یکشنبه, 05 اسفند,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟


چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟

هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

اگر از کسانی هستید که برنج زیادی درست می کنید و هربار برنج می ماند و برنج پخته مانده را در وعده ی بعدی مصرف می کنید، حتما این مقاله را بخوانید.

 

هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

غذای مانده در سرسفره های ایرانیان از اتفاقات رایج است که به دلایل مختلفی ممکن است غذا باقی بماند که از دلایل اصلی آن می توان به عادت بانوان ایرانی به زیاد پختن غذا اشاره کرد. از آنجایی که برنج از مواد غذایی اصلی سفره های ما ایرانیان به شما می رود اتفاق ماندن غذا بر سر برنج هم می آید و بسیاری از افراد برنج مانده را نگه می دارند و در وعده ی بعدی مصرف می کنند. مصرف برنج پخته مانده اشتباه بزرگی است که ممکن است خطرات جبران ناپذیری را ایجاد کنند به همین دلیل دانشمندان توصیه می کنند که هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

 

باید دقت داشت که هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است. 

مواد سمی حاصل از این باکتری موجب گرفتگی عضلات اسهال و تهوع شدید می شود.

 

مضرات برنج پخته مانده:

آشنایی با باکتری خطرناک باسیلوس سرئوس در برنج پخته مانده

مسمومیت غذایی باسیلوس سرئوس یک توصیف کلی است همچنین دو نوع مشخص از گونه های بیماری ایجاد شده توسط دو متابولیت مشخص ایجاد می گردد. 

گونه ی اسهالی بیماری بوسیله ی پروتئینی با وزن مولکولی بالا ایجاد می شود در حالیکه بنظر می رسد نوع استفراغ آور بیماری توسط پپتید مقاوم به حرارت با وزن مولکولی کم ایجاد می شود.

 

طبیعت بیماری :

نشانه های بیماری ایجاد شده توسط باسیلوس سرئوس اسهالی و مسمومیت غذایی ناشی از آن، مشابه نشانه های مسمومیت غذایی کلستریدیوم پرفریژینس می باشد. 

اولین نشانه ها، اسهال آبکی، دردهای ماهیچه ای شکمی، و درد حاصله بمدت 15 – 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده می باشد.

 

استفراغ ممکن است همراه با اسهال باشد. اما استفراغ نسبتا شایع تر است. در بیشتر مواقع نشانه ها در مدت 24 ساعت بروز می کند. نوع تهوع آور مسمومیت غذایی به کمک نشانه های تهوع و استفراغ طی زمان 0.5 تا 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده، شناسایی می گردد.

 

همچنین درد عضلات شکمی و گرفتگی آن و یا اسهال ممکن است رخ دهد. طول دوره ی نشانه های بیماری کمتر از 24 ساعت است. نشانه های اینگونه از مسمومیت غذایی به موازات مسمومیت غذایی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. برخی از زیر گونه های باسیلوس سویتیلیس و باسیلوس لیشنی فرمیس از گوشت مرغ و گوسفند پدید آورنده ی مسمومیت غذایی جدا شده است.

 

باکتری مضر در برنج پخته مانده:

این ارگانیسم ها اثبات کننده ی تولید سموم بسیار مقاوم به حرارت می باشد که ممکن است مشابه سم تهوع زای مشابه باسیلوس سرئوس باشد. 

حضور تعداد زیاد باسیلوس سرئوس (بیشتر از 10 به توان 6 ارگانیسم بر گرم) در غذا ، نشان دهنده ی رشد فعال ارگانیسم ها در رسیدن آن به مرز خطر آفرینی برای سلامتی می باشد.

 

تشخیص علائم بیماری در انسان :

تعیین باسیلوس سرئوس بوسیله ی یک محلول شناساگر در یک ماده ی غذایی نیازمند:

1. جداسازی گونه های مشابه سروتیپی از غذاهای مشکوک یا مدفوع یا استفراغ بیمار 

2. جداسازی تعداد زیادی از سروتیپ های شناخته شده ی باسیلوس سرئوس که موجب بیماری های غذایی می گردند و جداسازی آنها از مدفوع، استفراغ و یا هوای آلوده.

3. جداسازی باسیلوس سرئوس از غذاهای مشکوک و تعیین میزان انتروتوکسین زایی آن به کمک تست سرمی (سم مولد اسهال) یا تست بیولوژیکی (اسهال و استفراغ) می باشد. 

سریع ترین راه اولیه ی شناخت نشانه های شکل استفراغ آور بیماری، همراه ساختن آن با برخی غذاهای شاهد که اغلب برای تشخیص نشانه های این نوع مسمومیت غذایی کافی است، می باشد.

 

غذاهای وابسته :

انواع متعددی از غذاها شامل گوشت ها، شیر، سبزیجات و ماهی با گونه ی اسهالی مسمومست غذایی در ارتباط هستند. 

برو گونه ی تهوع آور مسمومیت به طور عمومی با محصولات برنج در ارتباط است. به هر حال سایر محصولات نشاسته ای مثل سیب زمینی، پاستا و انواع پنیر نیز با این نوع مسمومیت در ارتباط می باشند.

منبع : alodoctor.com

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
شیرآلات قهرمان : جدیدترین ها
در چند ماه گذشته شرکت قهرمان سه مدل ست شیرآلات به محصولات خود اضافه کرده که هر کدام دارای خصوصیات خاص خود است و در نتیجه مناسب افرادی خاص با نیاز های متفاوت هستند.
ادامه مطلب >
نکاتی که هنگام خرید تیر آهن باید به آن توجه کرد
خرید آهن و انواع آن، از جمله تیرآهن، میلگرد و انواع ورق، نیازمند تجربه، دانش و آشنایی با قیمت‌ها و بازار آن است؛ که باید به‌طور کامل از آنها اطلاع داشته باشید. در ادامه به مهمترین نکاتی که هنگام خرید...
ادامه مطلب >
ترفندهایی برای مراقبت بهتر از مبلمان
قبل از خرید مبل بایستی اطلاعات کاملی در رابطه با جنس، قیمت و ویژگی‌ها و انواع مختلف مبلمان و حتی انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی داشته باشید تا بتوانید مناسب‌ترین مبل را برای منزل خود خریداری کنید. اما...
ادامه مطلب >
Google Pay گوگل پی چیست؟!
گوگل پی یکی از نرم افزارهای منتشر شده از سوی کمپانی گوگل است که با استفاده از آن می توانید از طریق تلفن همراهتان بدون نیاز به دسترسی به کارت بانکی بین المللی و یا حساب ارزی تان می توانند از سایت های ...
ادامه مطلب >
برای خرید لاستیک به چه نکاتی باید توجه کرد؟
خرید لاستیک جدید برای خودرو می‌تواند تا حدودی دشوار باشد. تنوع برندها، انتخاب اندازه درست تایر و انواع مختلفی که دارد می‌تواند کمی شما را گیج کند. ازآنجاکه لاستیک خودرو بخش بسیار مهمی از آن است و انت...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید و انتخاب بهترین اره و تیغ اره در نجاری
می‌توان انواع ابزار و ماشین آلات را به راحتی و با چند کلیک ساده تهیه و خریداری کرد.
ادامه مطلب >
از کجا بفهمیم بخاری چند هزار است؟
یکی از سوالات پرتکرار در راهنمای خرید بخاری گازی این است که از کجا بفهمیم بخاری چند هزار است؟ برای پاسخ به سوال از کجا بفهمیم بخاری چند هزار است؟ ، راه حل خاصی وجود نداشته و روی خود بخاری گازی، اطلاع...
ادامه مطلب >
آشنایی با انواع ضدیخ ها و مزایا و معایب استفاده از ضدیخ
ضد یخ بتن چیست؟ ضدیخ بتن یا شتاب دهنده هیدراتاسیون در زمان بتن ریزی درهوای سرد کاربرد فراوان و مقرون به صرفه دارد.
ادامه مطلب >
انواع پارتیشن اداری وکاربردهای پارتیشن اداری
پارتیشن اداری یکی از فاکتورهای مهم در طراحی فضاهای اداری است. محیط کاری یکی از مهم ترین شاخص های تاثیرگذار بر بهره وری سازمان است. یک فرصت برای الهام بخشیدن به پرسنل و محرک کسب و کار شما است.
ادامه مطلب >
پربازدیدها