چهارشنبه, 28 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
چه ظروفی برای استفاده در فر مناسب هستند؟
داغی اجاق گازهایی که در خانه ها وجود دارد با حرارتی که داخل فر گاز برای پختن غذا به وجود می آید حتما فرق دارد. این تفاوت باعث می شود که ظروف مخصوص فر با ظروف دیگر فرق داشته باشد.
ادامه مطلب >
نکات مهمی که برای خرید اجاق گاز باید بدانید
اجاق گاز یکی از مهم ترین لوازم خانگی است که خانم ها روزانه با آن سر و کار دارند پس باید در انتخاب و خرید آن با توجه به فضا و نیاز خود به نکات مهمی توجه کنید.
ادامه مطلب >
۴ توصیه‌ ی انیشتین به شما که باید بدانید
از توصیه های آلبرت انیشتین، فیزیکدان معروف آلمانی چه می دانید؟
ادامه مطلب >
بررسی دلایل روشن نشدن جاروبرقی
جاروبرقی یکی از مهمترین وسایل برقی است که در اکثر خانه ها وجود دارد که خراب شدن آن مشکلات بسیاری را برای افراد به وجود می آورد. حتما برای شما نیز اتفاق افتاده که هنگام استفاده از جاروبرقی، روشن نشود ...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید کریر بچه؛ راهکاری برای تامین آرامش کودک در لحظه‌های بی‌قراری
کریر یا صندلی مخصوص حمل و نقل نوزاد یکی از مهم‌ترین تولیداتی است که در حوزه کودک به آسایش پدر و مادر کمک کرده است. مهم‌ترین ویژگی انواع کریر امکان اتصال آن به صندلی خودرو و کسب اطمینان از ایمنی کودک ...
ادامه مطلب >
چگونه یک کریر نوزاد مناسب تهیه کنیم؟
کریر نوزاد یکی از مهم‌ترین لوازم نوزاد است که انتخاب درست آن می‌تواند بار بزرگی را از دوش‌تان بردارد. در انتخاب و خرید کریر نوزاد دقت کنید، وگرنه سال‌ها در گوشه‌‌ای از انباری منزل‌تان خاک خواهد خورد....
ادامه مطلب >
ایده ای جذاب برای تزیین گلدان وسط میز
تزیین میز پذیرایی  قطعاً یک موضوع مهم در دکور کردن خانه به حساب می آید. زیرا همان طور که واقفید دکور کردن مبلمان و دیگر وسایل خانه حول میز پذیرایی انجام می شود بنابراین میز پذیرایی شما، همیشه در مرکز...
ادامه مطلب >
آیا در مورد ماجرای اختفای انیشتین از دست هیتلر میدانید؟
اینشتین در طول جنگ جهانی اول پس از فرار از دست نازی‌ها سه هفته به شکل مخفیانه در یک کلبه چوبی زندگی کرد.
ادامه مطلب >
سوپرایز جذاب عرفان ناصری بازیگر ملکه گدایان
عرفان ناصری بازیگر جوان کشورمان که با سریال ملکه گدایان به چهره شناخته تری تبدیل شد با سورپرایز تولد جالب دوستانش مواجه شد.
ادامه مطلب >