غلیط ماهی بعد از بازکردن درب این تن به مشامتان نخواهد خورد. نکته بعدی که میخواهیم بگوییم فقط و فقط نظر شخصی بنده است: طراحی بستهٔ تن تحفه و ماهیهای ریزی که انگار در آب شنا میکنند خوشایند نیست و حس خوبی نمیدهد.
نداشتن استخوان و تکههایی از موادی غیر از گوشت |
۴ |
آسانبازشو بودن درب کنسرو تن ماهی |
۵ |
حجم و اندازهٔ ماهی موجود در کنسرو |
۵ |
قیمت مناسب نسبت به وزن |
۳ |
نداشتن نمک زیاد و چربی |
۴ |
طعم خوب و نبود بوی بد و ناخوشایند |
۵ |
کنسرو ماهی تن در روغن شیلانه:
شیلانه از قدیمیترین تنهای بازار ایران است. سالهاست که در سبد خرید ایرانیها جای داشته و انصافا هم این جایگاه را به خاطر کیفیت خوبش داراست. بافت تن شیلانه یکدست و صاف است. این را خود نگارنده این مقاله میتواند شهادت بدهد؛ نه به خاطر اینکه عشق و علاقه خاصی به تن شیلانه دارد بلکه به این خاطر که در دوران خوش دانشجویی با شیلانه دمخور و ایاغ بوده است.
ویژگیهای دیگر:
درب این قوطی کنسرو هم آسانبازشوست و برای خریدش باید حدود ۱۸ هزار تومان دست به جیب شوید. این رقم نسبت به حجم ۱۸۰ گرمی محتویات قوطی تن نسبتا گران است. طعم شیلانه خوب است، بو هم نمیدهد. اما اگر دقت کرده باشید یا بعدا در خریدهایتان دقت کنید، گاهی مقدار زیادی روغن در آن وجود دارد که این خوشایند نیست. طعم نمک هم نسبت به گزینههای دیگر این مقاله، در بعضی موارد محسوس است.
نداشتن استخوان و تکههایی از موادی غیر از گوشت |
۵ |
آسانبازشو بودن درب کنسرو تن ماهی |
۵ |
حجم و اندازهٔ ماهی موجود در کنسرو |
۵ |
قیمت مناسب نسبت به وزن |
۴ |
نداشتن نمک زیاد و چربی |
۳ |
طعم خوب و نبود بوی بد و ناخوشایند |
۵ |
کنسرو ماهی تن مکنزی در روغن گیاهی:
کنسرو مکنزی هم با روغن گیاهی عرضه میشود. حجم این تن در حدود ۱۸۰ گرم است و به قیمت حدود ۱۵هزار تومان فروخته میشود. در این کنسرو هم آسانبازشو است. طعم مکنزی مطبوع است اما بافت خیلی یکدستی ندارد؛ یعنی نباید انتظار داشته باشید که به شکل قالبی و با بافتی یکپارچه، تن در بشقاب قرار بگیرد.
مصرفکنندگان قبلی کنسرو ماهی تن مکنزی معتقدند که بوی ماهی کمی در این کنسرو احساس میشود. اگر از آن دسته افرادی هستید که بوی ماهی را اصلا و ابدا نمیپسندید، شاید بهتر باشد که به سراغ مدلهای دیگر تن ماهی موجود در بازار بروید.
ویژگیهای دیگر:
تن مکنزی شور و چرب نیست. چه چیزی از این بهتر؟ بهاندازهبودن روغن و نمک هم طعمش را بهتر میکند و هم برای سلامتی مفیدتر است. قیمت مکنزی هم در میان تنهای دیگر مناسب به نظر میرسد.
نداشتن استخوان و تکههایی غیر از گوشت |
۴ |
آسانبازشو بودن درب کنسرو ماهی |
۵ |
حجم و اندازه ماهی موجود در کنسرو |
۵ |
طعم خوب و نبود بوی بد و ناخوشایند |
۳ |
قیمت مناسب نسبت به وزن |
۵ |
نداشتن نمک زیاد و چربی |
۵ |
کنسرو ماهی تن با شوید در روغن طبیعت :
مورد سومی که در فهرست انتخاب بهترین تن ماهی ها به سراغ آن میرویم، تن ماهی با شوید در روغن طبیعت است. درب این کنسرو هم راحت باز میشود و برای رسیدن به محتویات داخل قوطی کنسرو نیاز نیست تا زمین و زمان را به هم بریزید و دست به دامان چاقو و اشیای تیز و… شوید.
بافت این تن ماهی یکدست است و خبری از استخوان و ناخالصی در میان گوشت یکدست و لذیذ ماهی نیست. البته این را هم بگوییم که بعضی وقتها، حتی برندهایی که همیشه ماهی یکدستی در قوطیهای تنشان عرضه میکنند هم محصولاتی ارائه میدهند که آن یکدستی همیشگی را ندارد. نمیدانیم این را باید به چه حسابی گذاشت.
ویژگیهای دیگر:
حجم و اندازه ماهی طبیعت هم ۱۸۰ گرم است. قیمت این تن ماهی حدود ۲۱ هزار تومان است. چربی و نمک این تن ماهی هم مطلوب است و بوی خوبی دارد. شاید بتوان گفت که بوی آن و طعمش به واسطه وجود شوید در آن از تمامی موارد این فهرست بهتر است. البته به شرط اینکه از بو و طعم شوید بدتان نیاید.
نداشتن استخوان و تکههایی از موادی غیر از گوشت؛ |
۵ |
آسانبازشو بودن درب کنسرو تن ماهی؛ |
۵ |
حجم و اندازهٔ ماهی موجود در کنسرو؛ |
۵ |
قیمت مناسب نسبت به وزن؛ |
۴ |
نداشتن نمک و چربی زیاد |
۴ |
طعم خوب و نبود بوی بد و ناخوشایند. |
۵ |
کنسرو ماهی تن در روغن گیاهی طبیعت:
در نهایت به عنوان رتبه نخست بهترین تن ماهی بازار ایران به تن طبیعت در روغن گیاهی رسیدیم. اما چرا امتیاز این تن از باقی موارد بیشتر شده است؟ واقعیت این است که گوشت تن ماهی طبیعت در روغن گیاهی صاف، یکدست و سبک است. بو نمیدهد و شور نیست. روغنش هم گیاهی و سبک است و حس سنگینی بیش از حد را بعد از خوردن در شما به وجود نمیآورد.
قیمت این کنسرو هم حدود ۱۷ هزار تومان است و نسبتا مناسب به نظر میرسد. درب آن هم که آسانبازشوست. به نظر میرسد که امتحانکردن آن، دستکم برای یکبار معقول و منطقی است.
نداشتن استخوان و تکههایی از موادی غیر از گوشت |
۵ |
آسانبازشو بودن درب کنسرو تن ماهی |
۵ |
حجم و اندازهٔ ماهی موجود در کنسرو |
۵ |
قیمت مناسب نسبت به وزن |
۴ |
نداشتن نمک زیاد و چربی |
۵ |
طعم خوب و نبود بوی بد و ناخوشایند |
۵ |
در آخر:
در جدول زیر تنهای برتر بازار ایران را با توجه به امتیازهایی که به آنها دادهایم در رتبهبندی اول تا چهارم میبینید.
کنسرو ماهی تن در روغن گیاهی طبیعت |
۴/۸ |
کنسرو ماهی تن با شوید در روغن طبیعت |
۴/۶ |
کنسرو ماهی تن مکنزی در روغن گیاهی |
۴/۵ |
کنسرو ماهی تن در روغن شیلانه |
۴/۵ |
کنسرو ماهی تن در روغن زیتون تحفه |
۴/۳ |
تن ماهی در روغن سویا اویلا |
۴ |
فیله ماهی تن در روغن گیاهی تاپسی |
۴ |
کنسرو ماهی تون در روغن شیلتون |
۴ |