همانطور که شاید بدانید مدت زمان ماندگاری مغز گردو نسبت به گردو با پوست بسیار کمتر است. از این رو خرید گردو مغز شده بیش از حد نیازتان به نوعی ریختن پول تان در جوی آب است! زیرا بعد از مدتی هم وزن خود را از دست داده و مهم تر از همه طعمش تندتر می شود. البته با توجه به این که قیمت هر کیلو گردو مغز شده نسبت به قیمت گردو بیشتر است؛ شما می توانید اقدام به خرید اینترنتی گردو با پوست چوبی کنید.
قانون بعدی که شاید کمتر کسی به آن توجه کند این است که شما باید قبل از هر نوع مصرفی، مغز یا نوع گردو مناسب با آن را تهیه کنید. به عنوان مثال برای انواع کیک، شیرینی و خورشت که ظاهر گردو زیاد اهمیتی ندارد؛ می توانید از گردوهای خورشتی که ظاهر مطلوبی ندارند؛ استفاده کنید. گردوهای خورشتی هم چرب تر و هم ارزان تر است. در مقابل برای صبحانه از گردوهای معمولی و برای مواردی که کیفیت محصول برایتان مهم است از مغز گردوهای سفید و درشت استفاده کنید.
گردو از جمله خوراکی های پرطرفدار در بین خانواده های ایرانی است. بررسی ها نشان داده است که مصرف و خرید گردو در بین ایرانیان بسیار بیشتر از دیگر کشورهاست. نکات و قانون سوم بسیار حائز اهمیت بوده و شاید شما در زمان خرید گردو با آن برخورده باشید و آن قیمت گردو با پوست چوبی و بدون پوست می باشد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید قیمت گردو چینی یا خارجی از قیمت گردوهای ایرانی پایین تر است؛ زیرا آن ها چربی و خوشمزگی محصولات ایرانی را ندارند. در ضمن با توجه به این که گردوهای ایرانی تولید داخل کشور هستند می توان از تازگی آن ها بیشتر مطمئن بود.
در قیمت این محصول توجه به این نکته نیز ضروری است که قیمت گردو خشک با پوست چوبی یا پوست سبز نسبت به قیمت مغز گردو ارزان تر است. پس شما می توانید اقدام به خرید گردو با پوست کرده و خودتان آن را بشکنید. در ضمن شما هر بار می توانید براساس نیازتان مقدار لازم مغز گردو را از پوسته جدا کنید و همیشه از مغز گردو تازه استفاده کنید.
خرید گردو از کشاورز نیز یک راه حل عالی برای ندادن پول اضافی به دلالان است. شما با تهیه مستقیم این محصول مقوی و مغذی از کشاورز می توانید هم از کیفیت گردو مطمئن باشید و هم این که در هزینه های خود صرفه جویی کرده و قیمت گردو با پوست ۱۴۰۰ برای شما مناسب تر تمام می شود. این شیوه شاید کمی سخت باشد اما تلفیق این قانون با نکات قبلی موجب می شود تا شما دیگر "گردو را گران نخرید".
در ادامه نیز چند مورد از خواص بینظیر گردو را با هم بررسی میکنیم
۱. جوان سازی پوست صورت
مقادیر بالای ویتامینهای گروه B موجود در مغز گردو به کاهش استرس که یکی از علل چین و چروک پوست صورت و دور چشم میباشد، کمک میکند. ویتامین E موجود در گردو در واقع یک آنتی اکسیدان قوی است که به کاهش رادیکالهای آزاد کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت میشود.
۲. مرطوب کننده طبیعی پوست
مغز و روغن گردو دارای خواص آبرسانی قوی هستند که به عنوان مرطوب کننده پوست عمل کرده و به درمان خشکی آن کمک میکنند.
۳. رفع سیاهی دور چشم
گفته میشود که استفاده منظم از روغن گردو به دلیل خواص آرامش بخش طبیعی به درمان سریع پف و سیاهی دور چشم کمک میکند.
۴. تقویت و افزایش رشد مو
گردو منبع خوبی از پتاسیم، اسیدهای چرب امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ میباشد که باعث تقویت فولیکولهای مو شده و به افزایش رشد مو کمک میکند.
۵. درمان شوره سر
مغز و روغن گردو دارای خواص مرطوب کنندگی طبیعی هستند که پوست سر را هیدراته کرده و به پیشگیری و درمان شوره مو کمک میکنند.
۶. جنین و زنان باردار
گردو غنی از مواد معدنی ضروری از جمله پروتئین، فیبر، کلسیم، منیزیم، فسفر، منگنز و پتاسیم میباشد که برای رشد جنین و تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز زنان در دوران بارداری مفید میباشد.منگنز وجود در گردو یک ماده مهم برای رشد مغز، بافتها و عضلات جنین میباشد.
۷. مردان
مصرف روزانه گردو، قدرت باروری را افزایش میدهد و به درمان ناتوانی جنسی در آقایان کمک میکند.
۸. تقویت حافظه و تمرکز
متخصصان میگویند که خوردن روزانه گردو باعث تقویت حافظه شده و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش میدهد؛ تحقیقات در دانشگاه کراچی نشان داده که مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین E موجود در گردو به تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز کمک کرده و خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش میدهند.
۹. نوزادان و کودکان
بسیاری از متخصصان سلامت توصیه میکنند که گردو را به عنوان تقویت کننده مغز به رژیم غذایی نوزادان و کودکان خود اضافه کنید.مغز گردو غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به درمان اختلالات رفتاری و بیش فعالی کودکان کمک میکند.فراموش نکنید که گردو ممکن است باعث آلرژی و حساسیت شود پس توصیه میکنیم که قبل از استفاده از مغز گردو برای نوزادان و کودکان با پزشک متخصص مشورت کنید.
۱۰. لاغری و کاهش وزن
تحقیقات انجام شده در دانشگاه لومیا لیندا، کالیفرنیا نشان داده که مصرف ۳۵ گرم گردو در روز باعث افزایش وزن قابل توجهی در افراد نمیشود بلکه مصرف گردو متابولیسم بدن را بهبود بخشیده و برای لاغری و کاهش وزن مفید میباشد.گردو همچنین به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی و پروتئینهایی که دارد به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری، کاهش وزن و کاهش چربی شکم میشود.
۱۱. یبوست
مقادیر بالای فیبر موجود در گردو به بهبود حرکات روده و افزایش عملکرد آنها کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید میباشد.
۱۲. کبد چرب
گردو به دلیل مقادیر بالای اسیدهای چرب سالم موجود در آن به سم زدایی کبد کمک کرده و برای درمان بیماریهایی مانند کبد چرب مفید است.آرژنین موجود در مغز گردو هم به حذف آمونیاک از کبد کمک میکند.
۱۳. نقرس
مصرف روزانه گردو به دلیل مقادیر کم پورین که دارد به سم زدایی بدن و دفع اسید اوریک اضافی خون کمک کرده و نقرس را درمان میکند.
۱۴. استرس و افسردگی
گردو حاوی مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا ۳ میباشد و تحقیقات نشان داده که این اسیدهای چرب اشباع نشده با بهبود عملکرد انتقال دهندههای عصبی به افزایش میزان هورمونهای سروتونین و دوپامین در خون کمک کرده و به پیشگیری و درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک میکنند.
۱۵. دیابت و قند خون
مغز گردو حاوی مقادیر زیادی چربیهای غیر اشباع است که مصرف آن خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش میدهد. براساس یک مطالعه زنان و مردانی که ۲۸ گرم گردو دو بار در هفته مصرف میکردند ۲۴ درصد کمتر به دیابت نوع ۲ مبتلا شده اند.
۱۶. سرطان
مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدانها و ترکیبات فنولی موجود در مغز گردو به کاهش رادیکالهای آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به انواع سرطان و تومور را کاهش میدهد.یک تحقیق در سال ۲۰۱۳ در دانشگاه تگزاس نشان داده که مصرف منظم گردو در رژیم غذایی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد.یک تحقیق در سال ۲۰۰۹ نشان داده که مصرف منظم گردو خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان کاهش میدهد.
۱۷. تقویت سیستم ایمنی بدن
مقادیر بالای آنتی اکسیدانها و ویتامین C موجود در مغز گردو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و سرماخوردگی را کاهش میدهد.
۱۸. فشار خون
مقادیر بالای چربیهای سالم، منیزیم و فیبر موجود در گردو به سلامت عروق خونی کمک کرده و فشار خون بالا را کاهش میدهند.
۱۹. چربی و کلسترول خون
گردو غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده و به دلیل خواص ضد التهابی که دارد به کاهش چربی و کلسترول خون بالا کمک میکند.در طب سنتی از ترکیب گردو با عسل برای کاهش کلسترول خون بالا در افراد استفاده میشود.
۲۰. قلب
اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در گردو به حفظ سلامت شریانها و بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ نشان داده که مصرف گردو، خطر ابتلا به سندروم متابولیک که یکی از علل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است را کاهش میدهد.
۲۱. ضد التهاب طبیعی
گردو دارای خواص ضد التهابی طبیعی است که خطر ابتلا به بیماریهای التهابی مانند آرتریت، آسم و اگزما را کاهش میدهد.
۲۲. درمان بی خوابی شبانه
گردو حاوی ملاتونین است و مصرف منظم آن به بهبود عملکرد مغز و درمان بی خوابی شبانه کمک میکند.
۲۳. سنگ کیسه صفرا
مطالعات در آمریکا نشان داده که مصرف منظم گردو خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را کاهش میدهد.
۲۴. پوکی استخوان
مقادیر بالای مس، منیزیم و منگنر موجود در گردو به تقویت استخوانها کمک کرده و خطر ابتلا به شکستگی و پوکی استخوانها را کاهش میدهند.
۲۵. درمان صرع
گفته میشود که افرادی که دچار تشنج و صرع میشوند، منگنز کمتری نسبت به افراد سالم دارند؛ برخی تحقیقات اولیه نشان میدهد که منگنز موجود در گردو به درمان صرع کمک میکند.