یک وعده بادمجان می تواند حداقل 5٪ از نیاز روزانه فرد به فیبر، مس، منگنز، B-6 و تیامین را تأمین کند. همچنین حاوی ویتامین ها و مواد معدنی دیگری است. بادمجان ها سرشار از فیبر و پلی فنول هستند که هر دو ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کنند.
آیا می دانید خاصیت بادمجان چیست؟
بادمجان فیبر و طیف وسیعی از مواد مغذی را تأمین می کند. این ویژگی سبزیجات کم کالری در رژیم غذایی مدیترانه ای است.
بسیاری از ما بیشتر با بادمجان هایی که بزرگ و بنفش تیره هستند آشنا هستیم، اما شکل، اندازه و رنگ آنها از کوچک و مستطیلی تا بلند و نازک و از سایه های بنفش تا سفید یا سبز متفاوت است.
بادمجان علاوه بر ایجاد یک ترکیب منحصر به فرد و عطر و طعم ملایم به دستور العمل ها ، یک سری مزایای بالقوه برای سلامتی به همراه دارد. در ادامه با انواع خواص بادمجان سیاه آشنا می شوید.
• غنی از بسیاری از مواد مغذی:
بادمجان ها یک ماده غذایی غنی از مواد مغذی هستند، به این معنی که حاوی مقدار کافی ویتامین، مواد معدنی و فیبر در مقدار کمی کالری هستند.
ارزش غذایی بادمجان:
یک فنجان (82 گرم) بادمجان خام حاوی مواد مغذی زیر است :
کالری: 20
کربوهیدرات: 5 گرم
فیبر: 3 گرم
پروتئین: 1 گرم
منگنز: 10٪ از RDI
فولات: 5٪ از RDI
پتاسیم: 5٪ از RDI
ویتامین K: 4٪ از RDI
ویتامین C: 3٪ از RDI
بادمجان ها همچنین حاوی مقادیر کمی مواد مغذی دیگر از جمله نیاسین، منیزیم و مس هستند.
• سرشار از آنتی اکسیدان است:
بادمجان ها علاوه بر داشتن انواع ویتامین ها و مواد معدنی، دارای تعداد زیادی آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از بدن در برابر آسیب های ناشی از مواد مضر معروف به رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
مطالعات نشان داده است که آنتی اکسیدان ها می توانند از بسیاری از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری کنند. بادمجان ها به ویژه سرشار از آنتوسیانین هستند، نوعی رنگدانه با خواص آنتی اکسیدانی که مسئول رنگ آنها است.
به طور خاص، آنتوسیانین موجود در بادمجان ها به نام نازونین بسیار مفید است. آزمایشات نشان داده است که در محافظت از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد مضر موثر است.
• بادمجان از کم خونی جلوگیری می کند:
بادمجان ها که با مواد معدنی ضروری متعددی همراه هستند، منبع مهمی از آهن و مس هستند که هر دو برای سلامتی سلول های قرمز خون مهم هستند. کمبود آهن می تواند منجر به کم خونی شود که با سردرد، ضعف عضلانی، خستگی و احساس ضعف عمومی مشخص می شود. خوردن غذاهایی که سرشار از آهن هستند، مانند بادمجان ها می توانند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل به مقابله با علائم کم خونی کمک کنند.
• سلامت استخوان از فواید بادمجان می باشد:
اگر در معرض پوکی استخوان یا مشکلات استخوانی هستید، افزودن بادمجان به رژیم غذایی می تواند به تقویت و ساخت سلامت اسکلت کمک کند. بادمجان ها حاوی ترکیبات فنلی هستند که نه تنها به آنها رنگ پوست زیبا و منحصر به فرد می دهند بلکه با افزایش تراکم مواد معدنی و استحکام استخوان ها نیز ارتباط دارند. آن ها را به خوراکی های سرشار از آهن و کلسیم خود اضافه کنید، زیرا بادمجان ها به مقدار کافی آن ها را دارند و می توانید از آن ها برای سلامتی استخوان و قدرت عمومی خود استفاده کنید.
• ممکن است کنترل قند خون را تقویت کند:
افزودن بادمجان به رژیم غذایی ممکن است به شما در کنترل قند خون کمک کند.
دلیل اصلی آن این است که بادمجان ها دارای فیبر زیادی هستند که از سیستم گوارش دست نخورده عبور می کند. فیبر می تواند با کاهش سرعت هضم و جذب قند در بدن، قند خون را کاهش دهد.
تحقیقات دیگر نشان می دهد که پلی فنول ها یا ترکیبات گیاهی طبیعی موجود در غذاهایی مانند بادمجان ممکن است باعث کاهش جذب قند و افزایش ترشح انسولین شود، هر دو می توانند به کاهش قند خون کمک کنند.
بادمجان ها را می توانید در رژیم غذایی برای کنترل دیابت قرار بدهید، که شامل یک رژیم غذایی با فیبر بالا و غنی از غلات و سبزیجات است.
• مدیریت وزن:
فیبرهای غذایی می توانند به افراد کمک کنند تا وزن خود را کنترل کنند. فردی که از رژیم غذایی با فیبر بالا پیروی می کند کمتر دچار پرخوری می شود، زیرا فیبر می تواند به فرد کمک کند تا مدت زمان بیشتری احساس سیری کند.
بادمجان ها حاوی فیبر و کم کالری هستند. می توانند به یک رژیم غذایی سالم و کم کالری کمک کنند.
با این حال، بادمجان می تواند روغن زیادی را هنگام سرخ کردن جذب کند. هرکسی که قصد لاغر شدن دارد باید آن را به روش دیگری مانند کباب کردن و یا بخارپز کردن تهیه کند.
پس از خواص بادمجان سرخ شده با روغن زیاد نمی توان به کاهش وزن اشاره کرد.
کاهش وزن از خاصیت بادمجان سرخ شده با روغن زیاد نیست.
• سلامت قلب با مصرف بادمجان:
فیبر، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین B-6 و آنتی اکسیدان موجود در بادمجان ها همگی از سلامت قلب پشتیبانی می کنند.
یک بررسی منتشر شده نشان داد که خوردن غذاهای حاوی فلاونوئیدهای خاص، از جمله آنتوسیانین، به کاهش مارکرهای التهابی کمک می کند که خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد.
یک مطالعه نشان داد که زنان میانسالی که بیش از 3 وعده در هفته زغال اخته و توت فرنگی مصرف می کنند - منابع خوبی از آنتوسیانین - در مقایسه با کسانی که کمتر از این میوه ها مصرف می کنند، خطر بیماری قلبی در ارتباط با آنها 32٪ کمتر است.
در تحقیقی دیگر، محققان نتیجه گرفتند که به نظر می رسد فشار خون در زنان با مصرف زیاد آنتوسیانین به میزان قابل توجهی کاهش یافته و سفتی رگ ها کمتر از کسانی است که از این ترکیبات کمتری مصرف می کنند.
• سلامت چشم با مصرف بادمجان:
بادمجان همچنین حاوی آنتی اکسیدان های لوتئین و زاگزانتین است.
به نظر می رسد لوتئین در سلامت چشم نقش دارد و ممکن است به جلوگیری از تخریب ماکولای مرتبط با سن کمک کند، که می تواند منجر به کاهش بینایی در افراد مسن شود.
• به درمان سرطان کمک می کند:
پلی فنول موجود در بادمجان ممکن است به محافظت از بدن در برابر سرطان کمک کند. آنتوسیانین ها و اسید کلروژنیک از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. در دراز مدت، این ممکن است به جلوگیری از رشد تومور و گسترش سلول های سرطانی کمک کند.
آنتوسیانین ها ممکن است با جلوگیری از تشکیل عروق خونی جدید در تومور، کاهش التهاب و انسداد آنزیم هایی که به انتشار سلول های سرطانی کمک می کنند، دست یابند.
محافظت بدن در برابر سرطان از خاصیت بادمجان است.
نکته برای خرید و نگهداری و پخت بادمجان :
بادمجان ها باید اندازه آنها سفت و تا حدی سنگین، پوستی صاف و براق و رنگ بنفش خیلی تیره یا سیاه رنگ باشند. اگر بادمجان ها بنفش روشن باشند، بادمجان ها تلخ هستند. از خرید هرگونه بادمجان پژمرده، کبود با بادمجان هایی با پوست های تغییر رنگ یافته خودداری کنید.
آنها را تا زمانی که می خواهید استفاده کنید، در یخچال نگهداری کنید. تا زمانی که پوست آن ها با طراوت و شاداب بمانند.
اگر بادمجان ها کمی تلخ بودند آن ها را در مقداری آب و نمک قرار بدهید و سپس آبکش کنید. این کار نه تنها به از بین رفتن تلخی کمک می کند گوشت بادمجان را لطیف تر می کند.
برای اینکه بادمجان سرخ شده، کمتر روغن جذب کند، در حین سرخ شدن در تابه را ببندید. عرق کردن تابه باعث کاهش جذب کمتر روغن می شود.
هم چنین بخوایند:راه حل تشخیص بادمجان تلخ از شیرین
محافظت بدن در برابر سرطان از خاصیت بادمجان است.
مضرات بادمجان :
بعضی از افراد نباید زیاد بادمجان مصرف کنند.
• جذب نسونین و آهن:
ناسونین، یک ماده شیمیایی در بادمجان ها است، با آهن متصل شده و آن را از سلول ها خارج می کند. این فرآیند که به عنوان کلاته آهن شناخته می شود، ممکن است برای افرادی که آهن زیادی در بدن دارند مفید باشد.
با این حال، افرادی که سطح آهن کمی دارند نباید مقدار زیادی غذای حاوی ناسونین مصرف کنند.
• مسمومیت با سولانین:
بادمجان ها دارای آلکالوئیدهایی از جمله سولانین هستند که می توانند سمی باشند. سولانین از این گیاهانی که هنوز در حال رشد نیستند محافظت می کند.
خوردن برگ یا غده های این گیاهان می تواند منجر به علائمی مانند سوزش در گلو، حالت تهوع و استفراغ و آریتمی قلبی شود. این واکنش می تواند کشنده باشد.
در صورت مصرف سیب زمینی سبز رنگ، افراد به طور معمول در معرض بلع بیشتر سولانین هستند. بادمجان ها حاوی مقادیر کمی سولانین هستند و بعید است خوردن مقادیر کم تا متوسط تأثیر چشمگیری داشته باشد.
• آلرژی بادمجان:
در موارد نادر، یک یا چند ترکیب باعث واکنش آلرژیک می شوند. به نظر می رسد علت اصلی وجود پروتئین انتقال لیپید در گیاه است.
علائم واکنش می تواند شامل کهیر، تورم و دشواری در تنفس باشد. هر کسی که این علائم را تجربه می کند، باید فوراً به پزشک مراجعه کند ، زیرا ممکن است دچار آنافیلاکسی شود ، یک واکنش آلرژیک تهدید کننده حیات است.
• اگزالات و سنگ کلیه:
بادمجان ها حاوی اگزالات هستند، گرچه مقدار آنها از اکثر میوه ها و سبزیجات کمتر است. اگزالات می تواند کمک به تشکیل سنگ کلیه شود، مخصوصا در افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به جذب اگزالات هستند. سنگ کلیه اگر درمان نشود، می تواند منجر به آسیب حاد کلیه یا مرگ کلیه شود.
غذاهای حاوی اگزالات، مانند بادمجان، ممکن است برای افراد مستعد سنگ کلیه مناسب نباشد. هر کسی که به این بیماری مبتلا باشد باید مصرف غذاهای حاوی اگزالات را محدود کند.