ﺳﻪشنبه, 04 دی,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

کدوم ویزا رو میتونم بگیرم ؟


کدوم ویزا رو میتونم بگیرم ؟

ویزا، یک سند رسمی است که به دارنده آن اجازه می‌دهد تا به یک کشور خارجی وارد شود. ویزا انواع مختلفی دارد که در زیر با انواع ویزا آشنا خواهید شد.

ویزا چیست؟

ویزا یک مجوز مشروط است که به شهروندان یک کشور خارجی اعطا می شود. به این ترتیب ویزا به آن ها اجازه می دهد که وارد آن کشور شوند، در آن کشور اقامت داشته باشند و یا آن کشور را ترک کنند.

 

 یک ویزا و یا مجوز ورود به کشور، توسط اداره مهاجرت آن کشور صادر می شود و ممکن است طبق صلاحدید مقام مهاجرت آن کشور، در هر زمان لغو شود. ویزاها معمولا به صورت برچسب، مهر در گذرنامه متقاضی ویا سایر اسناد سفر به همراه امضاء مسئول مربوط اعطا می گردد.

 

کشورها از نظر نحوه صدور ویزا و از نظر هدف سفر و دفعات اجازه ورود به کشور و نحوه اقدام کردن و اعتبار ویزا برای سفر به بیش از یک کشور متفاوت هستند 

 

شرایط اخذ ویزا:

شرایط اخذ ویزا برای کشورهای مختلف متفاوت است. بسته به این که پاسپورت شما از کدام کشور صادر شده باشد، برای ورود به بعضی از کشورها نیاز به ویزا ندارید. بعضی از کشورها محدودیتی برای افراد خارجی قائل نمی‌شوند و شرایط اخذ ویزای این کشورها بسیار آسان است. برای گرفتن ویزا از هر کشوری که به عنوان مقصد انتخاب می‌کنید شرایط خاصی وجود دارد. 

 

برای گرفتن ویزا و خروج از کشور پیش از هرچیز نیاز به گذرنامه یا پاسپورت دارید. اگر تاکنون اقدام به گرفتن پاسپورت نکرده‌اید باید مراحل اداری لازم برای گرفتن پاسپورت را بگذرانید. سی تا ۴۵ روز زمان برای دریافت پاسپورت طول خواهد کشید و اعتبار پاسپورت‌ها به طور معمول ۵ ساله است. اگر گذرنامه دارید، نیاز است تا تاریخ اعتبار گذرنامه را چک کنید.

 

اولین و مهم‌ترین امر هنگام گرفتن ویزا داشتن گذرنامه با بیش از شش ماه تاریخ اعتبار است. بعضی از کشورها برای ارائه ویزا به مسافران زمانی بیش از شش ماه اعتبار گذرنامه در نظر می‌گیرند. به عنوان مثال فیلیپین به افرادی که تنها پاسپورتشان زیر ۹ ماه اعتبار داشته باشد، ویزا نمی‌دهد یا مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای هنگ‌کنگ داشتن گذرنامه با اعتباری بیش از ۷ ماه است.

 

اگر گذرنامه شما دارای اعتباری زیر شش ماه باشد، قادر به دریافت ویزا نیستید و شرایط اخذ ویزا را ندارند. این امر در خصوص کشورهایی که نیاز به صدور ویزا ندارند هم صدق می‌کند، اگر پاسپورت شما کمتر از شش ماه اعتبار داشته باشد اجازه ورود به آن کشور را نخوهید داشت. تمدید گذرنامه نیز حدودا یک تا دو ماه زمان می‌برد. اما این امکان برای افرادی که زمان کمی دارند وجود دارد که ظرف مدت یک هفته گذرنامه خود را به صورت شخصی از اداره گذرنامه دریافت کنند.

 

انواع ویزا: 

انواع ویزا بر اساس نوع سفر
۱- ویزای کوتاه مدت:

 • ویزای ترانزیت:

 ویزای ترانزیت در واقع یکی از انواع ویزاهای غیر مهاجرتی است که معمولا برای توقف های کوتاه در کشورها برای مسافرین صادر می شود.

 

 • ویزای توریستی: 

ویزای توریستی به طور کلی به دو دسته یکبار ورود (Single) و چند بار ورود (Multiple) دسته بندی می شوند. ویزای توریستی یکبار ورود و یا ویزای توریستی چند بار ورود، با توجه به درخواست متقاضی صادر می شود.

• ویزای اختصاصی:

 ویزایی است که به واسطه دعوتنامه یکی از شهروندان کشوری که قصد سفر به آن دارید، داده می‌شود.

 

 • ویزای پزشکی:

ویزای پزشکی یا درمانی به منظور اعزام بیماران برای درمان یا ادامه مراحل درمانی به کشورهای خارجی صادر می شود و به موجب آن به شخص اجازه خارج شدن از کشور و اقامت در کشورهای خارجی در طول دوره درمان داده می شود.

 

 • ویزای تجاری:

ویزاهای تجاری برای اهداف تجاری و کسب و کار در کشور مقصد صادر می شود. شرکت در جلسات، کنفرانس ها و یا همایش های مربوط به کسب و کار، نیازمند اخذ ویزای تجاری می باشد. 

 

 • ویزای زیارتی:

ویزای زیارتی برای کسانی صادر می‌شود که فقط به قصد زیارت به کشورهای عراق یا عربستان سفر می‌کنند. برای مثال در ویزای زیارتی حج، زائر حق ندارد به دیگر شهرهای عربستان سفر کند.

 

 • ویزای ورزشی و هنری:

برای وزشکاران و هنرمندان (و کارکنان حامی آن‌ها) در رقابت ها، کنسرت ها، نمایش ها و رویدادهای دیگر صادر می شود. ویزای تبادل فرهنگی معمولا برای ورزشکاران و هنرمندان شرکت کننده در برنامه تبادل فرهنگی صادر می شود.
    
2- ویزای بلند مدت


 • ویزای تحصیلی:

ویزای تحصیلی، همان طور که از اسم آن پیداست، پیگیری آموزش و پرورش در کشور مقصد است. برای اخذ ویزای تحصیلی پذیرش از دانشگاه کشور مقصد بسیار مهم است. هر کشوری با توجه به قانون مهاجرت خود، هزینه های متفاوتی را برای اخذ ویزای تحصیلی درخواست می کنند.

 • ویزای کار:

ویزای کار، با هدف اجازه به یک نیروی کار ماهر خارجی صادر می‌شود. همچنین ممکن است ویزای کار برای افراد زیر سن قانونی صادر شود و مجوز کار با توجه به قوانین کار کودکان برای ایشان صادر شود. به طور کلی ویزای کار برای انجام یک سری وظایف خاص در کارخانه‌های مختلف صادر می‌شود. شرط اول اعطای ویزای کار، کمبود نیروی کار ماهر در کشور مقصد می‌باشد.

 

 • ویزای اقامت:

ویزای اقامت، ویزایی است که به فرد مهاجر داده می‌شود تا زمانی که زمان اعطای شهروندی‌اش فرا برسد تا در این مدت زمان بتواند مانند یک شهروند زندگی کند.

 

۳- ویزای رسمی:
برخی ویزاها فقط به مقصود خاص و برای سفرهای دیپلماتیک برای افراد خاص صادر می‌شوند. معمولا مدت زمان اعتبار این ویزا کوتاه است.

 

انواع ویزا بر اساس دفعات مجاز ورود و خروج:
ویزاها از نظر تعداد دفعاتی که به شخص اجازه ورود و خروج به کشور مورد نظر داده می شود در ۴ نوع مختلف دسته بندی می شوند:

 

۱- ویزای یکبار ورود یا سینگل( SINGLE VISA):
به ویزایی گفته می شود که شخص در آن تنها یک بار اجازه ورود به کشور مقصد را دارد. و اعتبار آن پس از یکبار ورود و خروج به کشور مقصد از بین می رود.

 

2- ویزای دو بار ورود یا دابل( DOUBLE VISA):
دارنده این ویزا تا تاریخ اتمام اعتبار ویزا دو بار حقوق ورود و خروج به کشور مقصد را دارد.

 

3- ویزای چند بارد ورود یا مالتیپل( MULTIPLE VISA):
دارنده این ویزا تا تاریخ اتمام اعتبار ویزا، می تواند به کشور مقصد وارد و از آن خارج شود.

 

۴- ویزای صفر بار ورود یا ترانزیت فرودگاهی( AIRPORT TRANSIT VISA):
ویزای ترانزیت در واقع یکی از انواع ویزاهای غیر مهاجرتی است که معمولا برای توقف های کوتاه در کشورها برای مسافرین صادر می شود. این نوع ویزا معمولا حوزه ی کوچکی از رفت و آمد را به مسافرین و تنها در محوطه ی فرودگاه و برای چند ساعت می دهد. 

 

انواع ویزا از نظر نحوه اقدام کردن:

۱) مراجعۀ به سفارت:
شما باید شخصا به سفارت کشور مربوطه مراجعه کنید و بعد از پر کردن فرمها و ارائۀ مدارک برای روادید درخواست کنید

 

2- اخذ ویزا از طریق آژانس ها
انجام مراحل درخواست ویزا از طریق آژانس ها و شرکت های واسطه.

 

3- درخواست ویزا به صورت آنلاین
تعداد محدودی کشور هم هستند که کلیه مراحل درخواست ویزا فقط آنلاین هست.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
ساخت رباتی که سیب‌زمینی سرخ می‌کند!!
یک ربات آشپز به نام "فلیپی"(Flippy) که می‌تواند روزانه ۳۰۰ همبرگر درست کند، اکنون به روزرسانی شده و قادر به پر کردن سبد سیب‌زمینی‌های سرخ کرده و قرار دادن آن‌ در روغن است.
ادامه مطلب >
نکات طلایی برای خرید کولر گازی
فاکتورهای زیادی هنگام خرید کولر گازی باید مد نظر قرار بگیرند. کولرهای گازی از لحاظ قیمت، میزان مصرف برق و ظرفیت خنک‌کنندگی با هم تفاوت دارند. به علاوه، دستگاه‌های کولر گازی امروزی ویژگی‌های پیشرفته‌ا...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید پاور بانک و معرفی بهترین پاوربانک ها
پاوربانک محصولی کاربردی است که بسیاری از کاربران هنگام خرید آن دچار سردرگمی می‌شوند. در این مطلب تلاش می‌کنیم در قالب راهنمایی جامع به شما در خرید یک پاور بانک مناسب کمک کنیم. با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
بهترین اسپرسو سازهای خانگی کدامند؟
بعد از یک روز کاری و فعالیت سخت یا هنگام صبحانه، نوشیدن یک فنجان قهوه که با اسپرسو ساز خانگی تهیه شده باشد، حس نشاط و شادی به شما می‌دهد و به شما کمک می‌کند در طول روز به فعالیت‌های خود بپردازید، اگر...
ادامه مطلب >
آزمایش FSH چیست و برای چه مواردی استفاده می شود؟
در سیستم تولید مثل زنان و مردان هورمونی محرک به نام " FSH" وجود دارد. این هورمون در زنان موظف به رشد فولیکول های موجود در تخمدان است که در نهایت سبب شکل گیری سیکل قاعدگی می گردد. آزمایش FSH، نوعی تست...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید پنکه ایستاده و هر آنچه قبل از خرید پنکه باید بدانید
پنکه وسیله‌ی سرمایشی سبکی است که به‌راحتی جابجا شده و در مقایسه با سایر گزینه‌ها قیمت مناسب‌تری دارد، به خاطر همین مزیت‌ها پنکه یکی از وسایل سرمایشی پرطرفدار است.
ادامه مطلب >
آموزش قدم به قدم ساخت جاکارتی شیک
حتما درون کیف شما نیز انواع و اقسام کارت های گوناگون هست از کارت بانکی گرفته تا کات شناسایی و کارت های تبلیغاتی و... که شاید پیدا کردنشان برایتان دردسر دارد، ولی میتوانیم با داشتن یه کیف مخصوص کارت ب...
ادامه مطلب >
اولین جاعل اسکناس در ایران چه کسی بود؟
نخستین جعل اسکناس در سال ۱۲۹۲ هجری شمسی توسط فردی به نام میرزا آقاخان صورت گرفت. یک گاف جالب و جابجایی یک کلمه در اسکناس، «میرزا آقا خان اسکناسی» را به دام قانون انداخت تا پرونده اولین جاعل اسکناس در...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید کمک فنر پراید
کمک فنر پراید وظیفه جلوگیری از وارد شدن صدمه به بدنه خودرو را در جاده های پر از پیچ و خم و یا دست انداز ها بر عهده دارد. این قطعه در نزدیکی چرخ های پراید قرار دارد. خریداری این قطعه از جمله مواردی اس...
ادامه مطلب >