مصرف سوخت چیست ؟
مفهوم مصرف سوخت برای تمامی خودرو داران مسئله ای آشنا است .
به سوخت مصرف شده در یک مسافت مشخص مصرف سوخت گفته می شود .مصرف سوخت را به صورت لیتر در صد کیلو متر اندازه گیری میکنند و در برخی از کشور ها نیز به صورت گالن در مایل نیز مصرف سوخت را اندازه می گیرند .میزان مصرف سوخت در خودرو ها همیشه مورد توجه خودرو داران قرار گرفته است .و همچنین میزان مصرف سوخت یکی از معیار های مهم برای انتخاب خودرو است زیرا هر خودرو با توجه عواملی همچون وزن ، نوع موتور ، سیستم سوخت رسانی و …دارای مصرف سوخت مشخص و متفاوت می باشد .
برای بسیاری از رانندگان پیش آمده که حین رانندگی متوجه افزایش مصرف بیش از حد سوخت خودرو شوند؛ مشکلی که با توجه به هزینه بالای بنزین، نه تنها اهمیت بیشتری پیدا کرده بلکه میتواند اخطاری برای رانندگان در خصوص ایرادات فنی خودرو باشد.
به گفته تعمیرکاران خودرو دلایل متعددی میتواند سبب بهوجود آمدن این مشکل شود.
در این مطلب قصد داریم نگاهی به برخی از دلایل بالارفتن مصرف سوخت در خودرو بیندازیم که با رفع این مشکلات میتوان مصرف سوخت خودرو را کاهش داد.
یکی از دلایلی که باعث افزایش مصرف سوخت میشود باز نشدن دریچه ساسات است؛ اگر دریچه ساسات باز نشود یا با سرعت کافی باز نشود، مصرف سوخت افزایش پیدا میکند.
همچنین خرابی فیلترهای هوا و سنسورهای اکسیژن را میتوان اصلیترین دلیل افزایش مصرف سوخت خودرو به شمار آورد.
تعمیرکاران خودرو همیشه تاکید میکنند رانندگان باید فیلترهای هوای خودرو را تمیز نگه دارند؛ تاثیر تمیزی فیلترها در مصرف سوخت یکی ازمهمترین آنها است.
درصورت کثیفی یا رسوب گرفتگی فیلترها، هوای کمتری از طریق آنها وارد محفظه احتراق موتور شده و به دنبال آن موتوربرای تامین نیروی لازم جهت حرکت متحمل فشاربیشتری خواهد شد.
از دیگر دلایل میتوان به پایین بودن سطح شناور کاربراتور اشاره کرد. ممکن است سوزن ژیلگور یا پیستون کمکی بنزین در وضعیت عملکرد گیر کرده باشد که در نتیجه سوخت اضافی مصرف میشود.
برخی تعمیرکاران خودرو معتقد هستند فرسوده شدن ژیگول ها یا به اصطلاح گشاد شدن آنها باعث افزایش مصرف سوخت میشود که کاربراتور را باید تعمیر یا تعویض کرد.
همچنین ممکن است سوخت پاشها نشت میکنند یا فشار ریل سوخت در خودروهای انژکتوری بیش از حد بالا باشد.
توقف های طولانی در هنگامی که خودرو روشن است علاوه بر فشار زیاد به خودروباعث بالا رفتن مصرف سوخت خودرو می شود .یکی از توصیه های که به رانندگان می شود این است که در صبح های زمستان اتوموبیل شان نیاز به گرم شدن در حالت درجا ندارد و فقط کافی است چند ثانیه بعد از استارت به ارامی با دور موتور پایین حرکت کرد تا خودرو به صورت طبیعی و نرمال گرم شود و به دمای مطلوب برسد .
شمع ها وظیفه جرقه زدن و مشتعل کردن گاز متراکم در پیستون را دارند .عمل کرد ضعیف شمع ها همیشه با مصرف سوخت ارتباط مستقیمی دارند .توصیه می شود شمع ها را بعد از مسافت توصیه شده در دفترچه راهنما خودرو ، تویض نمایید.
در پایان در مورد دلایل بالارفتن مصرف سوخت باید بگوییم برخی از مشکلات مانند تنظیم باد لاستیکها یا تعویض آنها، کنارگذاشتن عادات بد دررانندگی، استفاده از سوخت باکیفیت، روغن موتورمناسب واستفاده از دندهی درست ازمواردی هستند که به راحتی میتوانید به آنها رسیدگی کنید و به دنبال آن رانندگی ایمنتر و بهصرفهتری را تجربه کنید.
طریقه محاسبه مصرف سوخت:
-باک خودرو را پر کرده و کیلو متر شمار خودرو را صفر کنید و در صورت نداشتن کیلومتر شمار کیلومتر خودرو را یاد داشت کرده
-و تا خالی شدن باک از خودرو خود استفاده کنید
-در هنگام سوخت گیری پس از خالی شدن باک خودرو ، دوباره باک خودرو را پر کنید و میزان بنزین بنزین زده شده به خودرو را بر حسب لیتر یاد داشت کنید
-و همچنین میزان کیلومتر پیموده شده از پر شدن باک تا خالی شدن را نیز یاد داشت کنید
-و در نهایت میزان بنزین زده شده را بر مسافت طی شده تقسیم کنید و جواب حاصل را در 100 ضرب کنید
-عدد حاصل شده میزان مصرف خودرو شما می باشد
نکته : لازم به ذکر است که مصرف خودرو می تواند متغیر باشد به طور مثال شما در هنگام رانندگی در شهر با توجه به ترافیک و ترمز های متعدد مصرف سوخت بیشتری نسبت به حالت رانندگی در خارج از شهر و جاده را دارید .