بسیاری از افراد، برای حقوق ماهانه خود برنامهریزی درستی ندارند و تا حقوق بعدی هشتشان گرو نُهشان است و درنهایت برای ایام بازنشستگی خود نیز هیچ پساندازی ندارد؛ اما با شناخت برخی عادتهای درست و غلط بودجهبندی، میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد.
بودجه بندی حقوق ماهیانه به گونه ای که بتوانیم با آن به خرید مایحتاج زندگی بپردازیم و همچنین هزینه های ثابت ماهیانه مثل هزینه ی شارژ و آب و برق و گاز را بپردازیم از دغدغه های مهم در زندگی محسوب میشود. حقوق ماهیانه باید علاوه بر هزینه ها بتواند به پس انداز هم کمک کند بنابراین مدیریت آن و بودجه بندی که با برنامه ریزی انجام میشود کمک میکند تا بهتر بتوانم از حقوق ماهیانه استفاده کنیم. بودجه بندی برای خرید و همچنین برای حقوق ماهیانه میتواند از هدر دادن پول و خرید کالاهای غیر ضروری جلوگیری کند. برنامه ریزی مالی در زندگی اهمیت زیادی دارد مخصوصا برنامه ریزی که روی اصول باشد و باعث شود که کمتر با بحران مالی مواجه شویم.
اولین قدم برای برنامه ریزی مالی و بودجه بندی حقوق ماهیانه این است که میزان درآمد ماهیانه خود را محاسبه کنید: ممکن است علاوه بر شغل و کار اصلی خود شغل دوم هم داشته باشید پس باید میزان کل درآمد ماهیانه را محاسبه کرده و آن را یادداشت کنید. با استفاده از یک جدول میتوانید هزینه های مختلف را از هم تفکیکی کنید مثلا هزینه های ثابت که باید هر ماه پرداخت شوند و هزینه های دیگری که هر چند وقت یکبار برای آنها پولی پرداخت میکند.
مثلا هزینه های مربوط به مالیات و عوارض شهرداری هزینه هایی هستند که سالیانه محاسبه میشوند بنابراین همیشه از قبل برای آنها برنامه ریزی کنید تا بودجه ی کافی برای پرداخت آن را داشته باشید:نیمی از هزینه ها در زندگی میتوانند با صرفه جویی کاهش پیدا کنند مخصوصا در مصرف انرژی میتوانیم با صرفه جویی کردن مبلغی را که بابت این هزینه ها پرداخت میکنیم در قسمت های دیگر مورد استفاده قرار دهیم.
اگر ماهیانه خرید انجام میدهید حتما باید یک بودجه برای آن در نظر بگیرید خرید کالاهای بزرگ نیاز به پس انداز دارد پس با صرفه جویی میتوانیم به پس انداز کردن هم کمک کنیم تا بتوانی کالاهایی را که قیمت های بالاتری دارند را هم تهیه کنیم: گاهی اوقات کالاهایی که مورد نیاز ما نیستند نه تنها باعث هدر دادن پول میشوند بلکه باعث میشود که نتوانیم هزینه های ضروری را بپردازیم.
عادت های بد پول خرج کردن را با بودجه بندی برطرف کنید. هزینه های ثابت دیگری مثل اجاره، قسط و بازپرداخت وام ها هزینه های مهم هستند که میتوان با صرفه جویی در دیگر هزینه ها پرداخت این مبالغ را آسان تر نمود: همیشه اهداف مالی خود را در نظر بگیرید مثلا برای خرید کالاهایی که در ماه های آینده برای آن برنامه ریزی کردید از قبل باید مقداری پس انداز کرده باشید مخصوصا کالاهای مهمتر و یا با قیمت بالاتر اگر جزئی از اهداف شما هستند باید از قبل برای آنها برنامه ریزی مالی انجام شود.
هزینه های تحصیل نیز بخشی از هزینه هایی است که باید پرداخت شوند: خیلی از اوقات میتوان با پس اندازی که از قبل داشتیم کمک هزینه ای را برای اهداف تحصیلی خود در نظر بگیریم در این صورت با یک برنامه ریزی خوب هم به کار و فعالیت برای درآمد زایی مشغول میشویم و هم به اهداف تحصیلی خود هم میرسیم.
همیشه مدیریت مالی و برنامه ریزی مالی در زندگی به ما کمک میکند تا کمتر دچار بحران مالی شویم بودجه بندی حقوق ماهیانه برای هر کالایی که مورد نیاز ماست باعث میشود هم خرید بهتر انجام دهیم و هم از هدر دادن پول خود برای خریدهای غیر ضروری جلوگیری کنیم و در نهایت اگر مقدار اندکی از درآمد ماهیانه هم وجود داشته باشد آن را پس انداز کنیم.
هزینه پول به صورت هوشمندانه:
همیشه نمیشود پسانداز کرد، یا بدهیها را داد. بلکه شما مجبور هستید که بخشی از پول را برای نیازهایتان و یا حتی روحیهتان هزینه کنید. این قانونی است نانوشته که همیشه باید عملی شود.
اگر شما خوب خرید نکنید انگیزه کار برای کسب درآمد نیز در شما از بین خواهد رفت. اما چه بهتر که پول خود را به صورت هوشمندانه و بدون عجله خرج کنید. هزینه پول به صورت هوشمندانه یعنی همان خرید را به گونهای انجام دهیم که هزینه کمتری برای آن بپردازیم.
مثلاً معمولاً ما همیشه از یک فروشگاه که اصطلاحاً با آن آشنا شدهایم خرید میکنیم. لباسها و کفشمان را از آنجا میخریم و راضی هستیم. اما این بار سعی کنید به سراغ فروشگاههای بیشتری بروید، یا حتی به وب سایتهای آنلاین مراجعه کنید.
اگر شما دایره فروشگاههای خود را گسترش دهید خواهید دید که اجناس جدید با هزینههای مناسبتری پیدا میکنید. مثلاً اگر سبزیجات خود را همیشه از مارکت نزدیک خانه خود میخریدید. این بار جمعه به میدان میوه و ترهبار شهر بروید. در آنجا حتماً قیمتها نصف خواهد بود.
یا برای خرید لباس میتوانید به قسمتهای پایین شهر بروید. شاید در پیدا کردن جنس مورد نظرتان کمی مشکل پیدا کنید اما قیمتها کاملاً متفاوت خواهد بود.
یا از وب سایتهای مختلف فروشگاهی استفاده کنید. هزینه و محصولات آنها را باهم مقایسه کنید و بهترین قیمت را کشف کنید. تجربه شخصی خود من از خرید اینترنتی نشان میدهد که توانستهام با هزینه نصف، اتفاقاً محصولات بیشتری بخرم.
خرید دسته دوم هم میتواند کمک فراوانی به شما کند؛
مثلاً در برخی از لوازم مانند خرید کولر، میز، بخاری و …. که میتوان از نوع دست دوم آن استفاده کرد هم فوق العاده است. این کار حتی در اروپا هم انجام میشود و بازارهای اینترنتی و محلی برای تبادل اجناس دسته دوم بین مردم وجود دارد.
در پایان باید گفت که اولین قدم شما در مدیریت هوشمند پولتان باید این باشد که همه چیز را یادداشت کنید.
مانند یک حسابدار. این کاری است که بیشتر ایرانیان انجام نمیدهند. تا زمانی که ما این کار را نکنیم متوجه نخواهیم شد که در کجای کار قرار داریم.
بعد از یادداشت باید هزینههای خود را آنالیز کنید و بعد از آنالیز به سمت هزینه کردن هوشمندانه بروید. با همین روش ساده شما خواهید دید که حداقل نیمی از هزینههای که در ماه انجام میدادهاید کم شده است و پول بیشتری با همان میزان کار قبلی برایتان باقیمانده است.
امتیاز شما به این مطلب چنده؟