چهارشنبه, 05 دی,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟


چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟

شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.


برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

 بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

 

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

هم چنین بخوانید:

اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو

شستن مرغ

 

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راهنمای خرید تخت بیمارستانی برای منزل و بررسی دقیق آن!
تخت بیمارستانی برقی برخلاف تخت بیمارستانی مکانیکی،از طریق کنترلی که در دسترس کاربر قرار میگیرد به موتورهای تعبیه شده در زیر تخت فرمان حرکت میدهد و زاویه قسمت های مختلف مانند سر ،وسط،انتها و یا ارتفاع...
ادامه مطلب >
ایده تزیین میز شب یلدا با ظروف مسی
چنانچه شما هم عاشق تزیینات میز شب یلدا با ظرف های مسی هستید، در این مقاله با ما باشید تا جالب ترین ایده های تزیین میز و سفره یلدایی را ببینید.
ادامه مطلب >
طرز تهیه کیک بدون بیکینگ پودر و روش های جایگزین
در صورتی که بکینگ پودر در دسترس نداشته باشید نیازی به نگرانی نیست شما به سادگی و با چند ترفند کوچک می توانید با روش های دیگر یک کیک بدون بکینگ پودر که بافتی نرم و عالی داشته باشد تهیه کنید. 
ادامه مطلب >
مدل رو تختی های برند ایسیمو
ایسیمو مجموعه ای بسیار شیک و منحصر بفرد برای سخت پسندان ارائه کرده است، در این مجموعه سرویس ها غالبا به صورت کاور ارائه شده اند که به دلیل راحتی استفاده و بهداشت بیشتر محبوبیت زیادی در جامعه پیدا کرد...
ادامه مطلب >
روز جهانی خاک و اهمیت آن
فرهنگ بزرگداشت روز جهانی خاک برای ارزش گذاشتن به اهمیت خاک و پیشگیری از نابودی آن همه ساله در جهان در روز 5 دسامبر اجرا می شود که کشور ما هم برای حفظ خاک کشور خود کارهایی انجام می دهد.
ادامه مطلب >
گردنبند چوکر چیست و چگونه آنرا ست کنیم؟
گردنبندهای چوکر، نوعی گردنبند چسبیده به گردن می باشد. این گردنبندها به گردن ظاهری زیبا می بخشند. نمونه های زیادی گردنبند چوکر وجود دارد.
ادامه مطلب >
انواع مدل های جدید روسری Aker
روسری های نخی ترک aker در طرح های مختلف در بازار موجود هستند و دارای تنوع طرحی و کیفیتی بالا میباشند مدل های مجلسی این طرح همواره در بازار از استقبال خوبی بهره مند هستند.
ادامه مطلب >
تمیز کردن فریز به روش اصولی
یکی از مشکلات اصلی هر خانم خانه داری تمیز کردن فریزر است. در فریزرها همیشه مقدار بسیاری از خوراکی‌های بی‌استفاده ما را حتی تا ماه‌ها در خود جای می‌دهند.
ادامه مطلب >
آشنایی با زندگی قربان نجفی +عکس
قربان نجفی متولد 1 فروردین 1347 در عشایر قشقایی شیراز می باشد. وی در عرصه های هنری متعددی اعم از بازیگری، خوانندگی و رادیو مشغول فعالیت است. قربان نجفی فارغ التحصیل رشته تئاتر از دانشکده سینما و تئات...
ادامه مطلب >