یکشنبه, 27 آبان,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
با فواید و مضرات هولاهوپ یا حلقه لاغری آشنا شوید
بدترین نوع چاقی انباشت چربی در ناحیه شکم و پهلوهاست طوری که استایل و تیپ فرد را از حالت شکیل و تناسب خارج می کند و اصلاً جلوه خوشایندی ندارد.
ادامه مطلب >
نحوه استفاده از توپ مدیسن بال
اگر به دنبال راهی برای لاغری، تناسب اندام و تقویت عضلات خود هستید، توپ مدیسن بال را امتحان کنید. مدیسن بال از پلاستیک سخت و مواد چرمی متراکم ساخته می شود و معمولا درون آن ها از هوا یا شن پر شده است. ...
ادامه مطلب >
خرید راکت پینگ پنگ خوب با قیمت مناسب
پینگ پنگ از سری ورزش های توپی دنیا است که از محبوبیت زیادی در بین تمامی اقشار جامعه و به ویژه کودکان و نوجوانان برخوردار است. یک بازی کاملا سرعتی و بدون نیاز به فضایی بزرگ برای پرداختن به آن.
ادامه مطلب >
شامپو کراتینه + تاثیرات و فواید آن بر موی سر
کراتین نقش اساسی در ساختار بیرونی و درونی مو داشته و وظیفه استحکام و انعطاف پذیری مو را بعهده دارد. اگر کراتین از مو حذف شود، ساختار مو ثبات خود را از دست داده و ضعیف می گردد. نتیجه موهایی می شود، آس...
ادامه مطلب >
چطور توپ فوتبال اصل و تقلبی را تشخیص دهیم؟
مهم ترین و ضروری ترین وسیله برای انجام بازی فوتبال، توپ می باشد. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برای انجام بازی فوتبال، کفش فوتبال یا لباس مخصوص فوتبال نداشته باشید و بدون آن ها بازی کرده باشید. و...
ادامه مطلب >
یک راکت بدمینتون خوب و باکیفیت چه ویژگی هایی دارد؟
برای شروع ورزش بدمینتون احتمالا اولین سوال شما این است که چه راکت بدمینتونی بخریم؟ راکت یکی از مهمترین تجهیزات است که در انتخاب و خرید آن باید دقت بسیار زیادی کنید.
ادامه مطلب >
رفع بوی بد دهان با اسپری خوشبو کننده دهان
 بوی بد دهان می تواند برای شما و اطرافیانتان بسیار آزار دهنده باشد. امروزه برای حل این مشکل راه های حل های زیادی در نظر گرفته شده است ولی یکی از سریع ترین و موثر ترین روش ها ، استفاده از قرص ها و اسپ...
ادامه مطلب >
نکاتی که قبل از خرید فوتبال دستی باید بدانید
هیجان خرید فوتبال دستی، چیزی نیست که به آسانی بشود از آن گذشت. از جوان ترین تا مسن ترین فرد هر خانواده می تواند به راحتی در یک طرف میز قرار گیرد و این بازی دوست داشتنی را شروع کند. اما چه رازهایی در ...
ادامه مطلب >
معرفی بهترین میت های ورزشی
ضروری است که هر فرد ورزشکاری به جهت انجام تمرینات خود از میت ورزشی رزمی استفاده نماید، میت به ورزشکار این امکان را می دهد که مهارت خود را در ضربه زدن بالا ببرد و همچنین سرعت و دقت خود را در وارد کردن...
ادامه مطلب >