پنجشنبه, 01 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

شامپو بدون سولفات و رشد واستحکام موها


شامپو بدون سولفات و رشد واستحکام موها

 اهمیت مراقبت از موهایتان را دست کم نگیرید و فراموش نکنید که آغوش طبیعت، شفابخش و زیبایی‌آفرین است.

شامپو بدون سولفات ،این روزها دغدغه ی بسیاری از افرادی است که به دنبال موهای سالم می باشند. شامپوهای معمولی با اینکه قدرت پاک کنندگی قوی دارند و کف بسیار تولید می کنند اما به دلیل اینکه ممکن است چربی های مفید مو را از بین ببرند؛ احتمال خشکی و شکنندگی موها نیز افزایش می یابد؛ لذا امروزه در راستای مراقبت هر چه بیشتر از مو استفاد از شامپوهای بدون سولفات بهترین گزینه برای مصرف کننده می باشد.

 

سولفات ها

سولفات ها اگر کم و مختصر مورد استفاده قرار بگیرند و محل تماسشان با پوست به خوبی شسته شود، امن و مفید هستند، اما همچنان برای خیلی از افراد، حتی تماس های خیلی کوتاه آسیب زا و آزار دهنده است و مشکلاتی نظیراسیب دیدن پوست سر,جوش و اکنه,خشکی مو و محو شدن رنگ مو و علت اصلی ریزش مومی باشد.

 

اگر ساقه موها را تجمع سلول‌هایی تصور کنیم که تنفس می‌کنند، سولفات موجود در شامپو قاتل موها محسوب می‌شود! شامپو بدون سولفات ایرانی و خارجی هم رویکرد تازه‌ای در صنعت محصولات مراقبت از مو هستند که این عنصر کشنده را برای همیشه حذف کرده‌اند. تا به حال تجربه استفاده از شامپوهای بدون سولفات را داشته‌اید؟

 

شامپو بدون سولفات چیست؟

شامپو بدون سولفات امروزه در صنعت محصولات مراقبت از مو رشد چشمگیری داشته‌ است. آیا علت این موضوع را می‌دانید؟ آیا ما واقعا به شامپوی حاوی سولفات نیاز داریم یا شامپوی بدون سولفات هم می‌تواند مو را به همان اندازه تمیز کند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا درباره سولفات، علت وجود آن‌ در محصولات مراقبت از مو و افرادی که نباید از شامپوهای حاوی سولفات استفاده کنند، اطلاعات بیشتری کسب کنید…

 

سولفات (SULFATE) چیست؟

سولفات در واقع حاصل واکنش نوعی ماده شیمیایی و ایجاد نمک سولفاته آن است. انواع مختلفی از سولفات وجود دارد که از آن‌ها به طور گسترده در صنایع متفاوت استفاده می‌شود. رایج‌ترین نوع سولفات مورد استفاده در صنعت مراقبت از مو، سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES) است که از وازلین و روغن‌های گیاهی تولید می‌شوند.

 

چرا در شامپو از سولفات استفاده می‌شود؟

بیشتر افراد باور دارند که هرچه کف محصولات بیشتر باشد قدرت تمیزکنندگی آن‌ها نیز بیشتر است. سولفات همان ماده‌ای‌ست که به ژل حمام و شامپو، کف غلیظی می‌دهد.

سولفات در واقع نوعی سورفکتانت قوی است؛ سورفکتانت ماده‌ای است که هم چربی و هم آب را به خود جذب می‌کند؛ در حالی‌که یک مولکول ذرات چربی نامطلوب را جذب کرده، مولکول دیگر به آب می‌چسبد. زمانی که موهایتان را با کفِ حاصل از شامپو می‌شویید، چربی متصل شده به سولفات‌ها نیز، با آب شسته می‌شود.

 

شامپو حاوی سولفات برای چه کسانی مناسب است؟

شامپوهای حاوی سولفات نیز از بهترین گزینه‌ها برای کسانی است که موهای بسیار چرب و یا شوره مو دارند. قاعدتاً شامپوهای حاوی سولفات این دسته از موها را به صورت موثرتری تمیز می‌کند. اما مجدداً یادآور می‌شویم که استفاده از شامپوهای حاوی سولفات به افرادی با پوست سر حساس و بیماری‌های پوستی پیشنهاد نمی‌شود، زیرا استفاده از شامپوی حاوی سولفات در این افراد باعث خشکی بیش از حد پوست سر می‌شود و این برای کسانی که دچار اگزما و حساسیت هستند نیز ممکن است دردسر ساز باشد.

سولفات به دلیل از بین بردن چربی طبیعی و رطوبت مو باعث بیش از حد خشک شدن موهای این دسته از افراد و همچنین آسیب رساندن به موهای رنگ شده شما شود. حتماً می‌دانید که دکلره به اندازه کافی موهای شما را خشک می‌کند، پس حجت را با استفاده از شامپوهای حاوی سولفات بر روی موهای دکلره شده خود تمام نکنید! همچنین در برخی از موارد سولفات باعث از بین رفتن رنگ موها و ناپایداری آن در موهای رنگ شده می‌شود. 

پس اگر می‌خواهید که چربی‌ها و رطوبت طبیعی موهایتان حفظ شود، دچار آسیب و حساسیت‌های پوستی نشوید، از هرگونه تحریک و التهاب و خارش جلوگیری کنید و رنگ موهایتان هم پایداری بیشتری داشته باشد از شامپوهای بدون سولفات استفاده کنید.

شامپوهای بدون سولفات علاوه بر اینکه باعث سوزش چشم نمی‌شوند، برای انواع مختلف و گوناگون مو نیز مناسب هستند. نکته قابل توجه دیگر در شامپوهای بدون سولفات این است که این دسته محصولات به دلیل ترکیبات گیاهی خود، هیچ آسیب و خطری برای محیط زیست نیز ندارند.

 

آیا سولفات خطرناک است؟

وجود سولفات در شامپو ممکن است معایبی را نیز به دنبال داشته باشد. یکی از این معایب این است که سولفات در تمیز کردن، بیش از حد قوی است. سولفات به شامپو کمک می‌کند تا تمام چربی‌ها و آلودگی‌های مو از بین برود. این درحالی‌ست که مو برای اینکه سالم بماند، به حفظ مقدار کمی از رطوبت و چربی‌های طبیعی خود نیاز دارد.

سولفات همچنین ممکن است رطوبت مو را بیش از حد از بین ببرد و منجر به خشک و ناسالم شدن آن شود. در واقع این ماده، پوست سر را خشک و آن را مستعد تحریک شدن کند.

اگر شامپو سولفات را به درستی استفاده کنید، به غیر از خشک کردن احتمالی مو و کف سر، خطر کمی سلامت موی شما را تهدید می‌کند.

سدیم لوریل سولفات ممکن است منجر به خطرات جزئی دیگری مانند تحریک چشم و پوست و مسمویت گوارشی (در صورت نوشیدن) شود. با این‌حال احتمال تجربه عارضه جانبی در صورت استفاده از سولفات کم یا تقریبا صفر است.

 

چرا باید از شامپو بدون سولفات استفاده کنیم؟

سولفات و مشتقات آن مانند سدیم لارت سولفات، پلی اتیلین گلیکول، اولت، میرت، ستارت،لورات سدیم، سولفات آمونیوم و ... ترکیباتی از این دست، همگی جز مواد شیمیایی خطرناک هستند که در صورت استفاده مداوم از محصولات حاوی این ترکیبات، ممکن هست با مشکلات سلامتی مواجه شوید. این ترکیبات شیمیایی عامل اصلی ایجاد سرطان در بدن هستند،به همین دلیل هست که توصیه میشه در هنگام خرید شامپو حتما به ترکیبات آن توجه کرده و حتما محصولی رو انتخاب کنید که یا بدون سولفات باشد و یا اینکه سولفات و مشتقات آن به مقدار خیلی کم در آن استفاده شده باشد.

 

معیارهای لازم برای ارزیابی بهترین شامپو بدون سولفات:

 این معیارها عبارتند از:

فاقد سولفات

قدرت تمیزکنندگی

کمک به حفظ رطوبت مو

ترمیم و افزایش درخشندگی مو

ارزش خرید به نسبت قیمت

رضایت خریداران قبلی

 

 

چگونه یک شامپوی بدون سولفات را بشناسیم؟!

این شامپوها معمولا با علائم اختصاری SLS Free یا ALS Free و یا Sulfate Free مشخص می شوند و در ترکیبات آن ها از سدیم لوریل سولفات، سدیم لوریل اتر سولفات و یا آمونیوم لوریل سولفات استفاده نمی شود.

 

۸ فایده شامپو بدون سولفات

شامپو فری سولفات علاوه بر اینکه طبیعی و بی‌خطر هستند، در مقایسه با شامپوهای معمولی، موهایی درخشان و ابریشمی را به شما هدیه می‌دهند. طبق مطالعات انجام شده برخی از دیگر فواید شامپوهای بدون سولفات عبارتست از:

۱.حفظ چربی‌های طبیعی

یکی از مهم‌ترین فواید شامپوهای بدون سولفات، تمیز کردن مو و در عین حال حفظ درخشندگی طبیعی آن است. البته این موضوع در صورتی امکان‌پذیر است که چربی‌های طبیعی در مو حفظ شوند. شامپوهای فاقد سولفات، تارهای مو را بدون از بین بردن چربی‌های ضروری آن تمیز می‌کنند‌.

۲.حفظ موثر رطوبت مو

مو باید مرطوب باشد تا دچار مشکلاتی مانند موخوره و شکنندگی نشود. شامپوهای حاوی سولفات رطوبت تارهای مو را از بین می‌برند و در نتیجه منجر به کدر و وز شدن آن می‌شوند. در عوض، شامپوهای فاقد سولفات به حفظ رطوبت طبیعی مو کمک می‌کنند.

۳‌.کاهش تحریک و التهاب

سولفات نوعی ماده شیمایی خشن است؛ به همین دلیل می‌تواند پوست سر را خشک و تحریک کند. در واقع همین موضوع باعث ایجاد التهاب می‌شود؛ در مقابل، محصولات فاقد سولفات ملایم هستند و با ملایمت و بدون ایجاد چنین مشکلاتی موی شما را تمیز می‌کنند.

۴‌.حفظ رنگ مو

رنگ کردن مو جزو روتین زندگی بسیاری از افراد، به ویژه خانم‌هاست. هرچند ماندگاری رنگ مو، به نحوه مراقبت شما از مو نیز بستگی دارد. استفاده از یک شامپوی فاقد سولفات خوب، ماندگاری رنگ مو را افزایش می‌دهد.

ماندگاری رنگ مو همچنین باعث می‌شود موهای خود را کمتر رنگ کنید، در نتیجه آسیب ناشی از افزایش دفعات رنگ مو نیز کاهش می‌یابد.

۵.بی‌خطر برای محیط زیست

شامپوها و نرم‌کننده‌های فاقد سولفات، به دلیل اینکه حاوی ترکیبات گیاهی هستند، برای محیط زیست خطری ندارند.

۶.مناسب برای افراد دارای پوست سر حساس

شامپو بدون سولفات، شامپوی مناسبی است برای افرادی که پوست حساسی دارند.

۷.سبب سوزش چشم نمی‌شود.

شامپوهای فاقد سولفات (در مقایسه با شامپوهای معمولی) در صورت تماس با چشم، منجر به تحریک آن نمی‌شوند.

۸‌.مناسب برای هر نوع مو

استفاده از شامپو بدون سولفات برای هر نوع مویی، از جمله فر، صاف یا رنگ شده بسیار مناسب است.

 

نمونه هایی از بهترین شامپوهای بدون سولفات شامل:

شامپو استم سل مخصوص موهای خشک و آسیب دیده

شامپو استم سل مخصوص موهای هایلایت و رنگ شده

شامپو ضد ریزش و تقویت کننده موهای چرب استم سل مدل Oily Scalp

 شامپو مو ویتامول مدل Sulfate Free

شامپو سر و بدن نوزاد استم سل مدل New Born01

شامپو استم سل مدل Oily scalp therapy

شامپو مو پرو ویکات مدل Sulfate Free

 شامپو استم سل مدل Hair loss therapy

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
اثرات یک ذهنیت مثبت
برای داشتن ذهنیت مثبت شعارهای کتاب‌ها و سمینارهای انگیزشی را فراموش کنید. یک انسان سالم، خسته میشود، کلافه میشود، نگران میشود، می‌ترسد، احساس بد میکند و حالش هم بعضی وقت‌ها بد میشود – غیرممکن است همی...
ادامه مطلب >
طرز تهیه ترشی متکا یک چاشنی خوش طعم و محبوب
ترشی متکا یکی از ترشی های سنتی شهمیرزاد و سمنان است که با سبزی کوهی متکا تهیه می شود ، این ترشی محلی به دلیل  خاصیت ضد فشار خونی که دارد بسیار پرطرفدار است. 
ادامه مطلب >
آموزش تهیه زولبیا و بامیه درخانه
از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین شیرینی های سفره ماه مبارک رمضان زولبیا بامیه است که اگر در منزل به صورت تازه تهیه و مصرف شوند مطمئنا سالم تر و به صرفه تر خواهد بود.
ادامه مطلب >
انواع شکر خوراکی و مصارف گوناگون آنها
شکر یک ماده خوراکی است و جزء شیرین کننده هایی است که آن را هم در اشکال گوناگون (قند، نبات، شکر های رنگی و تزیینی) و هم مواد مصرفی فراوانی میتوان یافت. در ادامه با انواع مختلف شکر و مصارف آنها آشنا می...
ادامه مطلب >
طریق مصرف و کاربرد فلفل پول بیبر در کجاست؟
پول بیبر نوعی فلفل  قرمز پرک شده نیمه خشک است که به عنوان ادویه ترکی در دنیا شناخته می شود ، از این ادویه می توانید به جای فلفل قرمز یا به عنوان تزئین روی انواع غذا استفاده کنید. 
ادامه مطلب >
جناب خان در برنامه مژده لواسانی
جناب خان چهره مشهور برنامه خندوانه به همراه محمد بحرانی صداپیشه او، با حضور در یک برنامه تلویزیونی، شب متفاوتی را رقم زدند.
ادامه مطلب >
آیا الکل اسپرم را می‌کشد؟
یک مطالعه انجام شده در دانمارک نشان می دهد که مردان که عادت دارند هر روز هفته الکل مصرف کنند، کیفیت مایع منی کمتری از کسانی دارند که تنها یک یا دو بار در هفته الکل می نوشند. همچنین یک ارتباط مستقیم ب...
ادامه مطلب >
نحوه زدن کرم پودر با براش
تقریباً بیشتر خانمها قبل از خارج شدن از خانه از پراستفاده ترین و دوست‌داشتنی‌ترین محصول آرایشی یعنی کرم پودر استفاده می‌کنند. چنانچه تا به حال نتوانسته اید آن‌ گونه که باید و شاید به کمک آن ظاهری یکد...
ادامه مطلب >
فرش مناسب آشپزخانه چه ویژگی هایی دارد؟
فرش آشپزخانه در عین سادگی، از پچیده ترین انتخابها در دکوراسیون می باشد و برای انتخاب آن باید همه چیز، حتی میزان آشپزی را هم در نظر گرفت! 
ادامه مطلب >