پنجشنبه, 01 آذر,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

دلایل و نشانه‌های خرابی رله استارت خودرو


دلایل و نشانه‌های خرابی رله استارت خودرو

رله استارت یک قطعه بسیار مهم در سیستم برق خودرو است. عدم‌ موفقیت در استارت زدن، می‌تواند به معنای روشن نشدن خودرو باشد. برای اطمینان از عملکرد صحیح این قطعه مهم، نظارت مستمر نیاز است. 

رله استارت، یکی از قطعات مهم است که برق را از باتری خودرو به آهنربای استارت منتقل می‌کند و سبب روشن شدن خودرو می‌شود.
اگر این قطعه مهم دچار مشکل شود، خودرو روشن نمی‌شود.

 

دلایل و نشانه‌های خرابی رله استارت چیست؟

رله استارت، یک قطعه الکتریکی است که وظیفه دارد جریان برق را از باتری به استارت انتقال دهد. این سیستم به‌دلیل قطعات متحرک نداشتن، به ندرت دچار مشکل می‌شود؛ اما زمانی که معیوب شود، نشانه‌هایی با خود به همراه دارد. رله استارت معیوب، سبب می‌شود که خودرو روشن نشود. به همین سبب، بسیار مهم است که از نشانه‌های خرابی آن آگاه باشید و رله استارت را به‌درستی تنظیم کنید.
زمانی‌که رله فعال می‌شود، استارت شروع به چرخیدن می‌کند و خودرو روشن می‌شود. بسیاری از خودرو‌های امروز، سوئیچ الکترونیکی برای استارت دارند که از راه دور عمل می‌کند. این سیستم با یک تراشه الکترونیکی به رایانه خودرو وصل می‌شود و سیستم استارت را فعال می‌کند.

 


نشانه‌های خرابی رله استارت:

خودرو روشن نمی‌شود
یکی از نشانه‌های خراب شدن رله استارت، روشن نشدن خودرو است. کلید‌های برقی سوئیچ، احتراقی ندارند و پس از این‌که کلید چرخانده می‌شود، دکمه استارت زده و با حرکت جریان برق در خودرو، سیگنالی به رله استارت، فرستاده و سبب روشن شدن خودرو می‌شود.
زمانی‌که استارت زده شود و خودرو روشن نشود، ممکن است مشکل در رله استارت خودرو باشد. البته این مشکل می‌تواند به‌دلیل فرسودگی اتصال مدار باشد. بنابراین، هرچه قدر کلید را بچرخانید، خودرو روشن نمی‌شود. اگر خرابی از مدار باشد، هنگام استارت زدن سر و صدایی از آن شنیده می‌شود.
 
روشن ماندن رله استارت پس از روشن شدن موتور
زمانی‌که خودرو روشن می‌شود، باید سوئیچ را رها کنید. اگر جریان برق خودرو قطع شود، برق استارت موتور نیز قطع می‌شود. اگر پس از احتراق موتور، استارت روشن بماند، احتمالا اتصال‌های بین رله استارت در یک مکان بسته به هم وصل شده‌اند؛ آن‌گاه، رله استارت در موقعیت خطرناک قرار می‌گیرد و در صورت رسیدگی نکردن به آن، رله استارت و مدار، آسیب می‌بینند.
 
مشکلات متناوب در روشن شدن خودرو
اگر رله استارت، کار خود را به‌درستی انجام دهد، با هر بار فعال شدن، نیروی الکتریکی به سیستم استارت منتقل می‌شود؛ اما گاه ممکن است به‌دلیل حرارت بالا، گرد و خاک و سایر مشکلات، رله درست عمل نکند. زمانی‌که سعی در روشن کردن خودرو دارید و خودرو روشن نمی‌شود و پس از تلاش دوباره، خودرو روشن می‌شود، احتمالا مشکل از رله استارت است.
 
شنیده شدن صدای تق تق در استارت
این، زمانی پیش می‌آید که باتری خودرو جریان کمی تولید کند، اما عملکرد ناقص رله استارت نیز سبب شنیده شدن صدای تق تق حین استارت زدن می‌شود.
همچنین، شنیده شدن صدای کلیک (مانند صدای کلیک موس رایانه) از استارت، یکی از رایج‌ترین نشانه‌های خرابی رله استارت است. زمانی‌که باتری، آمپر کمی داشته باشد، این نشانه انتقال نیافتن نیرو به رله استارت است. رله، یا جریان الکتریکی را به‌طور کامل ارسال می‌کند، یا هیچ نیرویی نمی‌فرستد. زمان دچار مشکل شدن رله استارت، صدای کلیک هنگام چرخاندن کلید، شنیده می‌شود.
 
استارت خوردن‌های نامنظم
استارت خوردن نامنظم، آخرین نشانه خرابی رله استارت است. رله استارت، گاه به‌درستی کار می‌کند و گاه اصلا کار نمی‌کند. رله، محافظی در محفظه موتور ندارد و همیشه در معرض گرما و گرد و غبار قرار دارد که بر عملکرد آن تأثیرگذار است.
زمانی‌که خودرو را روشن کردید و موتور بدون نقص، آغاز به کار کرد و پس از دوباره استارت زدن، خودرو روشن نشد، یعنی رله استارت دچار مشکل شده است.

 

دلایل خرابی رله استارت خودرو:

*نشت روغن
*خوردگی باتری
*شل شدن سیم‌کشی
*فرسودگی سیستم استارت

 

جمع‌بندی بررسی نشانه های خرابی رله استارت:

از آنجا که رله یک قطعه الکتریکی است، عملکرد آن می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی باشد. بعضی از این عوامل را در بالا تحت عنوان نشانه های خرابی رله استارت آوردیم؛ اما برخی موارد کم‌ اهمیت‌تر مانند کثیفی ناشی از گرد و غبار و افزایش جریان باتری نیز می‌توانند رله استارت را از بین ببرند.

به‌هر حال رله استارت یک قطعه بسیار مهم در سیستم برق خودرو است. عدم‌ موفقیت در استارت زدن، می‌تواند به معنای روشن نشدن خودرو باشد. برای اطمینان از عملکرد صحیح این قطعه مهم، نظارت مستمر نیاز است. ناگفته نماند که جایگزین کردن رله استارت همیشه بهترین گزینه ممکن است.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
صفر تا صد صنایع دستی فلزی ایران
صنایع دستی فلزی، از جمله صنایعی هستند که می توانند شاخه های مختلفی از هنرهای دستی و سنتی ایران را شامل شوند. هر کدام از این شاخه ها می تواند هنرهای تازه ای را معرفی کند که پیشینه ای قدیمی و کاربردی ا...
ادامه مطلب >
شخصیت شناسی از روی انداختن کیف و شیوه حمل کیف
کیف یکی از آیتم های بسیار مهم استایل شخصی است و  تقریبا همه جا همراه ماست، نوع استفاده از کیف و مدلی کیفی که انتخاب می کنید می تواند برخی از ویژگی های شخصیتی شما را نمایان کند. 
ادامه مطلب >
تست پاپ اسمیر چیست و چه کسانی باید این تست را انجام دهند؟
تست یا آزمایش پاپ اسمیر بهترین روش برای تشخیص سرطان دهانه رحم است. این سرطان چهارمین علت‌ مرگ‌ومیر مرتبط با سرطان در بین بانوان در سرتاسر دنیا است.با ما همراه باشید برای اینکه بدانیم تست پاپ اسمیر چی...
ادامه مطلب >
منظور از آب سخت چیست و به چه نوع آبی گفته می شود؟
آب سخت به نوعی منبع آبی گفته می شود. در این مدل آب ها عموما انواع معدنی به وفور وجود دارند و بیشترین این مواد را می توانیم کلسیم و منیزیم نام ببریم.
ادامه مطلب >
قابل توجه خانم ها :توصیه های مهم به هنگام دستشویی رفتن
پیشگیری از عفونت های ادراری، خصوصاً عفونت های ادراری که در بین زنان شیوع بسیاری دارد، با رعایت چند اصل ساده امکان پذیر خواهد بود. در اینجا ما چند توصیۀ عملی برای اجتناب از ابتلا به عفونت ادراری ارائه...
ادامه مطلب >
بازیگرانی که تابحال عمل زیبایی انجام نداده اند
اگر برایتان جالب است که بدانید کدام یک از بازیگران مشهور ایرانی تابحال هیچ عمل زیبایی روی صورتشان انجام نداده اند ادامه این مطلب از بخش فرهنگ و هنر را از دست ندهید.
ادامه مطلب >
با عفونت‌ دستگاه تناسلی زنان و علایم آن بیشتر آشنا شوید
عفونت واژن یا واژینیت یکی از بیماری‌های شایع در خانم‌ها است.هر سال زنان زیادی به عفونت واژن مبتلا می شوند. این اختلال ممکن است در تمام سنین رخ دهد، اما زنان بیشتر در سنین باروری مستعد ابتلا به آن هست...
ادامه مطلب >
آموزش تصویری خود آزمایی و معاینه سینه ها
ما می خواهیم همه زنان را تشویق کنیم که خودآزمایی را در برنامه روزانه خود بگنجانند ، این روش تشخیص زودهنگام سرطان پستان می تواند جان افراد را نجات دهد. 
ادامه مطلب >
راهنمای خرید شارژر فندکی ؛ نکات مهم را بدانید
تمام شدن باتری گوشی های تلفن همراه به ویژه زمانی که خارج از یک ساختمان هستیم و به برق دسترسی نداریم یکی از دغدغه های اصلی تمام کاربران می باشد. امروزه تقریبا تمام کار ها را با استفاده از موبایل انجام...
ادامه مطلب >