ساندویچ سازها ممکن است ظروف آشپزخانه غیر ضروری باشند. اما مهمترین مزیت این محصول این است که وقتی با کمبود زمان پخت روبرو هستید و یا ظرف پخت مفصلی ندارید، می توانید با استفاده از دستگاه ساندویچ ساز برای تهیه غذای خود در وقت زیادی صرفه جویی کنید.
دستگاه ساندویچ ساز چیست؟
ساندویچ ساز یک ابزار قدرتمند کوچک است که به شما کمک می کند خیلی راحت و سریع انواع ساندویچ برشته شده و اسنک ها را با انواع غذاها (مانند مرغ ، سبزیجات ، پنیر ، گوشت و …) درست کنید.
مزیت دیگر ساندویچ ساز که نام دیگر آن اسنک ساز است این است که غذا را خیلی سریع آماده می کند. بنابراین، اگر در نیمه شب یا هر زمان دیگری از روز ناگهان احساس گرسنگی کنید ، می توانید به راحتی یک وعده غذای خوشمزه درست کنید.زیرا که این دستگاه می تواند با کمترین زمان و بدون هیچ خستگی یک غذای مختصر برای شام آن هم زمانی که حوصله آشپزی نیست آماده کند، و به راحتی هم می توان با آن کار کرد.با استفاده از دستگاه های ساندویچ ساز و خلاقیت فردی خود قادر خواهید بود که لذیذترین و خوشمزه ترین ساندویچ ها و اسنک ها را با مواد اولیه سالم و متناسب با سلیقه خود و اعضای خانواده تان تهیه کنید.
ساندویچ ساز چگونه کار میکند؟
این دستگاه دو المنت فلزی دارد که وقتی آن را روشن میکنید شروع به تولید حرارت میکند و نان ها را گرم میکند. این دستگاه با تنظیمات مختلفی به شما کمک میکند تا میزان تست شدن نان را تعیین کنید.
نحوه کار با دستگاه ساندویچ ساز
نحوه کار کرد این دستگاه به صورتی است که قبل از هر چیزی باید دستگاه را روشن کنید. پس از گرم و آماده شدن دستگاه، می توانید مواد غذایی را که آماده کرده اید درون سینی های آن قرار داده و درب را ببندید. پس از گذشت مدت زمان لازم برای پختن مواد غذایی تان، دستگاه را خاموش کنید و مواد را از داخل آن خارج کنید. همچنین برای اینکه گرم و آماده شدن دستگاه برای پختن مواد غذایی برای شما قابل تشخیص باشد می توانید از لامپ خبر استفاده کنید.
در بعضی از این دستگاه ها فقط یک لامپ خبر وجود دارد که به طور خودکار با روشن کردن دستگاه، لامپ نیز روشن می شود. هنگامی که حرارت سینی ها به اندازه مطلوب رسید لامپ توسط ترموستات خاموش می شود و این، نشانه آماده شدن دستگاه برای قرار دادن مواد غذایی درون آن است.
اما در بعضی از مدل های پیشرفته در ساندویچ ساز ها از دو لامپ با نور سبز و قرمز استفاده شده است. لامپ قرمز به شما می گوید که دستگاه در حال آماده شدن و افزایش حرارت است. اما لامپ سبز نشانگر این است که حرارت دستگاه به حد مطلوب رسیده است و می توان مواد غذایی را داخل دستگاه قرار داد. همچنین نیازی به جابجایی یا پشت و رو کردن مواد غذایی نمی باشد. زیرا ساندویچ ساز ها خود در هر دو طرف المنت دارند.یعنی هم در قسمت پایینی که مواد درون آن قرار می گیرد و هم در قسمت بالایی که به عنوان درب می باشد المنت قرار داده شده است، که هر دو طرف مواد غذایی را به اندازه لازم حرارت دهند.
طرز تهیه اسنک با ساندویچ ساز
اگر کسی از شما پرسید که با ساندویچ ساز چی بپزم؟ حتما اسنک های مختلف کالباس، مرغ، قارچ، سوسیس، برگر و .. را به آن ها معرفی کنید که جزو پرطرفدار ترین وعده های غذایی به شمار می روند و کمتر کسی پیدا می شود که به اسنک ها علاقه ای نشان ندهد حال در ادامه می خواهیم طرز تهیه اسنک با ساندویچ ساز را شرح دهیم.
برای تهیه مواد لازم اسنک با ساندویچ ساز نیاز نیست بازار را زیر و رو کنید تا بتوانید مواد لازم آن را تهیه کنید تنها کافی است تا برای درست کردن اسنک خود نان تست داشته باشید و مواد مختلفی چون سس، رب، پیاز، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، پنیر پیتزا و .. را به دلخواه به مواد اصلی که ممکن است کالباس، سوسیس، مرغ و قارچ، برگر …. باشد اضافه کنید.
در این حالت همه مواد خود را با یکدیگر ترکیب می کنید ،در انتها پس از داغ شدن ساندویچ ساز یک لایه نون تست ر رو آن قرار دهید و مواد خود را بر روی آن بچینید و سپس نون تست دیگری را روی مواد قرار دهد و درب دستگاه را به طور کامل ببندید.
زمان پخت اسنک در ساندویچ ساز
خیلی از افراد در رابطه با طرز تهیه اسنک با ساندویچ ساز راجع به زمان پخت اسنک در ساندویچ ساز سوالاتی دارند. در حقیقت قبل از آن که شما اسنک ها را در جایگاه ساندویچ ساز قرار دهیم لازمه تا ابتدا از چند دقیقه قبل ساندویچ ساز را روشن کنیم تا کم کم گرم و داغ شود. در این هنگام پس از قرار دادن اسنک ها در ساندویچ ساز ها تنها لازم است چند دقیقه صبر کنید چند دقیقه کوتاه صبر کنید تا اسنک ها آماده شود.
مهترین معیارهایی خرید یک ساندویچ ساز
نوع ساندویچ ساز
ساندویچ سازها انواع مختلف دارند که بسته به نیازتان می توانید یکی از این انواع را تهیه کنید. رایج ترین نوع این دستگاه ها که در خانه های ایرانی بیشتر از آن استفاده می شود، صفحاتی دارند که نان تست در آن قرار می گیرد و برای درست کردن انواع ساندویچ و اسنک مناسب است. بعضی از ساندویچ سازها صفحه های گریل هم دارند که امکان گریل کردن گوشت و سبزیجات هم به شما می دهند.
نوع دیگر ساندویچ ساز که بیشتر برای صبحانه درست کردن به کارتان می آید، دستگاه وافل ساز خانگی است که مانند ساندویچ ساز کار می کند اما شکل صفحات آن متفاوت است. دستگاه وافل ساز دو صفحه دارد که معمولا از جنس تفلون، چدن یا آلومینیوم ساخته می شود و سطح آن به شکل وافل پنجره ای است. وافل انتخاب جذاب و خوشمزه ای برای صبحانه است که با دستگاه وافل ساز به سرعت و به سادگی آماده می شود.
جالب است بدانید که با دستگاه ساندویچ ساز، پیتزا هم می شود درست کرد! اما نه با یک ساندویچ ساز معمولی بلکه با استفاده از پیتزاساز یا پیتزا پز که زیرمجموعه ساندویچ سازها به شمار می رود. این دستگاه یکی از بهترین روش ها برای پخت پیتزا در خانه را برای شما فراهم می کند.
توان مصرفی
یکی از مزایای درست کردن ساندویچ در خانه کاهش هزینه های غذا خوردن در رستوران است. اما اگر در انتخاب دستگاه ساندویچ سازتان دقت نکنید ممکن است به خاطر مصرف بالای برق هزینه اضافه روی دستتان بگذارند!محدوده توان مصرفی ساندویچ سازها بین ۶۴۰ وات تا ۱۴۰۰ وات است. به طور کلی برای مصارف خانگی بهتر است ساندویچ سازی انتخاب کنید که توان مصرفی حدود ۷۵۰ وات داشته باشد.
صفحات دستگاه
در مورد صفحات دستگاه باید به چند نکته دقت کنید؛ اول اینکه دستگاهی انتخاب کنید که صفحات نچسب داشته باشد تا به راحتی و بدون نگرانی از چسبیدن مواد غذایی به آن ساندویچ تان را درست کنید؛ دستگاه هایی که صفحات متحرک دارند هم گزینه بهتری هستند چون شست وشوی صفحات به را حتی انجام می شود و دیگر از بابت آسیب دیدن قطعات الکترونیکی دستگاه نگرانی نخواهید داشت.
ظرفیت
بیشتر ساندویچ سازهای موجود در بازار، ظرفیت درست کردن ۲ یا ۴ ساندویچ را دارند. با توجه به تعداد اعضای خانواده و میزان مصرفتان، ساندویچ ساز مناسب خود را تهیه کنید. چرا که اگر ظرفیت پائین تر از حد نیاز خود انتخاب کنید فرآیند درست کردن وعده غذایی تان طولانی می شود و مجبور می شوید برای هر وعده غذایی چندین بار از دستگاه استفاده کنید که این موضوع باعث افزایش مصرف برق هم می شود.
عایق حرارتی
تقریبا همه ساندویچ سازها در قسمت دسته ها عایق حرارتی دارند. اما بهتر است عایق حرارتی دستگاهی که می خرید به دسته های آن محدود نشود و تمام دستگاه از این عایق برخوردار باشد تا در فرآیند درست کردن ساندویچ خیالتان از بابت سوختگی راحت شود!
نگهداری از ساندویچ ساز
- بعد از استفاده از دستگاه بلافاصله با پارچه ای نمدار و تمیز دستگاه خود را تمیز کنید.
- دقت داشته باشید تا صفحات ساندویچ ساز را تمیز کنید و هیچ گونه آلودگی یا خرده نانی به آن ها نچسبیده باشد.
- اگر این لکه ها و کثیفی ها جدا نشد بهتر است تا کمی روغن بر روی آن ها بریزد و سپس بعد از گذشت مدتی آن ها تمیز کنید.
- بهتر است تا قبل از استفاده از دستگاه ، دستگاه خود را به برق بزنید تا از قبل گرم شود.
- به هیچ عنوان برای تمیز کردن صفحات دستگاه از سیم ظرف شویی ها و شوینده های نامناسب استفاده نکنید چرا که ممکن است به لایه نچسب آن ها آسیب بزند.
- وجود لکه ها و کثیفی ها باعث می شود تا محیط مناسبی برای رشد میکروب ها و باکتری ها فراهم می شود.
ویژگی های یک ساندویچ ساز خوب چیست؟
- صفحات متحرک: تقریبا تمام انواع ساندویچ ساز ها صفحات قابل جابجایی جهت سهولت در شستشو دارند.
- قدرت: هر چه قدرت ساندویچ ساز بالاتر باشد باعث میشود که صفحات زودتر گرم شوند و در نتیجه ساندویچ های شما سریعتر آماده می شود و در زمان شما صرفه جویی خواهد شد. توان مصرفی بین 700 الی 750 وات برای یک ساندویچ ساز یک رتبه خوب محسوب می شود.
- تعداد خانه: معمولی ترین مدل های ساندویچ ساز معمولا دارای 2 خانه هستند که به شما 4 عدد نان مثلثی شکل تحویل می هد. اما برای خانواده های پر جمعیت ساندویچ ساز های 4 خانه توصیه می شود.
- جنس صفحات: بهتر است که جنس صفحات ساندویچ ساز نچسب باشد که تمیز کردن آن راحت تر باشد. به خصوص اگر ساندویچ شما پنیر داشته باشد دیگر نگران چسبیدن آن به صفحات نیستید.
- قابلیت تنظیم حرارت: یک ویژگی غیر معمول است. به وسیله قابلیت تنظیم حرارت شما میتوانید تعیین کنید که میخواهید ساندویچتان گرم، ترد یا برشته باشد. اغلب ساندویچ ساز ها دارای شاخص نور سبز و قرمز هستند. چراغ سبز این هشدار را به شما میدهد که ساندویچ شما آماده است.
- عملکرد: ساندویچ ساز ها بسته به میزان هزینه ای که شما می پردازید دارای عملکرد های مختلفی هستند. ساندویچ ساز های ارزان معمولا 4 گوش هستند و تست های مثلثی شکل برای شما آماده میکنند. اما ساندویچ ساز هایی که قیمت آن ها تا حدی بالاتر است عمکلرد های مختلفی از جمله گریل و وافل ساز را شامل می شوند.
بهترین مارک ساندویچ ساز چیه؟
به طور کلی مارک های بلک اند دکر، پارس خزر، دنور، نیکووا، فوما، کنوود، تکنو، تامسون، کرکماز و… جز بهترین مارک های ساندویچ ساز هستند و قطعا خرید از این برند ها می تواند کیفیت و کارایی را همراه داشته باشد.