به دلیل کوچک تر بودن فک پایین و تماس بیشتر زبان با این ناحیه از دهان، اغلب بیماران از لقی و ناراحتی در فک پایین بسیار بیشتر از فک بالا شکایت می کنند. این چسب به اشکال کرم، برچسب و پودر عرضه می شود و باعث کاهش میزان حرکت و لیز خوردن پروتز هنگام حرف زدن ، خوردن، خندیدن، سرفه کردن یا عطسه می شود.
اگر قصد خرید این محصول را دارید توصیه می کنیم ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید تا خریدی مطمئن و آگاهانه انجام دهید. با ما همراه باشید.
چسب دندان مصنوعی چیست؟
چسب های دندان مصنوعی یه صورت پودری و کرمی تولید و ساخته می شوند و دندان های مصنوعی را به لثه ها می چسبانند. در برخی برند ها به دلیل این که چسبندگی این نوع چسب بیشتر شود از زینک استفاده می کنند. برخی از اوقات اگر دندان مصنوعی به صورت درست ساخته شده باشد نیازی به استفاده از مواد چسبنده نیست. با این وجود با مرور زمان استخوان دندان تحلیل می رود و لثه عقب می رود و در نتیجه دندان مصنوعی کم کم عقب می رود و درست سر جای خود قرار نمی گیرد. در این مواقع یا باید دندان مصنوعی را تعویض کرد و یا باید به صورت موقت فاصله بین آن ها را چسب زد.
چسب های دندان مصنوعی ماده ای ماده ای غیر سمی و قابل دپحل در آب هستند. این چسب بین بین دندان و بافت لثه قرار می گیرد و دندان ها را جایه ثابت قرار می دهند و باعث می شوند تا هنگام غذا خوردن و یا نوشیدن دندان در جایه خود ثابت می ماند و نمی لغزد.
چسب دندان مصنوعی چطور کار می کند؟
چسب دندان مصنوعی از بزاق دهان قوی تر بوده و بین لثه و دندان در نقش یک لایه چسبناک مصنوعی ظاهر می شود. این نوار موجب افزایش استحکام شده و مانع لیز خوردن دندان مصنوعی می گردد. به دلیل اینکه بزاق دهان به دندان مصنوعی و بافت دهان می چسبد، پروتز نیز به بافت می چسبد.
چسب دندان مصنوعی با چسبیدن به هر دو بافت کار را در سطح عالی تری انجام می دهد. هر محصول و برند چسب پروتز دندان، دارای فرمول ساخت متفاوتی است، اما تمام آن ها به طور چشمگیری موجب بهبود عملکرد پروتز در حضور بزاق یا آب می شوند. افرادی که دندان مصنوعی دارند، معتقدند که هنگام استفاده از چسب در مورد پروتز کامل رضایت بیشتری دارند.
انواع چسب دندان مصنوعی
چسب دندان مصنوعی در انواع مختلف خمیری، پودری و پد عرضه می شود. هنگام استفاده از هر مدل باید برچسب روی آن محصول خوانده شود. برای مثال نوع خمیری همانند خمیر دندان است که به اندازه گلوله های کوچک خمیر دندان در سطح لثه ای (داخل دست دندان) گذاشته شده و دست دندان را داخل دهان قرار می دهند و برای اینکه چسب خمیری کاملاً به صورت یکنواخت داخل دست دندان پخش شود، آن را به مدت چند دقیقه روی لثه فشار می دهند. باید از گذاشتن چسب به مقدار زیاد در داخل دست دندان به گونه های که از لبه ها پس بزند، خودداری کرد زیرا موجب ایجاد حالت تهوع در فرد خواهد شد.
در صورت استفاده از مقدار زیادی خمیر، چسب دندان مصنوعی می تواند حالت جویدن را تغییر دهد و این امر فرسایش دندان مصنوعی را افزایش می دهد. پدها قطعاتی هستند که از قبل برش داده شده اند و گاهی جهت قرارگیری صحیح در پروتز باید اصلاح شوند. نوع پودری برای فعال شدن نیاز به مخلوط شدن با آب دارد.
چسب باید به اندازه کافی بر روی پروتز تمیز شده مورد استفاده قرار گیرد . بهترین راه برای این کار تمیز کردن پروتز در هر شب و قرار دادن آن در ظرف حاوی آب است . سپس پروتز باید در صبح شسته و مقدار توصیه شده چسب دندان مصنوعی روی آن زده شود و بلافاصله در دهان قرار گیرد .
با قرار دادن پروتز در محل خود ، چسب باید تقریبا تمام روز دوام بیاورد . احتمال شل شدن پروتز فک بالا در اثر جویدن کمتر از پروتز فک پایین است . به همین دلیل احتمال تجدید چسب پروتز فک پایین در طول روز وجود دارد .
مزایای استفاده از چسب دندان مصنوعی
- استفاده از این مواد پایداری دندان را افزایش می دهند و به شما این اجازه را می دهند که محکم تر گاز بگرید.
- استفاده از این مواد باعث می شود که جلوی لغزش دندان را بگیرد این موضوع برای کسانی که دهان خشکی دارند و بزاق کمی دارند بسیار مفید است.
- اگر زیاد در اجتماع هستید سخنرانی می کنید و یا اواز می خوانید این مواد به شما اعتماد به نفس بیشتری را می دهند.
نکات مهم هنگام استفاده از چسب دندان مصنوعی
- در ابتدای کار با مقدار کم شروع کنید اگر چسب به داخل دندان شما می ریزد حتما مقدار آن زیاد است.
- برای جلوگیری از مصرف بیش از حد در هنگام باز کردن تیوب روی تقویم علامت بگذارید.
- حتما دستور العمل محصول را مطالعه بفرمایید و حتما از آن پیروی کنید.
- بیشتر از میزان توصیه شده مصرف نکنید.
- این موضوع را به یاد داشته باشید که بیشتر این محصولات حاوی زینک هستند سعی کنید از محصولی خریداری کنید که زینک نداشته باشد.
-
خطرات زینک
طبق تحقیقاتی که شده است زینک یک ماده بسیار ضروری برای بدن انسان است با این وجود وجود بیش از اندازه زینک در بدن انسان باعث بروز آسیب های احتمالی همچون اسیب به سیستم عصبی به خصوص در دست و پا می گردد. این آسیب ها در مدت طولانی و به مرور زمان اتفاق می افتد.
استفاده بیش از حد از چسب دندان های مصنوعی حاوی زینک می تواند غلظت زینک را در بدن شما افزایش دهد . ولی طبق تحقیقات متوجه شدن اند که زمانی این اتفاق برای فرد می افتد که بیمار حداقل از 2 تیوب چسب دندان مصنوعی استفاده کرده است و به طور معمول شما باید یک تیوب را برای 7 تا 8 هفتع نگه داری کنیو و از آن استفاده کنید .
این موضوع را به یاد داشته باشید که با این کار نه تنها تعداد بسیار کمتری خریداری می کنید و در هزینه ها صرفه جویی می کنید بلکه سلامتی خود را تضمین می کنید .
چسب دندان مصنوعی برای چه کسانی مضر است
- تناسب نداشتن دندان مصنوعی
- وجود زخم باز در دهان یا رعایت نکردن بهداشت دهان و پروتز دندان
- استفاده از پروتزی که دندانپزشک آن را معاینه و ارزیابی نکرده است.
- داشتن حساسیت نسبت به یک ماده مشخص که در محصول وجود دارد.
- در صورتی که دندان مصنوعی تناسب خود را از دست داده و دندانپزشک آن را تأیید نکرده ، ممکن است به دلیل تحلیل استخوان و بافت لثه به یک پروتز جدید نیاز باشد . بنابراین استفاده از یک دست پروتز همیشگی نیست.
-
نحوه استفاده از چسب دندان مصنوعی
چسب باید به اندازه کافی استفاده شود و بر روی پروتز تمیز شده قرار گیرد. بهترین راه برای این کار این است که هر شب پروتز خود را به خوبی تمیز کنید و در ظرف حاوی آب قرار دهید. صبح آن را بشویید. مقدار توصیه شده چسب دندان مصنوعی را روی آن بزنید و بلافاصله آن را در دهان قرار دهید.
نکات مهم هنگام خرید چسب دندان مصنوعی
برای خرید چسب دندان مصنوعی همان طور که در بالای مطلب گفتیم مطمعن باشید که فاقد زینک باشد و یا اگر هم بود مقدار آن کمتر باشد. پس هنگام خرید چسب دندان مصنوعی حتما به این موضوع توجه داشته باشید.
شرکت سازنده چسب دندان مصنوعی
همانطور که می دانید، چسب دندان مصنوعی محصولی رایج نیست و به طور عمومی مورد استفاده قرار نمی گیرند. به همین سبب عرصه تولید این محصولات گسترده نیست و شرکت هایی که در زمینه تولید این محصولات فعالیت می کنند خیلی زیاد نیستند. گورکا (COREGA) ، فیکسودنت (FIXODENT) و داینا بیس (DINABASE) از مطرح ترین برند های زمینه تولید چسب دندان مصنوعی هستند.
محصولات این شرکت ها هم اکنون در بازار به وفور یافت می شوند و هرکدام با توجه به کیفیت و قیمتی که دارند، تا حدودی مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته اند.
قیمت چسب دندان مصنوعی
شرکت های فعال در زمینه تولید چسب دندان مصنوعی این محصولات را با قیمت های گوناگونی به بازار عرضه کرده اند. از جمله موارد موثر در قیمت این محصولات می توان به نوع چسب، حجم چسب، شرکت سازنده و ... اشاره کرد. به طور کلی این محصولات در بازار بین 20 هزار تومان تا 300 هزار تومان به فروش می رسند.
از نکات مهمی که در خرید چسب دندان مصنوعی لازم است مورد توجه قرار دهید، توجه به اصالت برند کالا و دارا بودن استاندارد های لازم است. زیرا محصولاتی مانند چسب دندان مصنوعی به طور مستقیم درون دهان شما استفاده می شود و استفاده از محصولات غیراستاندارد می تواند سلامت شما را به خطر بیندازد. برای این منظور لازم است محصولات مورد نظر خود را از فروشگاه ها و سایت های اینترنتی معتبر خریداری کنید.