یکشنبه, 04 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

طرز تهیه شیرینی سوت شیرنیسی؛ساده و خوشمزه


 طرز تهیه شیرینی سوت شیرنیسی؛ساده و خوشمزه

شیرینی شیر یکی از شیرینی های سنتی آذربایجان و مراغه است که از ترکیب شیر و شکر تهیه می شود و بعد از غلیظ شدن این ترکیب را مدام هم می زنند تا حالت پف دار مثل تافی پیدا کند و به عنوان جایگزین قند یا تافی خانگی از آن استفاده میکنند. 

طرز تهیه سوت شیرنیسی مراغه ساده و خوشمزه: 

شیرینی شیر یا تافی شیر یکی از شیرینی های سنتی آذربایجان است که به لهجه محلی به نام سوت شیر نیسی شناخته می شود که از ترکیب شیر و شکر تهیه می شود و معمولا به عنوان تافی خانگی یا جایگزین قند در مهمانی ها استفاده می شود. ترکیب شیر و شکر را بعد از قوام آمدن به قدی هم می زنند که خوب هوادهی شده و پف دار و غلیظ شود. 

در ادامه مقاله طرز تهیه انواع شیرینی شیر به روش های مختلف را به شما آموزش می دهیم. 

 

شیرینی شیر آذربایجان یا سوت شیر نیسی:  

مواد لازم شیرینی شیر آذربایجان یا سوت شیر نیسی: 

 

شیر 2 کیلو
شکر 2 کیلو

 

شیرینی شیر, دستور تهیه شیرینی شیر, اموزش تهیه شیرینی شیر

طرز تهیه شیرینی شیر

 

طرز تهیه شیرینی شیر آذربایجان یا سوت شیر نیسی:

شیر و شکر را در قابلمه ای مخلوط کرده روی حرارت قرار دهید و مدام با قاشق چوبی هم بزنید تا زمانی که به اندازه شربت مربا غلیظ شود. یک کاسه کوچک اب سرد کنار دستتان بگذارید و کمی از مواد را داخل کاسه بریزید اگر مواد از هم جدا نشد یعنی به غلظت مناسب رسیده است. قابلمه را از روی حرارت بردارید و به هم زدن ادامه دهید تا زمانی که مواد مثل حلوا به هم بچسبند.

 

پشت سینی را با چند قطره روغن چرب کنید و مواد را روی سینی هن کنید و از خلال بادام ، خلال  پسته یا گل محمدی برای تزئین شیرینی استفاده کنید. 

زمانی که روی شیرینی خشک شد ، برش می زنیم و سپس روی کاغذ برمیگردانیم تا پشت شیرینی هم خشک شود. سپس شیرینی را در ظرف بچینید و همراه چای میل نمایید. 

 

شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه:

مواد لازم شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه

زمان آماده سازی 15 دقیقه

زمان پخت 30 دقیقه 

زمان انتظار 50 دقیقه  

 

آرد برنج 100 گرم
پودر نشاسته 150 گرم
شکر 500 گرم
گلاب 1/2 لیوان
شیر یک لیتر( حدود 4 لیوان)
آب 1 لیتر
پودر پسته  به میزان دلخواه

 

شیرینی شیر, دستور تهیه شیرینی شیر, اموزش تهیه شیرینی شیر

طرز تهیه شیرینی شیرآذربایجان

 

طرز تهیه شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه: 

پودر نشاسته را در یک لیتر آب حل کنید.

آرد برنج را در یک لیتر شیل حل کنید.

هر دو مایع را در قابله ریخته روی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا مثل فرنی غلیظ شود. 

شکر و گلاب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا غلظت مواد به حدی برسد که جای قاشق رویش باقی بماند. 

 

مواد را در ظرف مناسب ریخته و بعد از سرد شدن برش بزنید و با پودر پسته تزئین نمایید. 

می توانید کف ظرف را با پلاستیک با فویل بپوشانید که به راحتی شیرینی از ظرف خارج شود. 

 

شیرینی شیر قندی: 

مواد لازم شیرینی شیر قندی: 

 

شیر 6 پیمانه
شکر 3 پیمانه
کره 50 گرم
وانیل به مقدار لازم
پودر پسته برای تزیین به مقدار لازم

 

طرز تهیه شیرینی شیر قندی:

شیر ، شکر ، کره و وانیل را در قابلمه ای روی حرارت ملایم بگذارید .

حدود 1 – 2 ساعت طول می کشد تا مواد به آرامی بجوشند و قوام بیایند. 

برای تست قوام شیرینی به اندازه نوک قاشق غذاخوری از مواد در حال جوش بردارید و در یک لیون آب سرد بریزید ، اگر بلافاصه شیر پس نداد یعنی آماده است. 

شیرینی شیر را از روی حرارت برداشته و حدودد 10 دقیقه آرام هم بزنید تا کمی از حرارت بیوفتد. 

 

کف سینی را چرب  کرده و به قطر 2 سانتی متر مواد را داخل سینی بریزید و اجازه دهید کمی سرد شود سپس به صورت مربع یا لوزی برش بزنید و رویش پودر پسته بپاشید. 

 

شیرینی شیر: 

مواد لازم شیرینی شیر: 

 

كره‌ نرم 100 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد
شیر 125 میلی‌لیتر (یك‌دوم پیمانه)
شكر 150 گرم
روغن مایع 50 میلی‌لیتر (حدود یك‌چهارم پیمانه)
آرد 400 گرم
بیكینگ‌پودر 1 قاشق چایخوری
گردو یا بادام خرد كرده برای تزئین به میزان لازم

 

 شیرینی با شیر و ارد و شکر, شیرینی شیر آذربایجان, شیرینی شیر آذربایجان

طرز تهیه شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی

 

طرز تهیه شیرینی شیر: 

تمام مواد را از قبل بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسند. 

کره ، تخم مرغ ، شیر ، شکر ، روغن مایع ، آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید تا یکدست و خمیری شود. 

به اندازه یک گردوی کوچک از خمیر برداشته به شکل بیضی در آورده و در مخلوط گردو و بادام خرد شده بغلتانید. 

کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و شیرینی ها را با فاصله از هم بچینید و به مدت 25 دقیقه در فری که از قبل با دمای 170 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا بپزد و کف شیرینی ها کمی طلایی شود. 

 

نکات لازم برای تهیه شیرینی شیر:

شما می توانید 2 قاشق غذاخوری پودر نسکافه یا پودر کاکائو را در آب حل کرده و بعد از 1 ساعت و نیم به مواد اضافه کنید تا شیرینی شما طعم نسکافه یا کاکائو بگیرد. 

روی شیرینی را میتوانید پودر نارگیل بپاشید.

 

روی شیرینی را بعد از چیدن در ظرف حتما باید سلفون بکشید که خشک نشود . 

اگر از شیر محلی برای تهیه شیرینی استفاده کنید رنگش کرمی می شود و اگر از شیر پاکتی استفاده کنید رنگش سفید خواهد شد. 

برای زرد شدن شیرینی می توانید مقداری زعفران به مواد اضافه کنید. 

شیرینی را باید مدام هم بزنید وگرنه یا سر می رود یا ته می گیرد. 

اگر غلظت مواد خیلی زیاد شد می توانید یک قاشق شیر به آن اضافه کنید.

این شیرینی را می توانید در ظرف در بسته به مدت 1 ماه در یخچال و 2 ماه در فریزر نگهداری نمایید. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
شیرینی سنتی تبریز در جدولانه اسامی شیرینی ها اسامی شیرینی های تبریز شیرینی سنتی مشهد شیرینی تبریز در جدول قیمت شیرینی های تبریز شیرینی قوبا تبریز سوغات تبریز را از کجا بخریم شیرینی سنتی آذربایجان شیرینی های سنتی آذربایجان غربی شیرینی با شیر و شکر شیرینی با شیر و ارد و شکر طرز تهیه شیرینی با شیر فیلم شیرینی شیر سوت شیرینی مراغه شیرینی شیر آذربایجان با ارد و شیر چی درست کنم شیرینی با شیر و ارد و شکر بدون فر شیرینی بدون شیر شیرینی با شیر شیرینی با شیر خشک شیرینی پنجره ای بدون شیر شیرینی شیرازی شیرینی شیراز شیرینی شیراز سیدنی شیرینی شیرینی نخودچی شیرینی شیرینی فروشی شیرینی شیرینی خانگی شیرینی شیر قیمت شیرینی دانمارکی لیست قیمت شیرینی قنادی قیمت شیرینی لطیفه قیمت شیرینی خشک خانگی قیمت روز شیرینی خشک آخرین قیمت انواع شیرینی قیمت شیرینی خشک مخلوط سفارش شیرینی خشک خرید شیرینی سنتی شیر قیمت جدید شیرینی قیمت شیرینی ناپلئونی خانگی قیمت شیرینی سنتی شیر لبنیات سنتی یزدی لبنیات سنتی آنلاین لبنیات سنتی گلبانان فروش شیرینی دانمارکی خریدار لبنیات سنتی شیرینی مهروماه کرج سفارش شیرینی سنتی شیر

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
علل نپختن غذا در زود پز چیست؟
استفاده از زودپز دلیلی جز افزایش سرعت پخت غذا ندارد، اما نپختن غذا در زود پز به چه دلیلی می تواند باشد؟. حتما برای شما هم پیش آمده که غذایی که در زود پز بار می گذارید نپخته به عمل آید در این مقاله با...
ادامه مطلب >
پرفروش ترین دستگاه تصفیه آب تایوانی
دستگاه تصفیه آب خانگی حوزه پررقابتی است و برندهای معتبر زیادی در جهان وجود دارند که دستگاه‌های تصفیه آب، فیلتر و قطعات جانبی آن‌ها را تولید و عرضه می‌کنند.
ادامه مطلب >
رایج ترین اشتباهات هنگام ظرف شستن
همیشه قبل ظرف شستن سینک و اسکاج ظرفشویی را ضدعفونی کنید تا هنگام شست و شوی ظروف میکروب ها به ظروف انتقال نیابند.در این مطلب به اشتباهات رایج که هنگام ظرف شستن مرتکب می‌شوید اشاره شده است.
ادامه مطلب >
کیفیت 40 ساله کت و شلوار هاکوپیان( یک برند فاخر و خوش‌نام ایرانی)
ماجرای کت شلواری که بعد از ۴۰ سال صحیح و سالم به محل تولدش بازگشت. اتفاقی که نشان می‌دهد کیفیت در یک برند چگونه می‌تواند وفاداری ایجاد کند و خاطره‌ای خوش بسازد.
ادامه مطلب >
مزایا ، معایب و روش نگهداری ظروف چوبی
ظروف چوبی برای استفاده در آشپزخانه یکی از مناسب ترین لوازم می باشند. استفاده از ظروف چوبی گذشته دوری دارد. محصولات چوبی نمای روستیک و زیبا به فضای آشپزخانه می دهد و معمولا این وسایل دست ساز با کیفیت ...
ادامه مطلب >
چطور انواع کاپشن را بشوییم؟
خیلی از ما در فصل سرما از کاپشن استفاده میکنیم. برای شستن کاپشن باید نکته های مهم و ضروری را رعایت کند تا کاپشنی را که هزینه زیادی برایش کرده اید خراب نشود.
ادامه مطلب >
آنچه در مورد لاک تراشی باید بدانید
روستاییان ساکن مناطق جنگلی درگذشته لوازم و ابزار موردنیاز روزمره خود را بیشتر از چوب تهیه می‌کردند و در این کار از تبحر خاصی برخوردار بودند. لاک تراشی از هنرهای اصیل و سنتی مردم خطه شمال ایران است. ...
ادامه مطلب >
با صنایع دستی و سوغاتی های کردستان بیشتر آشنا شوید
صنايع دستي از بارزترين ويژگيهاي فرهنگي مردم کردستان است که ريشه در فرهنگ گذشتگان اين منطقه دارد وبسيار با ارزش هستند.
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب و خرید میز غذاخوری
اگر در انتخاب شکل و اندازه میز ناهارخوری خود به تصمیمی درست نمی رسید با کمک این راهنمایی ها می توانید میزی متناسب با فضای خود تهیه کنید.
ادامه مطلب >