پنجشنبه, 01 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

بهترین نمک برای استفاده کدام است ؟


بهترین نمک برای استفاده کدام است ؟

نَمَک ماده ای معدنی است که عمدتاً از سدیم و کلر ساخته شده، و از مهم‌ترین املاحی است که در خوراک روزانه انسان‌ها به کار می‌رود. به نمک خوراکی در شیمی سدیم کلرید نیز می‌گویند. نمک خوراکی به شکل معدنی در ته‌نشین‌ها و رسوب‌ها همچنین چین خوردگی‌ها وجود دارد که به شکل سنگ نمک استخراج می‌شود. همچنین در آب دریاها به مقدار فراوان موجود است که قابل برداشت نیز می‌باشد.

اگرچه اطلاق واژه تصفیه‌شده و یا طبیعی درمورد بسیاری از مواد غذایی نشانه‌ای دال بر مناسب و بی‌ضرر بودن آنهاست، با این حال این موضوع درباره نمک خوراکی نمی‌تواند قطعیت داشته باشد. با توجه به اینکه نمک از جمله مواد ضروری برای متابولیسم بدن بوده و کمبود یا فقدان آن باعث بروز مشکلات جدی روحی و جسمی در فرد می‌شود، از همین رو ما نیز در این مقاله سعی کرده‌ایم تا اطلاعات صحیحی راجع به بهترین نمک خوراکی را در اختیارتان قرار دهیم. پس در ادامه مقاله با رسانه اینترنتی بهزون همراه باشید.

 

انواع نمک

نمک انواع مختلفی دارد. شناخت بهترین انواع نمک برای مصرف خانگی می‌تواند به دادن رنگ‌وبویی فوق‌العاده به غذاها و دسرها کمک کند. اگر از شما بپرسیم که چند نوع نمک در دنیا وجود دارد، به چه مواردی اشاره می‌کنید؟ اصلا می‌دانید که به جز همین نمک سفیدی که در هر آشپزخانه‌ای یافت می‌شود، چه انواع نمک دیگری هم وجود دارد؟

 

نمک سفید آشپزخانه (نمک خوراکی)

نمک خوراکی همان سدیم کلرید است که در طبیعت با فرمول NaCl شناخته می‌شود. سدیم کلرید از دو عنصر سدیم و کلر تشکیل شده است. سدیم فلزی نرم و بسیار واکنش‌پذیر و از طرف دیگر کلر یک غیر فلز واکنش‌پذیر است. زمانی که این دو عنصر در کنار یکدیگر قرار بگیرند، با انجام یک واکنش شیمیایی شدید و گرماده، ترکیب سفید رنگی را به جای می‌گذارند. این ترکیب سفید رنگ چیزی نیست جز نمک خوراکی خوشمزه و دوست داشتنی.

نمک خوراکی یا نمک سفید آشپزخانه یکی از انواع نمک است که رایج‌ترین نوع به شمار می‌رود و از منابع زیرزمینی استخراج می‌شود. این نوع نمک به خوبی آسیاب و تصفیه می‌شود. در فرایند آماده‌سازی کارخانه‌ای انواع نمک سفید، ناخالصی‌ها و مواد معدنی آن را حذف می‌کنند. بیشتر نمک‌های سفید آشپزخانه حاوی ماده مفید یُد هم هستند. یُد برای جلوگیری از مشکلاتی نظیر کم‌کاری تیروئید مناسب است.

 

نمک دریا

نمک دریا نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصی‌ها از جمله فلزات سنگین بوده و می‌تواند سبب ایجاد سرطان شود. انواع نمک چه به صورت استخراج شده از معادن سنگ نمک و چه به صورت استخراج شده از آب دریا دارای ناخالصی‌هایی است و مصرف آن‌ها سلامتی ما را به خطر می‌اندازد. به همین دلیل ضرورت دارد این ناخالصی‌ها طی فرآیند تصفیه از انواع نمک خوراکی جدا شود و نمک از وجود این ناخالصی‌ها به حد استاندارد و مطلوب برسد و سپس مورد استفاده قرار بگیرد.

 

نمک دریایی مالدون:

نمک های دریایی مالدون یکی از مقرون به صرفه ترین و در عین حال با کیفیت ترین گزینه های نمک دریایی موجود در بازار است که به دلیل نداشتن هیچ گونه افزودنی، دانه های ترد و مزه خوبی دارند. از این نوع نمک بیشتر در حین پخت و پز استفاده می کنند تا در طی فرآیند پخت، حل شود.

 

نمک مالدون

 

نمک دریایی سلتیک :

تمام نمک های دریایی، دانه های بزرگی ندارند. به عنوان مثال دانه های نمک دریای سلتیک بسیار ریز هستند، به این معنی که می توان هنگام پخت و پز مانند نمک کوشر، از آن استفاده کرد. این نوع نمک صرف نظر از عطر و طعم خوب، سرشار از مواد معدنی ضروری مورد نیاز بدن است که غذا را غنی و سلامتی شما را تضمین می کند.

 

نمک آبی

نمک آبی که در دنیا با نام blue salt Persia شناخته می‌شود، همان نمک خوراکی یا نمک طعام است که به دلیل دارا بودن مواد معدنی خاصی همچون سیلیوت، آهن، کلسیم و پتاسیم و تحت شرایط آب و هوایی خاص، نظیر رطوبت و فشار به این رنگ زیبا در آمده است. رنگ آبی کریستال‌های این نوع نمک کاملا طبیعی است. کریستال‌های بزرگ نمک آبی را نمی‌توان رنگ کرد؛ اما هستند کسانی که دانه‌های ریز انواع نمک معمولی را رنگ می‌کنند و به عنوان نمک آبی به فروش می‌رسانند.

 

نمک آبی

 

روش تشخیص انواع نمک آبی اصل:
  • کریستال‌های بزرگ نمک بایددارای رگه‌های آبی رنگ در داخل خود باشد.

  • چنانچه نمک آبی کوبیده شود، دانه‌های ریز شده سفید رنگ بوده و به رنگ آبی نخواهد بود.

  • نمک آبی به طور کامل آبی رنگ نیست بلکه شفاف بوده و رگه‌هایی از رنگ آبی در داخل آن وجود دارد.

 

نمک هیمالیا:

در سالهای اخیر افراد زیادی به مصرف نمک هیمالیا تمایل پیدا کرده اند. این نمک به رنگ صورتی و از بلورهای سنگی در نزدیکی هیمالیا و معمولاً در پاکستان استخراج و تولید می شود. نمک هیمالیا از انواع کمیاب نمک ها هستند که برای عملکردهای بدن بسیار عالی است. نمک هیمالیا مانند نمک دریایی با کیفیت، حاوی مواد معدنی مهم مانند پتاسیم، منگنز، آهن و روی است که بدن برای عملکرد بهتر به آنها نیاز دارد.

 

ترکیب نمک هیمالیا

در ترکیب شیمیایی این نوع نمک نیز می‌توان به حضور سدیم و کلر رسید. ۹۸ درصد از ترکیبات این نوع نمک از سدیم کلرید تشکیل شده است. بقیه انواع نمک از مواد معدنی کم نظیر پتاسیم، منیزیم و کلسیم تشکیل شده است. این مواد به نمک رنگ صورتی روشن می‌دهد. این مواد معدنی باعث تفاوت نمک هیمالیا با نمک معمولی می‌شود.

 

نمک هیمالیایی

 

فواید نمک صورتی هیمالیا

کریستال هیمالیا حاوی مواد معدنی خاصی مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم است که آن را بسیار با ارزش می‌کند. اعتقاد بر این است که حاوی ۸۴ ماده معدنی است!

 

در اینجا برخی مزایای سلامتی شگفت انگیز از انواع نمک هیمالیا وجود دارد که قطعا آن را از نمک معمولی برتر می‌کند.
  • آب نمک صورتی، محلولی برای دفع سموم از بدن
  • تنظیم قند خون و تعادل هورمونی
  • بهبود روند هضم غذا
  • نمک درمانی برای مشکلات تنفسی
  • حمام نمک و مبارزه با آکنه، جوش‌های پوستی، شفافیت پوست و غیره

نمک سیاه

نمکی جذاب، زیبا و خیره کننده که با نام‌های نمک هندی، نمک سیاه هیمالیا و نمک کالا نیز شناخته می‌شود. این نوع نمک بیشتر در مناطق هند و پاکستان یافت می‌شود و در این کشورها به طور گسترده‌ای مورد استفاده عموم مردم برای پخت و پز و همچنین زیبایی پوست و مو قرار می‌گیرد نمک سیاه بهترین نمک برای مصرف خانگی افراد این مناطق محسوب می‌شود.

سنگ نمک سیاه هندی به دلیل مقادیر بالای آهن و سایر مواد معدنی موجود در آن به رنگ بنفش سیاه دیده می‌شود، در حالی که پودر نمک سیاه خاکستری صورتی است.

نمک سیاه حاوی یک ترکیب منحصر به فرد سولفور است که فقط در زرده تخم مرغ پخته شده یافت می‌شود و فواید زیادی برای بدن دارد. همچنین مزاج نمک سیاه نیز از نوع خنک است.

 

 

فواید مصرف نمک سیاه

بهترین جایگزین نمک: مصرف نمک طعام یا نمک خوراکی برای بیماران مبتلا به تیروئید و فشار خون بالا توصیه نمی‌شود. این افراد بهتر است از نمک سیاه هیمالیا استفاده کنند که سدیم کمتری دارد و برای درمان بیماری‌های نظیر آرتریت، ناتوانی جنسی و کلسترول خون بالا مفید است. در واقع چنین می‌توان گفت که نمک سیاه بهترین نمک برای مصرف خانگی این دسته از افراد محسوب می‌شود.

  • درمان بیماری‌های معده و سیستم گوارش و کمک به هضم بهتر غذا
  • درمان درد مفاصل
  • لاغری و کاهش وزن
  • درمان بیماری‌های تنفسی
  • فشار خون و کلسترول خون
  • پوکی استخوان
  • درمان افسردگی
  • قند خون
  • درمان آکنه و جوش صورت
  • درمان ریزش مو و شوره سر

برخی از کارشناسان سلامت نمک دریا را تضمین می کنند. نمک دریایی طبیعی، دارای مواد معدنی ضروری است و می تواند به بازیابی یا حفظ سطح الکترولیت در بدن و جلوگیری از کمبود آب بدن کمک کند.

در خوردن هر نوع نمک که سدیم کلرید بعنوان عنصر اصلی آن است، زیاده روی نکنید. مصرف بیش از حد نمک خطرناک است و باعث ایجاد بیماری های قلبی، عروقی، نارسایی کلیه، پوکی استخوان و ... می شود. شما می توانید سدیم کلرید را از غذاهای مختلفی بدست بیاورید. ادویه جات و گیاهان معطر نیز می توانند جایگزین مناسبی برای نمک ها باشند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
بررسی انواع بخارشو + راهنمای خرید
دستگاه تمیز کننده بخارشوی یک وسیله همه کاره است ، بسیار مناسب برای بهداشت خانه اگر به فکر خرید این مدل دستگاه هستید ، حتماً ابتدا این راهنمای خرید بخارشوی را بخوانید. خرید و انتخاب یک بخارشوی خوب و ک...
ادامه مطلب >
جارو فندکی و شارژی خودرو چیست + بررسی فواید آن
انتخاب مناسب یک جارو برای خودرو باعث می شود تا بتوانید از آن در منزل هم استفاده کنید و علاوه بر یک جارو فندکی، جارویی برای نظافت منزل نیز در اختیار داشته باشید.
ادامه مطلب >
یخچال فریزر ایرانی بخرم یا خارجی + بررسی نقاط ضعف و قوت
یخچال یکی از مهمترین اقلامی که در هر خانه ای واجب است، یخچال و فریزر است. یخچال و فریزر، هر کدام به نوبه خود در هر خانه ای مهم هستند به همین جهت خرید یخچال فریزر اهمیت دارد.
ادامه مطلب >
تفاوت دستگاه بخور سرد و گرم + مزایا و معایب
به جرات می توان گفت که فواید بخور برای پوست، زیبایی و درمان انواع بیماری ها بر کسی پوشیده نیست و همین مسئله باعث رواج استفاده از بخور شده است. یکی از مهم ترین سوالاتی که در استفاده از بخور در ذهن مطر...
ادامه مطلب >
بررسی انواع یخچال فریزر + مزایا و معایب
این روزها در بازار خرید یخچال دستتان برای هر نوع انتخابی باز است. از یخچال های ایرانی گرفته تا یخچال های خارجی. امروزه یخچال ها به انواع مختلف با کارایی های متفاوت تقسیم بندی میشوند.
ادامه مطلب >
راهنمای خرید سرخ کن + مزایا و معایب
دستگاه های سرخ کن جزو دستگاه هایی هستند که امروزه برای آشپزی بهتر به کمک آشپزان آمده اند و می توانند بسیار راحت تر از گذشته مواد غذایی را به صورت سرخ شده در اختیار آشپز قرار دهند.
ادامه مطلب >
با مزایای دستگاه بخور سرد بیشتر آشنا شوید
بهترین دستگاه بخور برای هر فضای بسته ای می تواند انتخابی مناسب برای بر طرف کردن خشکی هوا و زدودن آلودگی آن باشد. به طور یقین خرید دستگاه بخور گامی موثر در ایجاد فضایی شاد و پویا در خانه و یا محل کار ...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید جارو شارژی دستی و پارویی + مزایا و معایب
امروزه روند تولید جارو شارژی ها نیز تغییر پیدا کرده است یعنی هر روز یک محصول جدید با ویژگی های بسیار عالی وارد بازار می شود. به همین دلیل شما باید هنگام خرید اطلاعات کافی را در رابطه با مدل ها و ویژگ...
ادامه مطلب >
بهترین ترازو های آشپزخانه دیجیتال زیر 100 هزار تومان!
ترازوی آشپزخانه دیجیتال نمونه های مدرن تر از ترازوهای آشپزخانه عقربه ای هستند. این نوع از ترازوها به جای آن که عقربه داشته باشند برای نمایش وزن مواد از نمایشگر دیجیتال استفاده می کنند. دقت ترازوهای د...
ادامه مطلب >