دوشنبه, 06 اسفند,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

آموزش انگشت پیچ به دو روش همدانی و بوشهری


آموزش انگشت پیچ به دو روش همدانی و بوشهری

انگشت پیچ به شیرینی‌های بسته و غلیظی گفته می‌شود که مانند عسل و شیره به دور انگشت می‌پیچند؛ این نوع شیرینی در شهر‌های مختلف با مواد متنوعی درست می‌شود و دو نوع از معروف‌ترین آن‌ها انگشت پیچ همدانی و حلوا انگشت پیچ بوشهری است.

 آیا تا کنون نام انگشت پیچ را شنیده‌اید؟ انگشت پیچ از سوغاتی‌های شیرینی است که به شکل‌های مختلف درست می‌شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این شیرینی را به دو روش همدانی و بوشهری آموزش دهیم.

طرز تهیه انگشت پیچ به ۲ روش همدانی و بوشهری

 

انگشت پیچ همدانی مخلوطی از سفیده تخم مرغ زده شده، آب و شکر است که آنقدر هم زده می‌شود تا ظاهری شبیه عسل پیدا کند و گاهی برای طعم دار کردن آن از گلاب و دارچین استفاده می‌شود. این نوع شیرینی که قدمتی ۱۰۰-۱۳۰ ساله دارد، سوغات شهر همدان به حساب می‌آید و درست کردن آن در منزل نیز کار راحتی است. حلوای انگشت پیچ نیز مخلوطی از آرد، شکر، روغن و گلاب است و از سوغات معروف بوشهر محسوب می‌شود. هرچند حلوا در مناطق مختلف ایران به روش‌های متنوعی درست می‌شود، ولی تهیه انگشت پیچ بوشهری اصولی دارد که رعایت آن می‌تواند در کیفیت شیرینی تاثیر بسزایی داشته باشد.

 

طرز تهیه انگشت پیچ همدانی:
مواد لازم
شکر ۱ کیلوگرم
سفیده تخم مرغ ۳ عدد
جوهر لیمو ۱/۸ قاشق چایخوری
گلاب ۲-۳ قاشق غذاخوری
آب به میزان لازم

 

دستور تهیه:

شکر را در قابلمه نسبتا بزرگی ریخته و روی آن آب بریزید، طوریکه به اندازه یک بند انگشت آب روی آن را بگیرد.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و صبر کنید تا شکر در آب حل شود.
آب شکر را هم بزنید و اجازه دهید قوام آید، سپس جوهر لیمو را اضافه کنید.
اجازه دهید آب شکر بجوشد تا کاملا کشدار و غلیظ شود، سپس حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا شربت خنک شود.
در فاصله خنک شدن شربت، سفیده‌های تخم مرغ را در ظرفی ریخته و با همزن برقی آنقدر بزنید تا پف کنند و آهاری شوند.

طرز تهیه انگشت پیچ به ۲ روش همدانی و بوشهری

 

سفیده تخم مرغ را به شربت خنک شده اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد کاملا مخلوط شده و سفید و کشدار شوند.
در انتها گلاب را اضافه کنید و انگشت پیچ را در ظرف مورد نظر بریزید.
در صورت تمایل می‌توانید، هنگام هم زدن مواد مقداری پودر دارچین به آن اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری پیدا کند.
روی انگشت پیچ را می‌توانید به دلخواه با انواع مغز‌ها تزیین کنید.

نکته: شربت آب و شکر زمانی قوام یافته و به غلظت مناسب رسیده که اگر با قاشق آن را از بالا بریزید، به صورت خطی ممتد فرود آید و قطره قطره نریزد.
 

طرز تهیه انگشت پیچ به ۲ روش همدانی و بوشهری

 

طرز تهیه انگشت پیچ بوشهری:
مواد لازم:
آرد گندم ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
آب ۱/۴ پیمانه
گلاب ۱/۴ پیمانه
روغن مایع ۱/۴ پیمانه

 

دستور تهیه:

آب، شکر و گلاب را در ظرفی ریخته و هم بزنید تا شکر در آب حل شود.
آرد را چند بار الک کنید، در تابه بریزید و بر روی حرارت ملایم تفت دهید.
پس از اینکه آرد کمی تفت داده شد، روغن را به آن اضافه کرده و به صورت مداوم از یک جهت هم بزنید تا آرد گلوله نشود. دقت کنید که حرارت کم باشد و آرد و روغن را مرتب هم بزنید که ته نگیرد.
وقتی غلظت آرد و روغن مانند ارده شد و به رنگ طلایی درآمد، آن را از روی حرارت بردارید.
مخلوط آب و شکر را به تدریج به مخلوط آرد و روغن اضافه کرده، تابه را روی حرارت بالا قرار داده و مواد را به صورت مداوم هم بزنید.
از زمانی که حلوا شروع به قل زدن کرد، حدود ۵ دقیقه دیگر به حرارت دادن آن ادامه دهید تا به غلظت مناسب برسد.
حلوا را از روی حرارت بردارید و تابه را کج کنید تا روغن اضافه آن جدا شود، سپس روغن اضافه را جدا کرده و دور بریزید.
حلوای انگشت پیچ را تا داغ است در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با به سلیقه خود با انواع مغز‌ها تزیین کنید.

نکته: حلوای انگشت پیچ پس از سرد شدن کاملا سفت و کشدار می‌شود.

طرز تهیه انگشت پیچ:
شیرینی‌ها از جمله دسر‌هایی هستند که اغلب پس از غذای اصلی سرو می‌شوند. انگشت پیچ یکی از این نوع دسرهاست که در هر شهر به سبک خاصی درست می‌شود و از شیرینی‌های محلی به حساب می‌آید. مصرف این دسر‌ها که بسیار مقوی و پرکالری هستند، در ماه مبارک رمضان افزایش می‌یابد و روزه داران برای باز کردن روزه خود از آن‌ها استفاده می‌کنند. از آنجا که چای یکی از نوشیدنی‌های محبوب در میان ایرانیان است، می‌توان گفت از دیگر موارد استفاده این نوع شیرینی مصرف آن همراه با چای است و یک فنجان چای داغ با انگشت پیچ به عنوان عصرانه می‌تواند بسیار دلچسب باشد.

طرز تهیه انگشت پیچ به ۲ روش همدانی و بوشهری

 

منبع: ستاره

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راهنمای انتخاب و خرید بهترین آب مرکبات گیری+بررسی
مرکبات سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت قلب و عروق، کاهش ابتلا به بیماری های کلیوی خواهد شد. مرکبات شامل میوه هایی همانند پرتقال، نارنگی، لیمو، گریپ فروت...
ادامه مطلب >
روغن تقویت کننده ریش چیست؟+خواص آن
ریش و سبیل یکی از عوامل بسیار موثر در جذابیت ظاهری آقایان است. اکثر آقایان دوست دارند که ریش و سبیل آن ها پرپشت و مرتب باشد تا جذاب تر به نظر برسند. اما بسیاری از مردان ریش و سبیل ضعیف و کم پشت داشته...
ادامه مطلب >
این اشتباهات را در فریز کردن گوشت نکنید!
فریز کردن روش رایج برای نگه داری از گوشت است اما اشتباه بزرگی که بسیاری از خانم ها در فریز کردن آن انجام میدهند باعث بروز مشکلات زیادی میشود.
ادامه مطلب >
راههای صحیح نگهداری پیاز در یخچال ، فریزر و انبار
نگهداری پیاز در یخچال باعث می شود تا به مدت طولانی تری بتوانید از آن ها استفاده کنید اما باید حواستان باشد که خواص خود را از دست ندهند.
ادامه مطلب >
شارژر فندکی ماشین چیست؟ راهنمای خرید و بررسی مزایا و معایب
شارژر فندکی (car charger) یک وسیله کوچک و کاربردی می باشد که همانطور که از نامش پیداست به جای اتصال به پریز برق قابلیت اتصال به سوکت فندکی خودرو را دارند و برق خود را از طریق فندک ماشین تامین می کنند...
ادامه مطلب >
کیسه آب کوهنوردی یا کمل بک چیست؟ + نحوه استفاده
کمل بک ها (پک هیدراتاسیون یا کیسه آب) اصولا برای نوشیدن راحت آب طراحی شده اند. استفاده از این وسیله باعث میشود که آب خوردن بسیار آسانتر شده و نیازی به توقف برای نوشیدن نداشته باشید.
ادامه مطلب >
نوار موبر چیست؟+ نحوه استفاده
اصلاح موهای بدن، صورت، نقاط حساس برای بسیاری از خانم ها و آقایان کاری زمانبر، دردناک و دشوار به حساب می آید اما می توانید از روش هایی استفاده نمایید که به سرعت و با درد کمتری موهای زائدتان را اصلاح ک...
ادامه مطلب >
خواص فوق العاده چای ترش و عوارض آن + شیوه دم کردن
چای ترش از فواید بسیار فوق العاده ای برای سلامتی برخوردار است و همچنین مصرف چای ترش برای برخی از افراد می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد.
ادامه مطلب >
پربازدیدها