یکشنبه, 27 آبان,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها


استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها

در عصاره‌های آماده گوشت و مرغ یا سبزی، انواع چاشنی‌ها هم وجود دارد و پس از استفاده از آن‌ها، نیازی به اضافه کردن چاشنی به غذا نیست.

امروزه استفاده از عصاره ­های غذایی در بین مردم بسیار جاافتاده است. ظهورعصاره ­های متنوع از جمله عصاره گوشت بره، گوشت گوساله، مرغ، سبزیجات و ... در بیشتر دستو­رهای آشپزی باعث شد تا سری به خانم سُمی سوسنی بزنیم، یکی از سرآشپزهای مورد علاقه ی ما که بیش از 12 سال سابقه­ کار در رستورانها و کیترینگ­های بنام تهران را دارد. امروز با ایشان هم صحبت شدیم تا درباره استفاده از عصاره­ها در آشپزی برایمان بگویند.

 

خانم سوسنی، برایمان ازعصاره­ها بگویید. اصلا استفاده کردن ازعصاره را پیشنهاد می کنید؟

استفاده از عصاره در بهبود طعم غذا خیلی اهمیت دارد. مخصوصاً در رستورانها فرآیندی پیچیده و زمان بر است. مثلا برای تهیه عصاره مرغ باید آن را با مقدار زیادی سبزیجات تازه، به مدت 5 - 6 ساعت بپزیم، آن را از صافی رد کرده و بعد بسته بندی کنیم و در نهایت برای نگهداری در فریزر بگذاریم.

استفاده از عصاره: یکی از فوت و فن­ های آشپزی از قول یک سرآشپز

 

به نظر کار پرزحمتی می آید. آیا واقعاً به زحمتش می ارزد؟

اگر راه دیگری وجود نداشت، به این سوال جواب مثبت می دادم. اما راه ساده تری هم هست تا همان نتیجه را بگیریم.

می­توانیم با هزینه و زحمت بسیار کم، از قرص های عصاره ای استفاده کنیم که طعم و کیفیتی فوق العاده به غذا می دهند. به علاوه اینکه می­توانیم آن را در کنار دیگر ادویه­ جاتمان بدون نیاز به یخچال نگهداری کنیم.

 

شما به چه کسانی استفاده از عصاره را پیشنهاد می کنید؟

من به عنوان یک سرآشپز از این عصاره ها استفاده می کنم ولی حتی برای کسی که برای بار اول آشپزی می کند و هیچ شناختی از طعم و چاشنی ها ندارد هم بهترین راه حل است. مثلاً برای پخت مرغ اگر از عصاره مرغ استفاده بشود دیگر تردیدی نیست که آن غذا خوش طعم می شود.

 

یعنی با استفاده از چاشنی و ادویه به همین طعم نمی رسیم؟

ببینید من معتقدم که با استفاده از عصاره در غذاها به یک طعم ایده آل می رسیم که هیچ چاشنی و ادویه ای نمی تواند جایگزین آن شود. مثلاً من همیشه در پاستای چیکن آلفردو از عصاره ی مرغ  و عصاره قارچ الیت استفاده می کنم چون هیچ جایگزین دیگری آن مزه ای را که من می خواهم به غذا نمی­دهد.

 

در غذاهای ایرانی چطور؟ مثلا برای طبخ خورش ها هم از عصاره استفاده می کنید؟

اتفاقاً درمورد غذاهای ایرانی که برای خوشمزه شدن و جا افتادنشان نیاز به زمان و مهارت زیادی هست، تاثیر چشمگیری دارد. چون به اصطلاح به خورش قوام می دهد و آن طعم "خورشِ جا افتاده" را در زمان بسیار کمتری ایجاد می کند. برای مثال من در خورش قیمه از سه عصاره ی بره، زعفران و لیموعمانی استفاده می کنم. این به مراتب باعث صرفه جویی درهزینه نیزمی­شود. ممکن است ما به اینکه غذای ایرانی در زمان کم و با زحمت کم درست شود عادت نداشته باشیم، اما استفاده ازعصاره­ها واقعا می تواند آشپزی ایرانی را راحت کند.

 

درآخر هم یک پیشنهاد ویژه برای شما دارم: عصاره جوج الیت! فرض کنید به سفر می روید و می خواهید جوجه کباب درست کنید برای خوشمزه شدن و ترد شدن جوجه و از بین بردن بوی مرغ، باید جوجه را چند ساعت در مواد مختلف (پیاز و لیمو و زعفران و نمک و ادویه) بخوابانید که هم زحمت زیادی دارد و هم بسیار زمان بر است. به جای این کار، می­توانید با استفاده از عصاره ی جوج الیت در عرض یک ربع، یک جوجه کباب بسیارعالی درست کنید.

 

می توانید برای دریافت دستورهای غذایی متنوع تهیه شده با عصاره های الیت به وبسایت manoelite  سربزنید و حتی دستورپخت های خودتان را با بقیه به اشتراک بگذارید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
لامپ یا چراغ رشد گیاه + نحوه استفاده
گیاهان برای رشد به نور فراوانی احتیاج دارند. چراغ رشد تکنولوژی است که به شما کمک می کند در هر فضای بستهای که دوست دارید، گیاهان موردعلاقه خود را پرورش دهید، حتی آن گیاهانی که گل می دهند و یا میوه دار...
ادامه مطلب >
آیا بخاری گازی بدون دودکش خطرناک است؟ بررسی مزایا و معایب
با شروع فصل سرما این سوالات همیشه مطرح می شود که آیا از بخاری گازی بدون دودکش استفاده کنیم یا نه! آیا بخاری بدون دودکش خطرناک است یا نه؟ در کجاها می توان از بخاری بدون دودکش استفاده کرد؟ یا اصلا بخار...
ادامه مطلب >
کرپ ساز چیست + راهنمای استفاده
کرپ نوعی نان نازک و بسیار خوشمزه است که درون آن مخلوطی از موادغذایی مختلف را قرار می دهند و می پیچانند. بسته به نوع مخلفاتی که درون آن می ریزند، می تواند هم به عنوان غذای اصلی و هم به عنوان میان وعده...
ادامه مطلب >
حمام التراسونیک چیست + نحوه استفاده
در دستگاه حمام اولتراسونیک فرآیندی انجام می گیرد که از فراصوت (معمولاً از 20 تا 40 کیلوهرتز) برای تحریک یک مایع استفاده می شود. فراصوت را می توان فقط همراه با آب استفاده کرد، اما استفاده از یک حلال م...
ادامه مطلب >
چسب دندان مصنوعی + مزایا، معایب و نحوه استفاده
استخوان های فک پس از کشیدن دندان ها تحلیل می روند در حالی که اندازه دندان مصنوعی ثابت است، فک کوچک تر می شود ، به همین دلیل شما نیاز به خرید چسب دندان مصنوعی دارید. تحلیل فک پایین در مقایسه با فک ب...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید اجاق برقی یا اجاق گاز برقی + مزایا و معایب
امروز قصد داریم راجع به اجاق گاز برقی بیشتر صحبت کنیم , اطلاعات کاملی درباره این وسیله در اختیار شما قرار خواهیم داد تا در هنگام خرید این وسیله دچار سرگیجه نشوید. اجازه دهید از اطلاعات پایه و تعریف ا...
ادامه مطلب >
نخ دندان چیست + فواید و نحوه استفاده از نخ دندان
دندان های شما جزو مهم ترین قسمت های صورت شماست؛ به دلیل اینکه وقتی می خندید یا وقتی که صحبت می کنید این دندان های شماست که مورد توجه دیگران قرار می گیرد. به همین دلیل مراقبت و نگهداری از دندان ها از ...
ادامه مطلب >
ویژگی های یک کرسی برقی خوب چیست؟
چند سالی هست که استفاده از کرسی در خانه های ما ایرانی ها دوباره رونق گرفته و یکی از دلایل اصلی آن توصیه پزشکان طب سنتی به استفاده از کرسی و منقل هایی هست که از لامپ های مادون قرمز ساخته شدند. پس اگر ...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید چراغ حیاطی یا پارکی + معرفی بهترین مدلها
چراغ های پارکی یکی از پرکاربردترین روشنایی ها در نورپردازی محوطه های بیرونی می باشند به طور مثال از بالکن و دیوار یک حیاط کوچک گرفته تا نورپردازی یک پارک چندین هکتاری همه و همه با استفاده از این چراغ...
ادامه مطلب >