اصطلاح اپوکسی برای توصیف پوششهایی است که از دو جزء ایجاد شده اند، به معنی ترکیبی از دو ماده شیمیایی مختلف که رزین نامیده می شود، استفاده می شود.
در مقایسه با انواع دیگر رزینها برای کفپوش، استفاده از کفپوش اپوکسی مزایای زیادی دارد. مهمتر از همه، اپوکسی به عنوان مقاومترین رزین در صنایع مختلف شناخته میشود. این ترکیب قوی ترین پیوند را بین رزین و سخت کننده ارائه می دهد و امکان ساخت سبک ترین قسمت و بادوام ترین ماژول ها را فراهم می کند.
اپوکسی معمولاً به دلیل خواص مکانیکی عالی و پایداری ابعادی آن انتخاب می شود. هنگامی که کفپوش اپوکسی به درستی اجرا شود، مقاومت شیمیایی و حرارتی خوبی دارد و انقباض بسیار کمی دارد. رزینهای اپوکسی گزینهای عالی برای تعمیر هستند زیرا به مواد غیرمشابه و مقاوم شده نیز می چسبند.
کفپوش اپوکسی چیست؟
اپوکسی به عنوان یک گزینه کفپوش برای کاربردهای مسکونی، تجاری و صنعتی، روز به روز محبوب تر می شود. پوشش های اپوکسی معمولاً سیستم های دو بخشی هستند که از رزین قسمت A و سخت کننده(هاردنر) قسمت B تشکیل شده اند. افزودنیهای ویژه مانند کنترل جریان، بازدارندههای UV، تقویتکنندههای چسبندگی، کاتالیزورها و غیره اضافه میشوند تا پوششهایی را ایجاد کنند که در طیف گستردهای از کاربردهای کفپوش عملکرد خوبی دارند. با استفاده از این افزودنیهای ویژه، کفپوشهای اپوکسی برای دستیابی به ویژگیهای مختلف عملکرد مطلوب مانند سخت شدن سریعتر، افزایش مقاومت در برابرسایش، مقاومت شیمیایی بالاتر، ویسکوزیته بالاتر یا پایینتر و بسیاری موارد دیگر فرموله میشوند. در نهایت، انواع مختلفی از مخلوطهای شن و ماسه (دوغاب، ماله و غیره) را نیز میتوان به اپوکسی اضافه کرد تا سیستمهای کفپوش ضخیمتر و بادوامتر ایجاد شود و بافتی غیر لغزنده به آن اضافه شود.
نقاط قوت و ضعف کفپوشهای اپوکسی
مزایا در مورد کفپوشهای اپوکسی بسیار بیشتر از چالش هاست.
مزایا اپوکسی:
ظاهر بصری: کفپوشهای اپوکسی پوششی براق ارائه می کنند که برای کفپوش پارکینگها، سایر فضاهای مسکونی و ساختمان های تجاری عالی است. همچنین بافت صیقلی آنها، تمیز کردن این کفها را آسان میکند و باعث میشود درخشندگی آن برای سالهای طولانیتری دوام بیاورد.
دوام: پیوندهای شیمیایی قوی کفپوش های اپوکسی آنها را برای فضاها و مکانهای پرتردد یا انبارهای ملزومات صنعتی سنگین یا مصارف شدید ایده آل می کند.
مقرون به صرفه بودن: کفپوش های اپوکسی نسبت به سایر گزینههای کفپوش مقرون به صرفه تر هستند. با در نظر گرفتن دوام آنها، این بدان معناست که شما همچنین پول بیشتری را به دست خواهید آورد.
استانداردهای نظارتی و ایمنی: کفپوش های اپوکسی در صنایع مختلف به خوبی قابل اعتماد هستند. به عنوان مثال، کفپوش های اپوکسی مورد تایید USDA و FDA برای استفاده در تجهیزات پردازش و توزیع مواد غذایی و نوشیدنی وجود دارد.
معایب اپوکسی:
بو، رطوبت و حساسیت سه مسئله اصلی است که افراد هنگام نصب کفپوش اپوکسی با آن مواجه می شوند. بوی اپوکسی فقط در طول مراحل نصب باقی می ماند، بنابراین نیازی به نگرانی زیادی در این مورد نخواهید داشت. اپوکسی در برابر رطوبت مقاوم است مگر اینکه قبل از نصب نفوذ کند. نصاب های اپوکسی قبل از شروع فرآیند اطمینان حاصل می کنند که سطح شما کاملاً خشک است تا احتمال وجود رطوبت را از بین ببرند. در نهایت، اپوکسی در صورت نصب نادرست یا در زمان نامناسب سال می تواند حساس باشد. در مورد دومی، معمولاً بهتر است اپوکسی را در زمانهایی که رطوبت هوا کم است، نصب کنید. از آنجایی که فرآیند نصب ما آزمایش شده و درست است، می توانید مطمئن باشید که ما با دقت کار خواهیم کرد.
فرآیند اجرا کفپوش اپوکسی
اجرا صحیح کفپوش اپوکسی برای اطمینان از کارکرد کفپوش اپوکسی مهم است. کاربرد کفپوش اپوکسی شامل اجرای لایههای مختلف می باشد. اینها شامل فاز لایه پرایمینگ، فاز لایه پوشش بدنه و فاز لایه بالایی هستند. این باعث ایجاد سطحی می شود که ضخیمتر و بادوامتر از سطحی است که فقط یکی از دو لایه رنگ را دارد.
در طول فرآیند اجرای پوشش کف اپوکسی، اولین چیزی که باید از آن اطمینان حاصل شود این است که بتن کف ساییده شده و در شرایط خوبی قرار دارد. سطح کف باید طوری آماده شود که بتواند پوشش جدید اپوکسی را در بالای خود بپذیرد. آماده سازی شامل حذف ذرات گرد و غبار، سنگ زنی میباشد. فاز بعدی مرحله پرایمینگ است. در طول بتونه کاری مهم است که پرایمر راه خود را به عمق کفپوش باز کند و اطمینان حاصل شود که در شرایط خوبی برای استفاده قرار دارد.
مرحله بعدی شامل پر کردن تمام سوراخ های قابل مشاهده و ترک های قابل مشاهده کف با اپوکسی است. این عملیات اولین لایه در سیستم لایه اپوکسی است. سپس، کف باید به آرامی آسیاب، سنباده و لایه بندی مجدد شود. به منظور آزمایش درزگیر، ممکن است مقداری آب با فشار روی سطح اعمال شود. اگر آب در آن نفوذ نکند، به احتمال زیاد کف هنوز برای مرحله اجرای کفپوش اپوکسی مناسب و آماده نیست. در مرحله دوم پوشش اپوکسی، رزین اپوکسی با محصولات سختکننده اپوکسی مخلوط میشود و اطمینان حاصل میشود که کل جزء خالی شده است. یک بار دیگر، تمام گرد و غبار قابل مشاهده باید حذف شود تا به پایان مناسب نهایی برسد.
پ
امتیاز شما به این مطلب چنده؟