راهنمای خرید انواع کاسه و پیاله با دوام، زیبا و ارزان قیمت
یکی از ظروفی که در بین ما ایرانی ها بسیار محبوب و پراستفاده می باشند کاسه ها و پیاله ها هستند این ظروف ها دارای ساختاری دایره شکل و دارای لبه با گودی داخلی می باشند. کاسه نسبت به بشقاب عمیق تر است و مقدار بیشتری از غذا را در خود جای می دهد.
از کاسه ها بیشتر برای سرو کردن انواع آش ها مانند آش رشته، دوغ، کاچی، ترخینه و البته غذای محبوب و خوشمزه ما ایرانی ها یعنی آبگوشت یا دیزی نیز استفاده می شود و استفاده از مدل سنتی باعث چند برابر شدن لذت غذا خوردن ما می شود.
پیاله ها نیز نقش اساسی را بر سر سفره غذاخوری ما ایفا می کنند و بیشتر برای قرار دادن ماست، ترشی و سالاد مورد استفاده قرار می گیرند و کامل کننده سفره شام یا ناهار ما هستند حال به دلیل اهمیت بالای این ظروف تصمیم گرفتیم راهنمای کامل انتخاب و خرید کاسه و پیاله را آماده کرده و در اختیار شما عزیزان قرار بدهیم.
تفاوت کاسه و پیاله
تفاوتی که این دو مدل با هم دارند در اندازه آن ها می باشد و باید اینطور گفت که ظرف های پیاله مدل کوچک شده کاسه ها می باشند و برای قرار گیری خوراکی هایی با حجم کم مورد استفاده قرار می گیرند اما در مورد کاسه ها این مورد فرق دارد و این ظروف ها بیشتر برای قرار گرفتن انواع غذا ها مورد استفاده قرار میگیرد.
ویژگی های پیاله
شاید بزرگترین تفاوت بین کاسه و پیاله را بتوان اندازه آن ها در نظر گرفت. پیاله ها از نظر اندازه، از کاسه ها کوچکترند و از آن ها برای سرو مخلفاتی مانند ماست، ترشی، زیتون و ... استفاده می شود. استفاه از پیاله برای غذاهایی مانند سوپ و یا آش به دلیل کوچک بودن مرسوم نیست. دهانه این ظروف بین 12 تا 15 سانتی متر قطر خواهد داشت. پیاله ها نیز همانند کاسه و دیگر ظروف غذا خوری دارای انواع مختلفی می باشند. این گوناگونی هم از نظر شکل و هم از نظر کاربرد می باشد.
پیاله ها به طور معمول برای فروش با اسامی مختلفی موجود می باشند. برای مثال اگر به دنبال پیاله برای سرو زیتون هستید می توانید نسبت به خرید پیاله های زیتون خوری اقدام کنید. شکل و ساختار این نوع پیاله ها برای جای دادن دانه های زیتون مناسب است و دارای گودی مناسبی نیز می باشند.
پیاله ها به دلیل کوچک تر بودن دارای تنوع ساخت بالایی می باشند. استفاده از طرح ها و نقش های فانتزی باعث زیبایی انواع پیاله و در نهایت سفره پذیرایی می باشد.
ویژگی های کاسه
به طور معمول کاسه ها ظروفی هستند که اندازه ای متوسط و کوچک و یا بزرگ دارند. این ظروف دارای دهانه ی باز می باشند و در کنار ظروف دیگر مکمل ظروف سفره خواهند بود. انواع کاسه ها در طرح و رنگ های متفاوت در مصارفی مانند سرو انواع آش و سوپ استفاده می شوند. اگر در محتویات سفره سوپ یا آش یا خوراک هایی مانند حلیم و شعله زرد وجود داشته باشد مناسب است که برای سرو آن ها از کاسه استفاده کنید.
کاسه ها می توانند دارای جنس های مختلفی باشند و در شمار مختلفی در بازار به فروش رسند. کاسه های فلزی یا استیل، کاسه های شیشه ای، کاسه های سرامیکی و کاسه های گلی از انواع آن ها می باشند. امروزه انواعی از کاسه ها از جنس مس یا متریالی مانند برنج، برنز، نقره و غیره ساخته شده اند که می توانند جنبه تزیینی نیز داشته باشند.
انواع کاسه و پیاله
کاسه و پیاله چینی
این نوع از ظروف آشپزخانه از گذشته تا به امروز به کار برده می شوند و روز به روز نیز انواع متنوع با طرح های متنوع از آن ها تولید می شود، چینی در واقع نوعی ظرف مخصوص است که مانند سفال از یک گل مخصوص ساخته شده و درون کوره پخته می شود. این ظرف اولین بار در کشور انگلیس ساخته شد و هم اکنون در تمام نقاط دنیا تولید می شود و به آن چینی گفته می شود.
کاسه و پیاله فلزی
این ظروف معمولا از فلزات مختلف نظیر مس، ورشو، استیل و روی ساخته می شوند. از مهمترین ویژگی این کاسه و پیاله ها می توان به نشکن بودن آن ها اشاره کرد. برخی از این آنها مانند مسی خاصیت درمانی نیز دارند و املاح مورد نیاز بدن را وارد غذا می کنند. قیمت آن ها در مقایسه با نمونه چینی مقداری گران تر است که آن بستگی به جنس ظرف دارد.
کاسه و پیاله سرامیکی
این ظروف از مواد غیر فلزی غیر آلی جامد ساخته می شوند. این ماده در دماهای خیلی بالا ساخته شده و به مرور شکل خود را حفظ می کند. این ماده در برابر خوردگی بسیار مقاوم است، اما در برابر ضربه بسیار شکننده می باشد. وزن این ظروف سرامیکی از مدلهای چینی خیلی سنگین تر است. به همین علت هم قیمت آن ها مقداری ارزان تر می باشد.
کاسه و پیاله بلوری
این ظروف از مواد جامدی ساخته می شوند که در سه جهت فضایی به شکلی منظم در کنار همدیگر قرار گرفته اند به این مواد در اصطلاح کریستال یا بلور گفته می شود. در زبان عامیانه به این ظروف شیشه ای گفته می شود. بلورها قابلیت رنگ آمیزی دارند به همین علت کاسه و پیاله های بلوری را می توان در رنگ های مختلفی پیدا کرد.
کاسه و پیاله ملامین
از گرم کردن دی سیان دی آمید به تنهایی یا به همراه آمونیاک در حلال های آلی ماده ای به اسم ملامین تولید می شود. این ماده دارای نقطه ذوب ۳۴۵درجه سانتی گراد می باشد. ظروف ساخته شده از این ماده بسیار سبک و بهداشتی هستند و به راحتی می توان آن ها را در رنگ ها و شکل های مختلف رنگ آمیزی کرد. به علت قیمت خیلی ارزانی که دارند بیشتر از سایر ظروف مورد استقبال قرار می گیرند.
کاسه و پیاله آرکوپال
نوعی ظروف از جنس شیشه اپال که در کشور ایران به آرکوپال شناخته می شود. ماده ای است که شباهت زیادی به چینی و شیشه دارند و همین امر باعث زیبا بودن ان ها می شود. در واقع این کاسه و پیاله ها را می توان یک شیشه کدر دانست. برخلاف چینی و بلور که به شدت شکننده هستند، ظروف ساخته شده از این ماده معمولا نشکن بوده و از نظر بهداشتی هم برای سلامتی شما مضر نیستند.
کاسه و پیاله پیرکس
در واقع این نام یک برند شیشه سازی است که در سال ۱۹۱۵ به وسیله شرکت کرنینگ معرفی شد. به علت مقاومت بالایی که در برابر شکستن در برابر ضربه دارد در تولید لوازم آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد. ظروف ساخته شده از این جنس در برابر حرارت هم مقاومت بالایی دارند و به راحتی شکسته نمی شوند. به علت تحمل ضربه و دما در بین ظروف آشپزخانه محبوبیت زیادی دارند.
کاسه و پیاله سفالی
با اینکه بعد از کاسه و پیاله های سنگی این مدل ظروف جزو اولین ظروف ساخته شده به دست بشر هستند. اما باز هم به علت هنر ایرانی بودن امروزه هم به عنوان ظرف محبوب مورد استفاده قرار می گیرند. خیلی از افراد اعتقاد دارند که نوشیدن آب با کاسهو پیاله های سفالی از سنگ کلیه هم جلوگیری می کند. از نظر پزشکی هم نسبت به ظروف دیگر کم خطر تر هستند. این کاسه و پیاله ها در دو نوع لعاب کاری شده و بدون لعاب موجود می باشند.
کاسه و پیاله پلاستیکی
پلاستیک یکی از مواد ارزان قیمتی است که به فراوانی یافت می شود. پلاستیک به خوبی رنگ می شود به همین علت ظروف پلاستیکی در رنگ ها و طرح های زیادی تولید می شوند. وزن سبک، شستشوی راحت و قیمت ارزان این ظروف را از ظروف بالا متمایز کرده است و طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده اند.
نکات مهم در هنگام خرید کاسه و پیاله
جنس بدنه
این دو مدل ظروف دارای جنس بدنه مختلفی از لحاظ مواد به کار رفته می باشند که معمولا از جنس پلاستیک، چینی، شیشه و استیل ساخته شده اند مدل های پلاستیکی دارای طرح ها و رنگ های مختلفی می باشند و از کیفیت بالایی برخوردارند مدل های چینی نیز طرفداران خاص خودشان را دارند و از طراحی زیبایی نیز برخودار هستند.
مدل های شیشه ای نیز به دلیل شفاف بودن دارای زیبایی منحصر بفردی می باشند و از کیفیت ساخت خوبی نیز بهره می برند مدل های استیل که نوع قدیمی کاسه می باشند از فلز استیل ساخته شده اند و دارای مقاومت بالایی نیز هستند و در برابر ضربه دچار شکستگی نمی شوند.
همچنین مدل هایی که از استیل ضد زنگ استفاده شده است دارای عمری طولانی مدت هستند و انتخاب هر کدام از این مدل ها بسته به سلیقه و نوع دکوراسیون غذاخوری منزل شما دارند.
گنجایش مناسب
ظروف های کاسه و پیاله از لحاظ ظرفیت دارای گنجایش متفاوتی هستند که میزان گنجایش هر ظرف را با لیتر اندازه گیری می کنند و شما می توانید بر این مبنا مدل مناسب خود را انتخاب کنید.
تعداد مناسب
کاسه ها و پیاله ها از لحاظ تعداد نیز دارای تنوع می باشند و در مدل های تکی، چهارتایی، و شش تایی که به یک دست کامل معروف هستند تقسیم می شوند و شما می توانید بر اساس نیاز خود تعداد ظروف مناسب منزل خود را انتخاب نمایید و از مدل تکی یا ست کامل این ظروف استفاده نمایید.
قابلیت قرارگیری در مایکروویو
یکی از قابلیت هایی که در بعضی مدل های جدید کاسه ها مورد استفاده قرار گرفته است ویژگی قرار گیری در مایکروویو است این خصوصیت به شما این امکان را می دهد تا غذای سرد شده خود را داخل کاسه ریخته و آن را برای گرم شدن درون مایکروویو قرار دهید و پس از گرم شدن غذا ظرف خود را از داخل مایکروویو خارج نمایید و غذای خود را نوش جان کنید و هیچ نگرانی از بابت سوختن ظروف خود نداشته باشید پس حتما در هنگام خرید به این ویژگی خوب دقت نمایید.
قابلیت شست شو با ظرفشویی
از دیگر قابلیت های بسیار خوبی که در ظروف های کاسه و پیاله قرار داده شده است ویژگی شست شوی آن ها پس از استفاده در ماشین ظرفشویی می باشد با وجود این قابلیت دیگر نیاز به شستن این ظروف با دست نیست و شما می توانید پس از خوردن غذای خود تمامی ظرف ها را داخل ماشین ظرفشویی گذاشته و آن ها را حسابی تمیز نمایید و به دیگر کارهای خود برسید این ویژگی در زمانی که شما مهمان دارید بیشتر به کارتان خواهد آمد پس حتما به این خصوصیت نیز در هنگام خرید دقت نمایید.
روش نگهداری از کاسه و پیاله
- هیچ وقت مواد غذایی رنگی را طولانی مدت درون ظرف نگهداری نکنید، زیرا دچار لکه ای می شود که ممکن است، هرگز تمیز نشود.
- برای تمیز کردن لکه داخل کاسه و پیاله از مواد شوینده اسیدی و شیمیایی مانند آب ژاول استفاده نکنید، زیرا به رنگ خود ظرف هم آسیب می زنند.
- هنگام خشک شدن کاسه یا پیاله خود را روی یک حوله نرم و در روی زمین نگهداری کنید، زیرا در اثر افتادن آسیب جدی می بینند.
- از قرار دادن کاسه های فلزی برای گرم کردن مواد غذایی روی حرارت مستقیم خودداری کنید، زیرا باعث تغییر رنگ در آن ها می شود.
نکته آخر
کاسه ها و پیاله ها برای سرو غذا استفاده می شوند. این ظروف دارای جنس های متفاوتی هستند. ظروف چینی معمولا در درجه حرارت بالاتری درست می شوند و به نسبت کاسه سرامیکی و پیاله سرامیکی مقاوم تر هستند.
اگر به ظروف آرکوپال علاقه دارید، برای استفاده روزانه می توانید از کاسه آرکوپال یا پیاله آرکوپال استفاده نمایید. این دسته از ظروف مقاوم هستند و می توانید از آن ها در ماکروفر نیز استفاده کنید. کاسه ملامین و یا پیاله ملامین جزو سبک ترین ظروف غذا خوری می باشند. اگر قصد رفتن به مسافرت را دارید ظرف های ملامین بهتر نوع برای حمل و بردن به مسافرت می باشند.