یکشنبه, 04 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟


چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟

شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.


برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

 بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

 

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

هم چنین بخوانید:

اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو

شستن مرغ

 

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راهنمای خرید زولبیا و بامیه
بامیه یکی از شیرینی‌های خاورمیانه است. همچنین در بسیاری از کشورها به عنوان تولومبا (ترکی استانبولی: tulumba‎) نیز شناخته می‌شود چون این دسر در غذاهای سرزمین شام از امپراتوری عثمانی سرچشمه گرفته‌است و...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید دستمال کاغذی مرغوب!
دستمال کاغذی یکی از پرمصرف ‌ترین کالاهای بهداشتی سراسر جهان است که در انواع مختلف و به شکل بسیار گسترده ‌ای تولید، عرضه و مصرف می‌ گردد.
ادامه مطلب >
راهنمای خرید ماهیتابه
ماهی‌تابه یا تابه یکی از وسایل آشپزخانه است که برای گرم کردن یا سرخ کردن گوشت، ماهی، کوکو و غیره به کار می‌رود. به ماهی‌تابه ماهی‌تاوه یا ماهی‌توه نیز گفته می‌شد.
ادامه مطلب >
وارد کننده و تامین کننده مواد اولیه شیمیایی
مواد اولیه، ورودی یا منابعی هستند که تولیدکنندگان برای تولید محصولات نهایی خود از آن‌ها بهره می‌برند؛ یا به بیان دیگر، این مواد، مانند شمش خام فلز یا مواد شیمیایی تصفیه نشده، فرآوری نشده‌اند و صنایع ...
ادامه مطلب >
گیج فشار چیست؟
گیج فشار روشی برای اندازه گیری شدت سیال گاز یا نفت، آب در سیستم های لوله کشی و زیردریایی و یا بخار در ماشین های تحت فشار برای اطمینان از عدم وجود نشتی یا تغییر فشار در محیط صنعتی است که بر عملکرد سیس...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید کوله پشتی مدرسه
با بازگشایی مدارس در آغاز سال تحصیلی، اشتیاق دانش آموزان جهت خرید وسایل نو از جمله: کیف و کفش و غیره افزایش می ‌یابد.
ادامه مطلب >
راهنمای خرید اینترنتی طلا
تا چند سال پیش کسی فکر نمی کرد که بتوانیم به صورت اینترنتی و آنلاین طلا خرید و فروش کنیم اما اکنون این روش رونق پیدا کرده است اما برای خرید باید خیلی دقت کنیم. در ادامه به نکاتی برای خرید آنلاین طلا ...
ادامه مطلب >
ورق استیل نگیر را گران نخرید!
ورق استیل نگیر یکی از پر کابردترین نوع فولاد ضد زنگ می باشد که مزایا و قابلیت های زیادی دارد.
ادامه مطلب >
نکته هایی مهم برای خرید الماس
الماس (وام‌واژه از زبان عربی) دانه تبلور کربن است و جزو سنگ‌های قیمتی به‌شمار می‌آید. الماس سخت ترین ماده موجود در طبیعت است.
ادامه مطلب >